android
  #1  
Old 06-28-2010, 11:18 PM
MusicOnly MusicOnly is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 107
Default Database doesn't update

The last two or three times I added tracks, they didn't get added to the database. I can reach them by file browsing, but not via the "play all" option, which means they get excluded when I try to shuffle all tracks.

Anyone have an idea what's going on? Or a possible solution?
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 06-28-2010, 11:23 PM
lestatar's Avatar
lestatar lestatar is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Hong Kong now, but NYC always
Posts: 4,657
Default

Hey, noticed this similar thing happening on my Fuze v2 RB recently. I think it had to do with setting Directory Cache to YES. I set it to NO and now added files seem to appear properly and immediately everywhere on my Fuze/RB.

Am sure a more definitive answer will be forthcoming here...
hth, FWIW,
-lestatar
__________________
DAPs:2xRBFuze8+16GB|SonyE345|ZenV+,Micro,Xtra40GBx2|RBG igabeatFX|RCAOpal
IEMs:PanaHJE900|Nuforce 700x|HippoVB|iMetal590,i490|SM PL-21|CX300|EP630,Aurvana
Guitars:IbanezS540,JS1200|Ovation
PoolCues: a bunch
A Glossary for Newbies
Reply With Quote

  #3  
Old 06-29-2010, 12:42 AM
sunami88's Avatar
sunami88 sunami88 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Ontario
Posts: 98
Default

I've had this happen (although not for a while). What I've done was either went into .rockbox and deleted everything to do with the database_*.tcd (not the .ignore file!), or when you hold down the center button, don't select "Update Now", but instead select "Initialize".

It's always worked for me...
__________________
=Players in use=
Sansa FuzeV2 (8 + 16 gigs) [RB]|Sansa Clip+ (4 + 8 gigs) [RB]
=Headphones in use=
SoundMagic PL50|SoundMagic PL30|Bang&Olufsen Form 2
Reply With Quote

  #4  
Old 06-29-2010, 04:59 PM
MusicOnly MusicOnly is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 107
Default

FWIW, I went to the database menu and selected Initialize Now. That appears to have fixed the problem. Thanks for the suggestions.
Reply With Quote

  #5  
Old 06-30-2010, 02:51 AM
lestatar's Avatar
lestatar lestatar is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Hong Kong now, but NYC always
Posts: 4,657
Default

Cool...this is good info to keep in mind...hope it can help others with similar "issues"... :-)
__________________
DAPs:2xRBFuze8+16GB|SonyE345|ZenV+,Micro,Xtra40GBx2|RBG igabeatFX|RCAOpal
IEMs:PanaHJE900|Nuforce 700x|HippoVB|iMetal590,i490|SM PL-21|CX300|EP630,Aurvana
Guitars:IbanezS540,JS1200|Ovation
PoolCues: a bunch
A Glossary for Newbies
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 03:18 AM.