android
  #1  
Old 03-17-2007, 01:30 PM
amdfanboy amdfanboy is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 15
Default Toshiba Gigabeat mev30K

I just got it a few days ago and here is my problem:

I am using 2 converters to convert dvd to .wmv since thats all the gigabeat supports.

I got the italian job to .wmv but there is no sound so how do i extract the sound? Then how do i merge the sound and the video together after that?

Its only the italian job that i am having trouble with so far.

Programs i am using are:
***** dvd to wmv converter sound is off and files are 700mb or above
DVDZIP Pro v3.1 which is the best files are 300-400mb.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 03-17-2007, 02:44 PM
origami origami is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 183
Default

not sure exactly, usually you would rip the sound and vid together, when i had this problem (using different player tho), I was encoding the sound as an unsupporeted format, so it could read teh video and not the sound... anyhow, see if you can find out what output format your programs use for sound and wheter you can change it.
Reply With Quote

  #3  
Old 03-17-2007, 03:14 PM
amdfanboy amdfanboy is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 15
Default

I give up can somebody just tell me what a good converter is that will convert the italian job to wmv? I don't care how big the file is it could be 4gb for all i care as long as its the italian job english and .wmv.
I got the file to mp4 to so if you can give me a converter for the mp4 to .wmv that works for the italian job then that would be awesome. Or just tell me a converter that might work.
__________________
Computer 1: Amd athlon 64 3500+, cdrw cd rom drive, ati radeon x1600 pro, 2gb ddr ram, 160gb hard drive, 19" lcd, msi k8n nforce 4 mobo.

Computer 2: Amd athlon 64 3500+,cd rom drive, xfx geforce 6800 xtreme, 2gb ddr ram,1 250gb hard drive, 19"lcd, msi k8 sli mobo.

Computer 3: Amd athlon 64 4200+ AM2, dvd rw cd rom drive combo, evga geforce 7600gt ko, 2gb ddr2 ram, 1 300gb hard drive, 1 80gb hard drive, 19"lcd, asus m2n4-sli, logitech g7 mouse, logitech g15 keyboard, logitech z-4 speakers.
Reply With Quote

  #4  
Old 03-18-2007, 12:29 AM
skubacb skubacb is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1
Default

Hi, I am using Intervideo DVD Copy v5. I has various compression schemes for the IPOD, Zen, etc. It does have a WMV scheme but when it is done and I try to sync it still does a conversion. However, once finished the movie plays perfectly with no glitches at all.
Reply With Quote

  #5  
Old 03-18-2007, 09:27 AM
amdfanboy amdfanboy is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 15
Default

I found some websites to download Intervideo DVD Copy v5 but they didn't work. thanx for trying to help anyway.
__________________
Computer 1: Amd athlon 64 3500+, cdrw cd rom drive, ati radeon x1600 pro, 2gb ddr ram, 160gb hard drive, 19" lcd, msi k8n nforce 4 mobo.

Computer 2: Amd athlon 64 3500+,cd rom drive, xfx geforce 6800 xtreme, 2gb ddr ram,1 250gb hard drive, 19"lcd, msi k8 sli mobo.

Computer 3: Amd athlon 64 4200+ AM2, dvd rw cd rom drive combo, evga geforce 7600gt ko, 2gb ddr2 ram, 1 300gb hard drive, 1 80gb hard drive, 19"lcd, asus m2n4-sli, logitech g7 mouse, logitech g15 keyboard, logitech z-4 speakers.
Reply With Quote

  #6  
Old 03-20-2007, 06:49 PM
amdfanboy amdfanboy is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 15
Default

I used a different program and got this error. error reading input file

Does that mean it can't read the disk? It encoded 59:29 minutes and the movie is about 1 hour and 50 minutes long so it got close. Hope you guys can help me out.
__________________
Computer 1: Amd athlon 64 3500+, cdrw cd rom drive, ati radeon x1600 pro, 2gb ddr ram, 160gb hard drive, 19" lcd, msi k8n nforce 4 mobo.

Computer 2: Amd athlon 64 3500+,cd rom drive, xfx geforce 6800 xtreme, 2gb ddr ram,1 250gb hard drive, 19"lcd, msi k8 sli mobo.

Computer 3: Amd athlon 64 4200+ AM2, dvd rw cd rom drive combo, evga geforce 7600gt ko, 2gb ddr2 ram, 1 300gb hard drive, 1 80gb hard drive, 19"lcd, asus m2n4-sli, logitech g7 mouse, logitech g15 keyboard, logitech z-4 speakers.
Reply With Quote

  #7  
Old 03-22-2007, 01:08 PM
amdfanboy amdfanboy is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 15
Default

Somehow I got a little crack in the screen now. I hate it but i made it 2x smaller using toothpaste and peanut butter. I can't get it any smaller and was wondering if you guys would know anything about that?
__________________
Computer 1: Amd athlon 64 3500+, cdrw cd rom drive, ati radeon x1600 pro, 2gb ddr ram, 160gb hard drive, 19" lcd, msi k8n nforce 4 mobo.

