android
Go Back   abi>>forums > MP3 Players By Brand > Cowon iAudio > Cowon O2

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 10-31-2009, 06:33 PM
richteratmosphere's Avatar
richteratmosphere richteratmosphere is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 73
Default Get red "X" error when I turn on the 02 / won't initialize

Just received my Cowon 02 form Amazon yesterday. I gave it a full charge before turning it on for the first time. I downloaded the 1.35 firmware update and installed it as instructed. I loaded some videos on it. About a half an hour later, I had an .avi file on pause, and the unit shut off due to non-use. Since then, about a little more than half the time, when I turn on the Cowon 02, I see the Cowon intro screen, then it shows an error symbol with a small picture of the white Cowon 02 with a red "X" through it. After that it shuts off. If I turn it back on, sometimes, it initializes correctly. Other times, I get the red "X" error. When it does end up turning on correctly, I see the "initializing" messages near the bottom of the screen. When it doesn't turn on correctly, I don't see the "initializing" messages. Very frustrating, since I just dropped around $250 for this thing and it malfunctioned within the first hour of me using it.

I did some google searches, and it seems like the only suggestion that I could find for this error symbol on other Cowon models was re-installing the latest firmware. I did that, and I'm still getting error messages about half of the times that I turn it on.

By searching around the internet, it doesn't seem like there are a lot of people experiencing this problem.

Does anyone have any suggestions on what might be going on and what I can do to fix this? Has anyone else experienced this problem?

I'm getting nervous and am thinking about returning it to Amazon and getting a totally different player.

Also, like other people have reported here, I am getting playback problems where the video and audio is so out of sync for .mp4 and .mkv files that they're unwatchable. Since the 02 has been out for such a long time, I would have thought this would have been resolved with all of the firmware updates. It seems like the file conversion software that came with the 02 can get most of the .mkv sourced videos to play once they are converted to .avi, but it's very annoying that you can't just play the files in their original format, as that is what the 02 is advertised to do.

Thank you for taking the time to read this and for anyone who can help me.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

 

Tags
cowon 02, error, red, won't initialize, won't turn on

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 08:04 PM.