android
  #1  
Old 06-10-2012, 02:45 PM
ip8g_345 ip8g_345 is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 83
Default Rockbox is installed without glitch, but original firmware starts

I've jsut installed Rockbox ( using Graphic installer) on Sansa Clip v2 (firmware v02.01.35A). Installation finished OK, but the original firmware stall starts. I tried to reinstall it few times ( and it reports that it sees the another Rockbox installation), didn't help. I even reformat the player and installed Rocbox after : same results : installation finishes OK , info shows I have everything, but when I turn the switch, it's still old firmware.

Any ideas ?
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 06-10-2012, 03:13 PM
mamamia88 mamamia88 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 844
Default

Did you install the bootloader? WIthout the bootloader it won't load rockbox. Something tells me you just installed the firmware but not the bootloader
Reply With Quote

  #3  
Old 06-10-2012, 03:35 PM
skip252 skip252 is offline
Administrator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chicago
Posts: 5,257
Default

Make sure the player is in MSC mode before the installation. Be sure you select the correct mount point during the installation. Be sure that the unpatched firmware you point the automated installer at is the right one and NOT stored on the player. After the installation look at the player's content in your file browser.

You should see two new items, a .rockbox folder and a m30pa.bin file. Disconnect safely and let the player reboot.
Reply With Quote

  #4  
Old 06-10-2012, 04:59 PM
ip8g_345 ip8g_345 is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 83
Default

mamamia and skip252

The player is in MSC mode I've double-check it. I do the installation using graphic installer under ubuntu. Ls/dev/shm shows I do have .rockbox file, but in the "Places" menue it doesn't shows. Player appears as 8.2 GB Filesystem. Can it be Ubuntu issue ?

ls /dev/shm

XPS-17:~> ls /dev/shm/
./
../
pulse-shm-1148704149 sem.ADBE_ReadPrefs_...
pulse-shm-1404981933 sem.ADBE_REL_...
.rockbox/
pulse-shm-245866229
sem.ADBE_WritePrefs_...
m30pa.bin
pulse-shm-3102874742
pulse-shm-1096663090
pulse-shm-4052885021
Reply With Quote

  #5  
Old 06-10-2012, 05:13 PM
ip8g_345 ip8g_345 is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 83
Default

Solved, Thanks a lot - it was my fault wrong directory choice in graphic installer
Reply With Quote

  #6  
Old 07-30-2012, 03:21 AM
bwphotos bwphotos is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 21
Default

As a Rockbox novice I want to add my method which surprised me by working. I downloaded the firmware, bootloader and rockbox. I unzipped firmware to players root directory. I draggged the bootloader to the same directory. I unplugged USB and let software load. I reconnected USB. I dragged rockbox to the root. I unplugged USB and let it load. Works great.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 01:10 PM.