android
  #1  
Old 07-01-2008, 10:03 PM
diik0nn's Avatar
diik0nn diik0nn is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 9
Default Fuze USB 1.1 support?

Hi people,
fresh fuze owner here.
I'm wondering if any knows about or has successfully used the fuze to add files via USB 1.1?
I bought the 8gb model and I'm having trouble adding files, with my old Apple laptop that unfortunately only has USB 1.1.
Basically nothing seems to happen, the internal memory does not appear as an external storage device.
Any help would be appreciated,
Thank you.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 07-01-2008, 10:19 PM
RCM's Avatar
RCM RCM is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: I'm not telling
Posts: 1,549
Default

Do you have it in MSC mode? Apple computers don't support MTP, so MSC mode is the only way to go, it will show on your computer as a flash drive in MSC mode BTW
__________________
Sansa View 16GB (DEAD)
Sony Walkman NWZ-S544 (DEAD has a mind of it's own and don't feel like fixing it!)
Zune HD 32GB (Retired)
Samsung Galaxy tab 2 7.0
Motorola Droid razr m
Reply With Quote

  #3  
Old 07-02-2008, 03:33 AM
diik0nn's Avatar
diik0nn diik0nn is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 9
Default

thank you for the quick reply ^_^
At first I tried it in Auto-detect mode, and then in MSC mode, and seemed to be doing anything.
Reply With Quote

  #4  
Old 07-02-2008, 03:28 PM
soft_knee's Avatar
soft_knee soft_knee is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 8
Default

I've used the Fuze with USB 1.1 on a PC, no issues whatsoever (both MTP and MSC). It's just slower.
__________________
Players:
Sansa C250 v1 (Rockboxed)
Sansa Clip 1GB
Sansa Clip 2GB
Sansa Fuze 8GB
Reply With Quote

  #5  
Old 07-02-2008, 07:09 PM
diik0nn's Avatar
diik0nn diik0nn is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 9
Default

^^^
hey, thanks for letting me know it can be done!
I thought it might work after a firmware upgrade, but alas no luck.
I tested it in MSC on a pc, USB 2.0 of course, & it worked fine.
Back to the drawing board...
Reply With Quote

  #6  
Old 07-02-2008, 09:24 PM
advcomp2019's Avatar
advcomp2019 advcomp2019 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 4,838
Default

Does your laptop have enough USB power to work? I think the Fuze needs 500mA to work the best. Some devices can not run with 100mA or less.
Reply With Quote

  #7  
Old 07-03-2008, 06:19 AM
diik0nn's Avatar
diik0nn diik0nn is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 9
Default

Quote:
Originally Posted by advcomp2019 View Post
Does your laptop have enough USB power to work? I think the Fuze needs 500mA to work the best. Some devices can not run with 100mA or less.
ah, you may have a good point there. Although I haven't had any problems with bus powered USB stuff in the past, this could be something to look into?
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 03:44 AM.