Computer 2: Amd athlon 64 3500+,cd rom drive, xfx geforce 6800 xtreme, 2gb ddr ram,1 250gb hard drive, 19"lcd, msi k8 sli mobo.

Computer 3: Amd athlon 64 4200+ AM2, dvd rw cd rom drive combo, evga geforce 7600gt ko, 2gb ddr2 ram, 1 300gb hard drive, 1 80gb hard drive, 19"lcd, asus m2n4-sli, logitech g7 mouse, logitech g15 keyboard, logitech z-4 speakers.
Reply With Quote

  #8  
Old 03-24-2007, 03:07 PM
amdfanboy amdfanboy is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 15
Default

Ok i found out that the gigabeat has a protective layer which is what got scratched.

http://www.amazon.com/Resistant-Prot...4762902&sr=1-6

I think i will remove take it apart and remove that layer and buy the protector above.
__________________
Computer 1: Amd athlon 64 3500+, cdrw cd rom drive, ati radeon x1600 pro, 2gb ddr ram, 160gb hard drive, 19" lcd, msi k8n nforce 4 mobo.

Computer 2: Amd athlon 64 3500+,cd rom drive, xfx geforce 6800 xtreme, 2gb ddr ram,1 250gb hard drive, 19"lcd, msi k8 sli mobo.

Computer 3: Amd athlon 64 4200+ AM2, dvd rw cd rom drive combo, evga geforce 7600gt ko, 2gb ddr2 ram, 1 300gb hard drive, 1 80gb hard drive, 19"lcd, asus m2n4-sli, logitech g7 mouse, logitech g15 keyboard, logitech z-4 speakers.
Reply With Quote

  #9  
Old 03-27-2007, 03:06 PM
amdfanboy amdfanboy is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 15
Default

do you guys thing that the protective layer at the link above will help me from more scratches?
__________________
Computer 1: Amd athlon 64 3500+, cdrw cd rom drive, ati radeon x1600 pro, 2gb ddr ram, 160gb hard drive, 19" lcd, msi k8n nforce 4 mobo.

Computer 2: Amd athlon 64 3500+,cd rom drive, xfx geforce 6800 xtreme, 2gb ddr ram,1 250gb hard drive, 19"lcd, msi k8 sli mobo.

Computer 3: Amd athlon 64 4200+ AM2, dvd rw cd rom drive combo, evga geforce 7600gt ko, 2gb ddr2 ram, 1 300gb hard drive, 1 80gb hard drive, 19"lcd, asus m2n4-sli, logitech g7 mouse, logitech g15 keyboard, logitech z-4 speakers.
Reply With Quote

  #10  
Old 03-30-2007, 01:30 PM
forkart forkart is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 5
Default

You can try using yasa dvd ripper platinum to rip dvd to wmv . It is reliable and very easy to use.
http://www.yasasoft.com/
Reply With Quote

  #11  
Old 03-30-2007, 04:52 PM
amdfanboy amdfanboy is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 15
Default

Sorry but yasa didn't work for me. Any other programs?
__________________
Computer 1: Amd athlon 64 3500+, cdrw cd rom drive, ati radeon x1600 pro, 2gb ddr ram, 160gb hard drive, 19" lcd, msi k8n nforce 4 mobo.

Computer 2: Amd athlon 64 3500+,cd rom drive, xfx geforce 6800 xtreme, 2gb ddr ram,1 250gb hard drive, 19"lcd, msi k8 sli mobo.

Computer 3: Amd athlon 64 4200+ AM2, dvd rw cd rom drive combo, evga geforce 7600gt ko, 2gb ddr2 ram, 1 300gb hard drive, 1 80gb hard drive, 19"lcd, asus m2n4-sli, logitech g7 mouse, logitech g15 keyboard, logitech z-4 speakers.
Reply With Quote

  #12  
Old 09-09-2007, 10:03 PM
Gadgetgirl's Avatar
Gadgetgirl Gadgetgirl is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Mineola, Long Island, NY
Posts: 47
Red face

Quote:
Originally Posted by amdfanboy View Post
I just got it a few days ago and here is my problem:

I am using 2 converters to convert dvd to .wmv since thats all the gigabeat supports.

I got the italian job to .wmv but there is no sound so how do i extract the sound? Then how do i merge the sound and the video together after that?

Its only the italian job that i am having trouble with so far.

Programs i am using are:
***** dvd to wmv converter sound is off and files are 700mb or above
DVDZIP Pro v3.1 which is the best files are 300-400mb.
I know, old thread...

I don't know if the problem has been resolved (or for others reading this) but I use ***** MPEG Encoder without problems. I don't know if there are different ***** encoder programs, but the one I use lets you encode to just about any video playback (.avi, .dob, .wmv, etc...).
__________________
I carry nearly eightly gigs of data in my head. <--I can not be the only person who liked Johnny Mnemotic

Various Archos, Sansa, Samsung, Creative & Sony DAPs/PMPs=Audio and Video bliss
Reply With Quote

  #13  
Old 10-10-2007, 04:50 AM
Serangan Serangan is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1
Default

Have you tried winff?

btw im new on this site but im not new to mp3 players
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 09:23 PM.