android
  #1  
Old 06-18-2009, 12:37 PM
Roadstr Roadstr is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 62
Default Encoding video to sync with audio

Just picked up a Spinn yesterday and upgraded firmware to 2.10. I am using Super@ to to encode at 480x272 AVI container using H.264 codec and mp3 audio codec. Frames per sec are same as source frames per second is 29.97 and that's what I'm using with a bitrate of 928. The video progressively becomes out of sync with audio.
It's been my experience with other players that as long as you matched the frame rate the player would not go out of sync. No problems with playing the on the computer.
Any help on what your doing would be appreciated!
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 06-18-2009, 05:55 PM
Roadstr Roadstr is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 62
Default

I lowered the bitrate to 720 and no more sync problems.
Reply With Quote

  #3  
Old 06-19-2009, 03:19 AM
maderin1's Avatar
maderin1 maderin1 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 187
Default

maybe the video bitrate is too high but another element that can screw it up is audio rate, try use 44100 and 96kbps mp3 for audio also try the same setting and start with bitrate of 512 or so for video and see how that stands, also not sure how well the H264 handling of this player is maybe try xvid instead
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 12:55 PM.