android
  #1  
Old 12-03-2007, 05:49 PM
BlueFyre BlueFyre is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 4
Default Firmware issues

I recently got the T10, installed the software, charged it up, and then tested the device. I got a bluetooth headset and it paired fine with it. I then saw that there was a firmware update (to 1.29) and so I followed their instructions on how to update.

Soon turning the unit back on it seems that when I go to the bluetooth menu it says "Bluetooth address error"

Does anyone know how to fix this? (Maybe I should downgrade the firmware... but I can't find a link to 1.15)
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 12-05-2007, 08:07 AM
sir_rath sir_rath is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 23
Default

I also updated to FW 1.29 and my Headset works fine (Motorola S850). Have you tried to delete the bluetooth profile for your headset on the T10 and to make a new setup for it?
Reply With Quote

  #3  
Old 12-05-2007, 01:07 PM
BlueFyre BlueFyre is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 4
Default

I'm not sure what you mean, when I scroll over to bluetooth (beside settings...) it'll say "Bluetooth Address Error" when I click it
Reply With Quote

  #4  
Old 12-05-2007, 01:54 PM
Glasofruix Glasofruix is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 10
Default

Try to update the player one more time.
Reply With Quote

  #5  
Old 12-05-2007, 03:03 PM
BlueFyre BlueFyre is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 4
Default

I've tried multiple times with the same 1.29 firmware... it doesn't do anything different
Reply With Quote

  #6  
Old 01-12-2008, 04:42 PM
dbag dbag is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 2
Default

Hello BlueFyre,

have you had any luck with fixing the bluetooth address error?
I installed the firmware 1.55 on my brand new t10 and have the same problem. I wrote Samsung with the problem and they didnt have much to say about it except for "when you update the firmware the garantie is void". What a joke.

Thanks,

dbag
Reply With Quote

  #7  
Old 01-18-2008, 03:32 AM
swiftprince swiftprince is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Spain
Posts: 3
Default

hi there....

I've got the T10 with the 1.55 EU firmware, and my BT headset connects perfectly. No errors.

Oh, just one. When I've tried to send any file from my PPC to the T10, the connection fails... but, by the way, if I try to do it with my BT phone (Nokia 6260) it works perfectly.

In my modest opinion, the T10's BT Controller doesn't work very well.... or it's a firmware problem (I don't think so... but....)

We have to wait a little bit to see a new brand firmware: this is a "new borned" product; it is in its primary stages of "developing"... wait to see....
Reply With Quote

  #8  
Old 01-22-2008, 11:55 AM
Coder's Avatar
Coder Coder is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Germany - only school english^^
Posts: 18
Default

Quote:
I recently got the T10, installed the software, charged it up, and then tested the device. I got a bluetooth headset and it paired fine with it. I then saw that there was a firmware update (to 1.29) and so I followed their instructions on how to update.

Soon turning the unit back on it seems that when I go to the bluetooth menu it says "Bluetooth address error"

Does anyone know how to fix this? (Maybe I should downgrade the firmware... but I can't find a link to 1.15)
simple: you have destroyed the mac address of your t10. if you can german, try this: http://www.mp3-player-forum.de/forum...pic.php?t=1424

Quote:
I've tried multiple times with the same 1.29 firmware... it doesn't do anything different
sure, when the mac address is missing.

Quote:
Hello BlueFyre,

have you had any luck with fixing the bluetooth address error?
I installed the firmware 1.55 on my brand new t10 and have the same problem. I wrote Samsung with the problem and they didnt have much to say about it except for "when you update the firmware the garantie is void". What a joke.

Thanks,

dbag
this boy was helped in the german forum^^

Quote:
When I've tried to send any file from my PPC to the T10, the connection fails... but, by the way, if I try to do it with my BT phone (Nokia 6260) it works perfectly.
yes, you can only send files from t10 to pc, not from pc to t10.
Reply With Quote

  #9  
Old 01-22-2008, 12:26 PM
sassafras's Avatar
sassafras sassafras is offline
Samsung Moderator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Everywhere
Posts: 1,590
Default

Someone has suggested that you can write the MAC address to a text file and put it in the system folder and that will fix your issue. I don't know if it works, if it does can you tell me?

Anyway:
  1. Open Notepad and write down your player's MAC address if you know it. You probably don't so here's one (Don't do anything crazy, this is my player's but it doesn't matter because it's on bluetooth and not the interwebs) 00166C0B3A87
  2. Save that file as BT_MAC_ADDR in the sytem folder on your T10.
  3. Unplug and initialize.
__________________
"Changed my mind so much I cant even trust it
My mind changed me so much I cant even trust myself"
Reply With Quote

  #10  
Old 01-28-2008, 05:52 AM
dbag dbag is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 2
Default

Hello People,
Grüssi Leo!

I have tried to write a new BT_MAC_ADDR to my player twice, no success. If anyone else has gotten it to work I would appreciate a note about it here. I could maybe see the mac being a hardware written thing also, like with nic's. Another guy here in germany said that the mac is also printed on the inside of the case, but I don't think I wanna go there...

It is very odd that the mac address was overwritten from the new firmware. I have installed the firmware also with new MAC addresses on the player and they are not touched. Samsung germany is absolutly no help at all. They just like to keep reminding you that there is no guaranty anymore...

That said, any help would be greatly appreciated.
(It's my wife's player... )

dbag
Reply With Quote

  #11  
Old 01-28-2008, 08:14 AM
shtoobs27's Avatar
shtoobs27 shtoobs27 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 5
Default

yea i got a yp t9 and i used the right software to take of the music then i looked at the music folder and the music artist were still there! wtf so i relised i fucked it up so i brang it back to the store to get a new one and i sed it keeps frezing. so they sent it back 4 repairs and do a firmware update would they put it back to its factory settings cause i wan them to do that.
__________________
RAVE & GABBER
Reply With Quote

  #12  
Old 01-28-2008, 02:46 PM
valafar valafar is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Athens, GA USA
Posts: 5
Default

IIRC when I updated the firmware on mine it reset my settings to default so I think it will, although don't hold me to it.
Reply With Quote

  #13  
Old 01-28-2008, 03:20 PM
placebo placebo is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 56
Exclamation the address is NOT overwritten or changed by the firmware upgrade procedure!

Quote:
Originally Posted by original state v1.15 EU MTP
BLUETOOTH -> Bluetooth Settings -> My Device Info. -> Device name: YP-T10 | Address: 00166A0D120B
Quote:
Originally Posted by updated firmware to new state v1.55 EU MTP
BLUETOOTH -> Bluetooth Settings -> My Device Info. -> Device name: YP-T10 | Address: 00166A0D120B
ohne Worte.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 02:27 PM.