android
  #1  
Old 04-03-2008, 05:34 PM
troyboy37 troyboy37 is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1
Default Probs with Sony NW-A1000

I've been given a nw-a1000 with no software only the usb cable.

I've downloaded sonicstage ver 4.3, but when I connect the unit to the pc the red light illuminates for about 5 secs, the unit says connecting, then the red light goes off, unit still says connecting but nothing shown in my computer or in the sonicstage interface, on transfer panel it states "device/storage media not connected"

Can you experts tell me if its the unit, cable or software thats at fault.

Personally I think it's the cable, as nothing showing connected in 'my computer'


What do you think....????
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 04-06-2008, 09:04 PM
Ascariss's Avatar
Ascariss Ascariss is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Poland
Posts: 431
Default

Ok, have you tried wiping the playing via the menu on it then resetting it via the small pinhole on the bottom? then reconnecting it to the pc to see if it appears in SS.

Does the device show up in windows explorer? if it does, then the cable is fine and there might be a problem with either the unit (unlikely) or your windows, some setup files or drivers might be missing.
__________________
-Ascariss - Sony Crew
Reply With Quote

  #3  
Old 06-16-2008, 04:11 AM
bonebone bonebone is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 1
Default

I had the same problem with my walkman also, but have managed to get it working again. First, download the firmware update from

http://esupport.sony.com/perl/swu-do...d_id=2022&PO=3

Then, on the walkman itself, go into settings and select "initialise disk". This should take a minute or so. Then, reconnect the player to the computer. The USB light doesnt show up on the cable, but the player remains connected. Then run the firmware and transfer the songs from sonicstage to the walkman. The reason why my walkman played up in the first place was because i tried to copy .wma (windows media player files) before running the firmware which allows these files to be played.

Hope this helps
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 08:44 AM.