abi>>forums

abi>>forums (http://www.anythingbutipod.com/forum/index.php)
-   Cowon D3 (http://www.anythingbutipod.com/forum/forumdisplay.php?f=251)
-   -   D3 FLAC tag problem (http://www.anythingbutipod.com/forum/showthread.php?t=62405)

scally2112 04-02-2011 01:09 PM

D3 FLAC tag problem
 
There seems to be an issue with with FLAC tags missing the artist name.

No problems with my tags on the J3, anyone know an easy way round this? I'm not using extended tags, which seem to do even weirder things.

dfkt 04-02-2011 01:14 PM

Maybe removing the ALBUM ARTIST tags helps: http://anythingbutipod.com/forum/sho...3&postcount=20

jakeroux 04-16-2011 01:01 AM

Similar problem here, but my D3 displays the Artist name, but no Album name. My Flac rips were created using dBpoweramp, and I know the album tags are in the metadata info.

Perhaps just a current quirk of the D3 software? I know my S9 could never display album art for the mp3 files I had originally created in WMP - I had to manually add it using mp3tag.

scally2112 04-16-2011 09:03 AM

Quote:

Originally Posted by dfkt (Post 547019)
Maybe removing the ALBUM ARTIST tags helps: http://anythingbutipod.com/forum/sho...3&postcount=20

Thanks for the advice however it doesn't help me as ALBUM ARTIST is not in the tags. If I add it, it messes up the tag even more, as described in the article. It's just not reading the ARTIST and just says <unknown> against everything. I have the exact same files loaded in a J3 (and previously an S9) which both read them OK, so I guess it's a problem with the D3 ware.

jakeroux 04-19-2011 09:20 AM

^^^

Just occurred to me that if yours can read album titles but no artists, and mine can read artists, but no album titles, there has to be some workaround on this.

What program did you use to create your FLACs? Have you looked at the metadata info in mp3tag to see if there is a value in artist name? Perhaps you can re-write it in mp3tag? I'll try the same for my album titles tonight.

viblog 04-19-2011 01:47 PM

I had the issue with missing artist info, even though it was in the tag. I fixed it by re-saving the tags with musicbrainz picard. Check the options to "clear existing tags" and "remove ID3 tags from FLAC files" and just drag the flacs onto musicbrainz and hit save.

summersky 09-16-2012 11:14 AM

Sorry to bump an old thread, but I'm having the same problem with artist name on my Z2...

Did anyone manage to find a solution pls?

Copperface 09-20-2012 12:39 PM

Quote:

Originally Posted by summersky (Post 621473)
Sorry to bump an old thread, but I'm having the same problem with artist name on my Z2...

Did anyone manage to find a solution pls?

The only workaround I found was to install Poweramp or Playerpro or some such player which gave you the option to edit tags on the D3 itself, rather than on the PC.
Most of the time I just added and deleted a letter to the artist name and resaved and seemed then that the D3 was happy and took the 'new' tag.

There was hoever, still the odd track that, no matter what you did, stubbornly refused to display the artist.


All times are GMT -5. The time now is 08:49 AM.