android
  #1  
Old 06-05-2009, 08:51 PM
firebirdx01 firebirdx01 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 3
Default Copying Videos Problem

Hey,

Sorry if this might be a stupid question but I've been browsing the forums and haven't found the solution...

My YP-P3 is updated to firmware 2.14 - but for whatever reason- every video file I try and copy over it whines about not being the right file-type and refuses to let me copy it (forcing me to "skip") the file. I've tried just about everything on the planet and think that my windows explorer is jigged up or something.

Anyone know what to do or have encountered this? I bought this with the hopes of watching some movies and its been frustrating to not have any way of getting them on it.

Otherwise I love this player- I mean it completely rocks except for the software issues.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 06-06-2009, 04:58 AM
robjrock's Avatar
robjrock robjrock is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 272
Default

Can you give us any info of the file types your putting on there (xvid, H264)? Do you know the resolution? Are they DRM protected? The only times I have known videos not to play is because the resolution is too high...

Oh, is it saying something like ' file is outside device limits ' or trying to get you to convert it when you're actually trying to put the file on the P3? If it is, just switch the P3 to UMS mode, videos should load on fine. Its Windows fault...

Last edited by robjrock; 06-06-2009 at 11:44 AM.
Reply With Quote

  #3  
Old 06-11-2009, 03:47 PM
firebirdx01 firebirdx01 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 3
Default

I guess the resolution is too high- I ended up converting them to svi using EmoDio - but the one extra step of conversion is a bit of a hassle. Oh well-
Reply With Quote

  #4  
Old 06-11-2009, 04:46 PM
robjrock's Avatar
robjrock robjrock is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 272
Default

Was it allowing you to copy them onto the device at all?
__________________
Samsung YP-P3 > LOD > Cmoy > Phonak Audeo PFE / Grado SR60i / ATH-AD900
Broke, Sold or Given Away - A couple of iPods, Gigabeat S30, Cowon D2, Creative ZWM, Clip, KSC75, Super.Fi 3
Reply With Quote

  #5  
Old 06-11-2009, 05:35 PM
garyk's Avatar
garyk garyk is offline
Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Northern Ireland, UK
Posts: 126
Default

What are the actual file types you were using though? There might just be a simple solution rather than having to use that emodio rubbish to convert them.
__________________
Without music life would be a mistake.
~Friedrich Wilhelm Nietzsche~
Reply With Quote

  #6  
Old 06-11-2009, 06:46 PM
triarii117's Avatar
triarii117 triarii117 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Austin, TX
Posts: 554
Default

With an .AVI file you need to compress it. I usually use the DivX codec...
__________________
PMPs: Cowon J3, Samsung P3(touchscreen problems), Creative Zen (4GB, black)
Headphones: Panasonic RP-HTX7, Philips, JVC Marshmallow IEMS (why not)
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 01:03 AM.