android
  #1  
Old 12-23-2009, 12:48 AM
one71 one71 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 16
Unhappy The PC does not recognize the P3 anymore

Hi,

I have the YP-P3 (32GB) since June and I was very happy with it. I have always used it in the UMS modus (I even do not have amodio installed, nor I will), and it was working just fine.

Yesterday I wanted to transfer some new stuffs on the player, I have plugged in the PC and: nothing! I mean the player starts charging but that's it: no reaction whatsoever from the computer side, like I would have not have plugged anything in it!

The player itself works just fine, just no way to let the computer see it.

I have tried with different computers and different OS (1 PC WinXP SP2 (the one normally I use), 1 laptop WinXP SP2, 1 PC suse linux, 1 PC Win7): same thing .. no reaction at all!

I have tried to press the player hard reset button/hole (see manual): nothing has changed (appropo: it does not seem to me that the reset does anything: it I press it with player off, it just stays off, if I press it with the player on it just turns itself off: is this the expected behavior?).

Any suggestion????
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 12-23-2009, 01:26 AM
Unanimated Unanimated is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Iowa
Posts: 116
Default

Try using a formatting tool and format it completely (into FAT32), then copy/paste a new firmware file (downloaded from Samsung's website) onto it. Sometimes, even if the OS doesn't seem to recognize it, it will still show up in a formatting tool.

Don't know about Windows, but this works for me in Linux on drives that refuse to... work.
__________________
Current Players:
Creative Zen Nano 512MB (backup)
Sansa Fuze 8GB (backup)
Samsung P3 32GB (current)
Phones: Generic Samsung things, JVC Marshmallows
Reply With Quote

  #3  
Old 12-23-2009, 01:39 AM
one71 one71 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 16
Default

you are probably right, but it is a bit of a drastic solution. Being my player still in grantee before I format it I would rather send it to repair. Any other ideas?
Reply With Quote

  #4  
Old 12-23-2009, 01:42 AM
Unanimated Unanimated is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Iowa
Posts: 116
Default

Well yeah, sending it in to repair is always first. Forgot to include that in that post, lol.

One thing you could do is plug it back into the Linux one, then find a terminal somewhere and type 'lsusb' and post the response. That will show if the OS is recognizing the player is there and just not doing anything or not.
__________________
Current Players:
Creative Zen Nano 512MB (backup)
Sansa Fuze 8GB (backup)
Samsung P3 32GB (current)
Phones: Generic Samsung things, JVC Marshmallows
Reply With Quote

  #5  
Old 12-23-2009, 01:57 AM
one71 one71 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 16
Default

yes I thought this too (this morning, i.e.. too late), but I am not sure I'll have again a linux at hand in the next days since I am going on vacation ....
Reply With Quote

  #6  
Old 12-23-2009, 02:37 AM
one71 one71 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 16
Default

ok I have found a linux (debian)

That's what I see (very strange!!!)
tail -f /var/log/syslog

Dec 23 09:00:07 agdehenw00307 kernel: [147664.576040] hub 8-0:1.0: port 1 disabled by hub (EMI?), re-enabling...
Dec 23 09:00:07 agdehenw00307 kernel: [147664.576048] usb 8-1: USB disconnect, address 2
Dec 23 09:00:07 agdehenw00307 kernel: [147664.840020] usb 8-1: new low speed USB device using uhci_hcd and address 3
Dec 23 09:00:08 agdehenw00307 kernel: [147665.015409] usb 8-1: configuration #1 chosen from 1 choice
Dec 23 09:00:08 agdehenw00307 kernel: [147665.033817] input: Logitech Optical USB Mouse as /devices/pci0000:00/0000:00:1d.3/usb8/8-1/8-1:1.0/input/input6
Dec 23 09:00:08 agdehenw00307 kernel: [147665.033952] generic-usb 0003:046D:C016.0002: input,hidraw0: USB HID v1.10 Mouse [Logitech Optical USB Mouse] on usb-0000:00:1d.3-1/input0

i.e. in the syslog it sees it as A MOUSE!!!!!!

lsusb
Bus 008 Device 003: ID 046d:c016 Logitech, Inc. M-UV69a/HP M-UV96 Optical Wheel Mouse
Bus 008 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub

but in lsusb it does not see it AT ALL (the first mouse is the real PC mouse)
but actually I have never plugged into a linux before this problem occurred so I do not know how it would react.

I have plugged again in a Win7 too and I had a look to the "Device manager". There is no extra device pupping up when I plug the device in either recognized, nor "unknown". I even let the "device manager" do an extra scan (Actions --> "scan for devices" or similar), but nothing has happened.
Reply With Quote

  #7  
Old 12-23-2009, 04:49 AM
sassafras's Avatar
sassafras sassafras is offline
Samsung Moderator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Everywhere
Posts: 1,590
Default

Silly question, but have you tried a different cable? They do fail sometimes...
__________________
"Changed my mind so much I cant even trust it
My mind changed me so much I cant even trust myself"
Reply With Quote

  #8  
Old 12-23-2009, 05:47 AM
one71 one71 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 16
Default

This is one of my guess too, the problem is that I do not have another cable!

This is one of the few things I do not like in the player: the USB cable with a proprietary plug, and since I do not have any other samsung player with the same plug ... I can not test it :-(
Reply With Quote

  #9  
Old 12-23-2009, 07:36 AM
EowynCarter EowynCarter is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 126
Default

There some cable you can buy for this.
And micro usb is on the requierment list for my next pmp.
Reply With Quote

  #10  
Old 12-23-2009, 09:52 AM
triarii117's Avatar
triarii117 triarii117 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Austin, TX
Posts: 554
Default

Make sure the USB cable is plugged all the way into the computer. I tend to do that a lot and the computer will not see the P3 even though the P3 says it is charging.
__________________
PMPs: Cowon J3, Samsung P3(touchscreen problems), Creative Zen (4GB, black)
Headphones: Panasonic RP-HTX7, Philips, JVC Marshmallow IEMS (why not)
Reply With Quote

  #11  
Old 12-23-2009, 06:06 PM
sassafras's Avatar
sassafras sassafras is offline
Samsung Moderator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Everywhere
Posts: 1,590
Default

I doubt that after this much trial and error he has failed to plug the cable in correctly at least once....

It is unfortunate that you don't have access to another cable, I would suggest you buy another one, though if it is not the culprit you will be out even more money then when you started.
__________________
"Changed my mind so much I cant even trust it
My mind changed me so much I cant even trust myself"
Reply With Quote

  #12  
Old 12-23-2009, 11:55 PM
Unanimated Unanimated is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Iowa
Posts: 116
Default

Yeah, he's claimed to have plugged it in to several different computers all running different OS's.

But I agree with sassafras, getting a new cable should probably be your best bet. You could probably order a cheap accessory kit off of Amazon that includes one, and that will also come with a bunch of other cheap stuff to use it with. If all else fails, an RMA is in order...
__________________
Current Players:
Creative Zen Nano 512MB (backup)
Sansa Fuze 8GB (backup)
Samsung P3 32GB (current)
Phones: Generic Samsung things, JVC Marshmallows
Reply With Quote

Reply

Tags
recognized pc connection

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 08:02 AM.