abi>>forums

abi>>forums (http://www.anythingbutipod.com/forum/index.php)
-   iriver SPINN (http://www.anythingbutipod.com/forum/forumdisplay.php?f=187)
-   -   Firmware 2.32 and album art (http://www.anythingbutipod.com/forum/showthread.php?t=52917)

sparkyvanburen1 02-27-2010 12:53 AM

Firmware 2.32 and album art
 
hey all
i have fw 2.32 on my spinn, i have it set as a mass storage device (drag and drop files into the player) and all of my music files have both an icon embedded into the folder for album art and a jpeg in the folder of the same album art. even so, my player does not display the art...does anyone know why or what i can do to fix this?
thanks in advance

jjbjammin 02-28-2010 12:36 AM

I found that the only way I could get artwork to display is by embedding the jpeg into the mp3 file using an ID3 tag editor like Mp3tag.

sparkyvanburen1 03-01-2010 10:01 AM

thanks, i used mediamonkey to do that and i still cannot see the album art when i play tracks...anyone else know what the problem may be?

duvee 03-03-2010 01:00 PM

i use mp3 tag, and never got a problem with it.

sparkyvanburen1 03-03-2010 04:43 PM

i am using mp3tag now and it works..but is ther a way that it can automatically update the tags with the art? i have 40+ gigs of music and it is a pain to do it for each album.

greenninja5150 05-13-2010 03:31 PM

Can someone please tell me how...
 
to embed the jpeg into the files? I tried putting it into the folder with the individual songs and it shows up on the file on the computer but not on the spinn. I assume that I'm doing it wrong but can't make heads or tails on how to use the mp3tag. -------I did a search online and figured it out.-------

gearboy666 07-01-2010 10:51 AM

ill agree with OP. i have almost my entire library with embedded album art using mp3tag and some of them wont display on the spinn even if i go crazy and set them up so i have a folder.jpg, embedded image, only 1 picture as album art, etc. nothing i try seems to make it visible to the player.

gearboy666 07-01-2010 11:19 AM

to add, now some of the music with edited id3 tags wont even play on the spinn.

gearboy666 07-01-2010 11:24 AM

one final update that might solve this problem because it worked for me. after editing the id3 tags/album art, go into the advanced settings and hit the option "rebuild library". otherwise i cant think of much else.

mn555 12-30-2010 02:59 AM

you can do this using real player :file>clip info (album cover art) then browse:)
have fun


All times are GMT -5. The time now is 07:33 AM.