android
  #1  
Old 08-10-2008, 10:57 PM
mysticstylez mysticstylez is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 342
Default Funky noise when going through tracks.....

I have a 4gb Zen, and when I'm listening to one song and lets say I skip it to go to the next song there is this funky "pop" noise. It's really annoying, is this common with Zen's?
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 08-11-2008, 12:28 PM
RCM's Avatar
RCM RCM is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: I'm not telling
Posts: 1,549
Default

Mine doesn't do that. Seems odd, not sure what the problem could be!
__________________
Sansa View 16GB (DEAD)
Sony Walkman NWZ-S544 (DEAD has a mind of it's own and don't feel like fixing it!)
Zune HD 32GB (Retired)
Samsung Galaxy tab 2 7.0
Motorola Droid razr m
Reply With Quote

  #3  
Old 08-12-2008, 12:08 AM
Lifter59's Avatar
Lifter59 Lifter59 is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Location: Southern CA
Posts: 173
Default

Quote:
Originally Posted by mysticstylez View Post
I have a 4gb Zen, and when I'm listening to one song and lets say I skip it to go to the next song there is this funky "pop" noise. It's really annoying, is this common with Zen's?
What format is your music in and what is the bit-rate for the files? I have heard of this type of problem when the compression is really high (like less than 128) and the volume is turned up too.
__________________
Lifter59
Ultimate Ears - UE11's /Westone UM2
Creative Zen 32GB
Reply With Quote

  #4  
Old 08-13-2008, 06:06 PM
BobbyRS's Avatar
BobbyRS BobbyRS is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: USA
Posts: 6,575
Default

What firmware versions are you guys using? Also, are you using WMA or MP3 files?
__________________
.
~Light travels faster than sound, which is why some people appear to be bright until they speak~

Zen FAQ
Reply With Quote

  #5  
Old 09-07-2008, 01:32 PM
mentanoo mentanoo is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 8
Default

Quote:
Originally Posted by mysticstylez View Post
I have a 4gb Zen, and when I'm listening to one song and lets say I skip it to go to the next song there is this funky "pop" noise. It's really annoying, is this common with Zen's?
yeah i got the same !
and when i'm using the >> thing ( don't know the word of that )
i get the same sound it's like an hard klick.
harder then the normal music.

i play Mp3 mostly 320kbps.
Reply With Quote

  #6  
Old 09-08-2008, 10:31 AM
BobbyRS's Avatar
BobbyRS BobbyRS is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: USA
Posts: 6,575
Default

I would ensure you are running the latest firmware. Also, what headphones are you guys using? Do you still hear the noise with different headphones? Any change at all in the sound of the noise with different headphones? Can any of you try connecting to some external amp'ed speakers to see if you still hear the sound?
__________________
.
~Light travels faster than sound, which is why some people appear to be bright until they speak~

Zen FAQ
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 06:48 AM.