abi>>forums

abi>>forums (http://www.anythingbutipod.com/forum/index.php)
-   Insignia Sport (http://www.anythingbutipod.com/forum/forumdisplay.php?f=125)
-   -   Sound Problem?! (http://www.anythingbutipod.com/forum/showthread.php?t=31496)

cinni 06-27-2008 08:10 PM

Sound Problem?!
 
Okay so today I used my insignia for two hrs at the gym, listening to it all the way walking to the car and then once I got to the car I unplugged my headphones from it and plugged it into my FM transmitter (to play the music over the radio stations) and it sounded awful (which had never happened before). So I plugged my headphones back in to listen to it and it still sounded awful.

(((I've had the FM transmitter for a while and never had problems with it... but idk if it screwed up my mp3 player or if this just happened on its own)))

But anyway the sounds sounds like its mono almost.. i can hear the instrumental part fine but the singing part sounds reallllllllly low.

I tried:
-testing the headphones with another mp3 player (works fine)
-using another mp3 player in my fm transmitter (works fine)
-copying all the music off my insignia (took forever!) and then just clearing the external/internal memories and resetting all settings and everything i possibly could -- oh, i dont actually have external memory, but i cleared that part anyway

anyway, its still not working right.
i didnt spill anything on it, drop it, i didnt leave it in the hot car, i barely even messed with it b/w the time it worked and the time it didnt.

any clues?
anyone ever have problems with the sound like this before?

i've had it freeze up on me numerous times

and the volume wheel is messed up (try to make it lower and it goes high then low then high--sorta spazzed out!--it takes forever just to get it to lower the sound or switch thro songs..... but w/e!)


i dont know if i've had it for over a year yet... i havent the slightest idea where the receipt would even be. i did a massive house cleaning recently so i probably dont even have it anymore. =(

TouchOdeath 12-03-2008 01:34 PM

Settings > Audio > Equalizer

Mess with the different equalizer settings maybe that might help (I'm pretty sure you've already done this tho).

Some of the freeze ups are probably due to the mp3 files your trying to play.

If your using your Insignia for FM radio and not listening to MP3s in Settings > FMRADIO > Stereo/Mono, make sure its set to stereo.


All times are GMT -5. The time now is 07:02 PM.