android
  #1  
Old 04-26-2009, 03:27 PM
C E Jones C E Jones is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 11
Default Fuze vs. Clip: FM radio reception

In the following thread someone claims that the Clip has better FM reception than the FUZE:

http://www.anythingbutipod.com/forum...ad.php?t=42507 (see post 4)

I'm considering buying a Fuze and radio reception is an important feature for me. I prefer the Fuze over the clip because of its microSDHC expansion slot. How is the radio reception on the Fuze? I don't need great SQ over radio, but I need decent reception. I had to return a Cowon D2 bacause it did not receive ANY stations in San Francisco. Is there anyone else who has both and can compare?
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 04-26-2009, 04:06 PM
sovesky's Avatar
sovesky sovesky is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 132
Default

If I'm not mistaken, the radio signal reception depends entirely on the phones position, and not the player, therefore the clip or fuze radio reception should be the same.
__________________
Players: Rockboxed Sansa Fuze 8GB+8GB, Sony D-NE520
Monitors: Brainwavz M2 Head Direct RE0, JVC RX-700, Denon AH-C551, Sennheiser HD 477
Reply With Quote

  #3  
Old 04-26-2009, 04:07 PM
saratoga saratoga is offline
Rockbox Developer / Moderator
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,608
Default

The V1 clip and fuze use the same radio, so I doubt theres any difference. A V1 clip against a V2 Fuze could give different results though if they changed the radio around.
Reply With Quote

  #4  
Old 04-26-2009, 04:11 PM
Marvin the Martian's Avatar
Marvin the Martian Marvin the Martian is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: east central NY state
Posts: 10,602
Default

The headphone cord is the antenna, IIRC.....I know I got much better reception using a set of phones with a longer cord that wasn't well suited for portable use.
__________________
iPod Touch 5G 32GB, Touch 4G 32GB, Clip Sport 8GB. Rockbox-> Clip Zip 4GB, iPod Nano 2G 4GB, iPod 5.5G 80GB
2012 Nexus 7 32GB, Asus MeMoPad 8 16+64GB, LG Optimus G Pro, Nokia Lumia 900 and Lumia 520
Reply With Quote

  #5  
Old 04-26-2009, 04:17 PM
tenzip's Avatar
tenzip tenzip is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Lincoln, Nebraska, USA
Posts: 74
Default

Quote:
Originally Posted by Marvin the Martian View Post
The headphone cord is the antenna, IIRC.....I know I got much better reception using a set of phones with a longer cord that wasn't well suited for portable use.
And for me, using an external amp with a very short jumper, I only get the strong stations in the area, unless I unplug the jumper and run the 'phones direct to the DAP.
Reply With Quote

  #6  
Old 04-26-2009, 04:31 PM
Marvin the Martian's Avatar
Marvin the Martian Marvin the Martian is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: east central NY state
Posts: 10,602
Default

Quote:
Originally Posted by tenzip View Post
And for me, using an external amp with a very short jumper, I only get the strong stations in the area, unless I unplug the jumper and run the 'phones direct to the DAP.
I hadn't used the FM in quite a while, but you are correct on this one....the little cable going from Clip to FiiO which is maybe 5" long, gives terrible reception....I think if I did listen to the radio frequently, I wouldn't bother with the amp anyways though.
__________________
iPod Touch 5G 32GB, Touch 4G 32GB, Clip Sport 8GB. Rockbox-> Clip Zip 4GB, iPod Nano 2G 4GB, iPod 5.5G 80GB
2012 Nexus 7 32GB, Asus MeMoPad 8 16+64GB, LG Optimus G Pro, Nokia Lumia 900 and Lumia 520
Reply With Quote

  #7  
Old 04-26-2009, 04:51 PM
Dreamnine Dreamnine is offline
Banned
 
Join Date: Dec 2008
Location: Scotland, EU
Posts: 3,225
Default

I think re these suggestions you should be fine with the Fuze. I know what you mean about the D2- I could only ever get a handful of stations, and none of them in stereo- didn't matter which firmware I put on it.
Reply With Quote

  #8  
Old 04-26-2009, 05:39 PM
C E Jones C E Jones is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 11
Default

Quote:
Originally Posted by Dreamnine View Post
I think re these suggestions you should be fine with the Fuze. I know what you mean about the D2- I could only ever get a handful of stations, and none of them in stereo- didn't matter which firmware I put on it.
Yeah, I get from the replies that the Fuze's radio does at least work, sounds like it'll do. When I hit the scan button on my D2 it would go all the way around the dial without stopping on a single station!! Why even claim the thing has FM radio
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 04:56 AM.