android
  #1  
Old 07-18-2009, 07:30 AM
Brodel Brodel is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 16
Default Is my transfer rate to my Fuze correct?

I'm using windows 7 and just purchased a Fuze. I'm transferring all my music to it by just dragging and dropping it but it's only transferring at 2.66 MB/second. It's in a USB 2.0 slot.... shouldn't it be going a bit faster than that?
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 07-18-2009, 07:48 AM
zickZackMann's Avatar
zickZackMann zickZackMann is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Germany
Posts: 136
Default

Nope, the transfer rate sounds alright. Its the slow memory that is dragging it down.
__________________
SanDisk Sansa Fuze v1 4gig + 4gig µSD paired with Sennheiser CX300 in-ears ||| EQ: 5, 0, 1, 5, 10
Reply With Quote

  #3  
Old 07-18-2009, 09:45 AM
Brodel Brodel is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 16
Default

Okay, thanks. I guess it's not as if I will transfer music across THAT often once it's full but I just wanted to be sure it was correct.
Reply With Quote

  #4  
Old 07-18-2009, 10:19 AM
sovesky's Avatar
sovesky sovesky is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 132
Default

In windows XP SP3 and Ubuntu linux, the maximum speed I get is about 1MB/s ...

Defective unit?
__________________
Players: Rockboxed Sansa Fuze 8GB+8GB, Sony D-NE520
Monitors: Brainwavz M2 Head Direct RE0, JVC RX-700, Denon AH-C551, Sennheiser HD 477
Reply With Quote

  #5  
Old 07-18-2009, 11:14 AM
zickZackMann's Avatar
zickZackMann zickZackMann is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Germany
Posts: 136
Default

1 MBps is kinda slow, but if there are no errors during the transfer process, I wouldn't say its defective. Maybe SanDisk has specified some minimum transfer rates that all units must be able to accomplish? I don't know - if thats the case, you might be able to return it.
__________________
SanDisk Sansa Fuze v1 4gig + 4gig µSD paired with Sennheiser CX300 in-ears ||| EQ: 5, 0, 1, 5, 10
Reply With Quote

  #6  
Old 07-18-2009, 12:31 PM
saratoga saratoga is offline
Rockbox Developer / Moderator
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,627
Default

Sounds like your computer is stuck in USB1 mode.
Reply With Quote

  #7  
Old 07-18-2009, 12:31 PM
sovesky's Avatar
sovesky sovesky is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 132
Default

Quote:
Sounds like your computer is stuck in USB1 mode.
It isn't.
__________________
Players: Rockboxed Sansa Fuze 8GB+8GB, Sony D-NE520
Monitors: Brainwavz M2 Head Direct RE0, JVC RX-700, Denon AH-C551, Sennheiser HD 477
Reply With Quote

  #8  
Old 07-18-2009, 01:18 PM
saratoga saratoga is offline
Rockbox Developer / Moderator
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,627
Default

Then I don't know why you're limited to USB1 speeds.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 01:23 AM.