android
  #1  
Old 03-01-2008, 10:58 PM
RiceBandit RiceBandit is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Encino, CA
Posts: 62
Default USB Not Recognized

Hi Folks-

When I plug my Clix2 in, a note pops up that reads:

"USB DEVICE NOT Recognized

One of the USB Devices attached to this computer has malfunctioned, and Windows does not recognize it."

I've already tried reformatting, turning the Clix on before and after plugging in, restarting my comp, as well as switching USB modes (why this option is located under "connection"-- instead of "USB Mode"-- is beyond me). Still the same results. Any ideas?

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 03-02-2008, 12:52 AM
sassafras's Avatar
sassafras sassafras is offline
Samsung Moderator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Everywhere
Posts: 1,590
Default

Does your device work normally on it's own? If so, it's probably a problem with your system, not the clix. Try plugging into a different port, preferably in a different bank of slots (in other words: In the back if you were plugging it in the front). Also, try re-installing your USB drivers using the device manager.
__________________
"Changed my mind so much I cant even trust it
My mind changed me so much I cant even trust myself"

  #3  
Old 03-02-2008, 02:42 AM
RiceBandit RiceBandit is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Encino, CA
Posts: 62
Default

Thanks for the suggestions, but I've already tried both of them since my last posting, and still no luck. I get the same response (or lack thereof) no matter which USB port I plug it into. I even tried uninstalling the driver.

  #4  
Old 03-02-2008, 05:40 AM
ClieOS ClieOS is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 242
Default

Try another PC. This way you can be sure of which one is faulty.
__________________


  #5  
Old 03-02-2008, 01:40 PM
RiceBandit RiceBandit is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Encino, CA
Posts: 62
Default

Thanks, clieOS-

I just tried plugging it into my friend's computer, and got the same notice. I also just tried to reset the device. I noticed that even after doing this, the clock is still showing the current time, so I don't think it was a complete reset?

  #6  
Old 03-02-2008, 09:53 PM
ClieOS ClieOS is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 242
Default

The reset button only does a soft reset, you have to format the player via its advanced setting if you want to hard reset it. Also, try another USB cable.
__________________


  #7  
Old 03-03-2008, 01:09 PM
KjetilH KjetilH is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Kolbotn, Norway
Posts: 23
Default

Have you tried changing the connection mode? I found that it may help to connect it manually, at least it is should worth a try.

  #8  
Old 03-03-2008, 01:17 PM
RiceBandit RiceBandit is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Encino, CA
Posts: 62
Default

ClieOS- The weird thing is that I have reformatted via Advanced Setting too, and it still shows the current time.

KjetilH- Yeah tried that, too. Still no luck.

  #9  
Old 03-03-2008, 04:14 PM
ClieOS ClieOS is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 242
Default

The clock is run independent of firmware. The only way to reset the clock is to deplete the battery.
__________________


  #10  
Old 03-03-2008, 07:01 PM
RiceBandit RiceBandit is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Encino, CA
Posts: 62
Default

Oh okay, I thought maybe it would be an indicator of whether it got completely reset or not, but oh well. Any other ideas? Or is this thing bricked for good (there's nothing on it, since I the reformat)?

  #11  
Old 03-04-2008, 08:09 AM
ClieOS ClieOS is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 242
Default

BTW, are you using Vista? You might have better luck w/ XP.
__________________


  #12  
Old 03-04-2008, 11:15 AM
sassafras's Avatar
sassafras sassafras is offline
Samsung Moderator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Everywhere
Posts: 1,590
Default

By that line of reasoning...

Have you tried any other operating system? You might have better luck avoiding windows altogether.
__________________
"Changed my mind so much I cant even trust it
My mind changed me so much I cant even trust myself"

  #13  
Old 03-04-2008, 11:52 AM
RiceBandit RiceBandit is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Encino, CA
Posts: 62
Default

I'm using XP Pro, 2nd security. Don't have access to a Vista computer. I suppose I could try plugging into a mac, but I didn't think it was compatible...

  #14  
Old 03-04-2008, 07:32 PM
ClieOS ClieOS is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 242
Default

Quote:
Originally Posted by sassafras View Post
By that line of reasoning...
Vista is known to have more problem with clix2 in MTP mode than XP.
__________________


  #15  
Old 07-15-2009, 12:01 AM
TonyK's Avatar
TonyK TonyK is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ohio, USA
Posts: 39
Default

Rice Bandit
Did you ever get your problem figured out . My clix is doing the same thing. Anyone have any more suggestions
__________________
TonyK
cowon d2 + 4 gb sd card, meizu m6 8gb miniplayer
iriver clix 2gen 4 gb, iriver h320 20 gb
sansa 270 6gb
bose earbuds, Bose on ear, Sennheiser hD555 on ear

  #16  
Old 10-20-2009, 09:39 AM
Calon Calon is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 8
Default wmplayer

Do you have the latest Windows Media Player? I don't think you can MTP transfer to the device unless you have version 10 or higher.
I believe version 9 lets you do a 'read only' mode on the device.

  #17  
Old 10-20-2009, 09:48 AM
dfkt's Avatar
dfkt dfkt is offline
Moderator
 
Join Date: May 2006
Location: Vienna, Austria
Posts: 15,330
Default

I wish people would look at the date of the thread... RiceBandit has not been here since March 2008.
__________________
Please don't PM me with questions that can be answered in a forum thread. Don't be an idiot.
My Gear and Reviews | My RMAA Tests | IRC: #anythingbutipod on Freenode | Last.fm | Album Art Exchange | Rockbox | Replaygain

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 05:11 PM.