android
  #1  
Old 09-06-2010, 05:30 PM
pechinma pechinma is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 31
Default folders shows empty in folder browsing but they're not

this is weird. i added a few albums to the microSD and put it back in. while having the clip connected i updated to another rb build. and now the folder browsing is screwed... when i click on an album folder, it turns up empty - but the album is accessable from the database browsing. i've tried updating database, initialize, removing card and putting it back in...nothing works. any clues?
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 09-06-2010, 06:08 PM
FreeZ5's Avatar
FreeZ5 FreeZ5 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: Niagara Region, Ontario, Canada
Posts: 2,507
Default

I'm not a Rockbox user but this sounds exactly like the good old MSC vs MTP situation. Files added under one, now you can't find them under the other.

Steve
Reply With Quote

  #3  
Old 09-08-2010, 02:55 AM
pechinma pechinma is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 31
Default

ok. i only use MSC so that's odd..and it's not in the computer that i can't find the files, it's in the clip.
Reply With Quote

  #4  
Old 09-08-2010, 07:43 AM
FreeZ5's Avatar
FreeZ5 FreeZ5 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: Niagara Region, Ontario, Canada
Posts: 2,507
Default

Quote:
Originally Posted by pechinma View Post
ok. i only use MSC so that's odd..and it's not in the computer that i can't find the files, it's in the clip.
Like I said MSC vs MTP. Are you set to Auto-Detect?

Steve
Reply With Quote

  #5  
Old 09-08-2010, 03:20 PM
pechinma pechinma is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 31
Default

Quote:
Originally Posted by FreeZ5 View Post
Like I said MSC vs MTP. Are you set to Auto-Detect?

Steve
nope, always MSC.
Reply With Quote

  #6  
Old 09-08-2010, 04:43 PM
Confuseling Confuseling is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 227
Default

If you're still using my build, try an unaltered one - this is my first attempt at patching anything, and I can't guarantee you I got it right... (though, to be honest I'd be surprised if it successfully compiled then exhibited behaviour like this).

If that doesn't help, try formatting the card and copying the stuff back across maybe?
Reply With Quote

  #7  
Old 09-09-2010, 02:59 AM
pechinma pechinma is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 31
Default

Quote:
Originally Posted by Confuseling View Post
If you're still using my build, try an unaltered one - this is my first attempt at patching anything, and I can't guarantee you I got it right... (though, to be honest I'd be surprised if it successfully compiled then exhibited behaviour like this).

If that doesn't help, try formatting the card and copying the stuff back across maybe?
heh, yes that was the build i was installing when this happened...but still, you've only changed the keymapping, i don't see how that would effect viewing files in folders.

might try formatting...24 gb, almost full
Reply With Quote

  #8  
Old 09-09-2010, 05:03 AM
Confuseling Confuseling is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 227
Default

Try a vanilla build first - I might have just screwed up compiling it somehow. Not impossible at all.

You could also always run a filesystem check on the card.
Reply With Quote

  #9  
Old 09-09-2010, 07:15 AM
skip252 skip252 is offline
Administrator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chicago
Posts: 5,283
Default

Does the Context Menu show the path in the database?
Reply With Quote

  #10  
Old 09-09-2010, 04:23 PM
pechinma pechinma is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 31
Default

Quote:
Originally Posted by skip252 View Post
Does the Context Menu show the path in the database?
yes it does.. and i've changed to the newest build now and its the same. really weird...i can access all files in the database so its not a problem that way, but i really prefer folder browsing because in the database music, podcasts and audiobooks are all mixed..

i've found that its not only the files on the card but also the ones on the clip that doesnt show. all album folders are empty. when i context menu the folders it says there are files in them and the total size and all..
Reply With Quote

  #11  
Old 09-09-2010, 04:46 PM
skip252 skip252 is offline
Administrator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chicago
Posts: 5,283
Default

If the database is seeing the files they are there but for some reason you aren't seeing them in the Rockbox file browser. Are you saying they can been seen the Windows Explorer? What Properties are the showing in the Explorer menu? Have you enabled Show Files-> All in the Rockbox file browser context menu?

The only time I've had this problem was when the file properties were set to Hidden and I didn't have Show Files set to All. When you install a new build it resets your context menu settings.
Reply With Quote

  #12  
Old 09-09-2010, 05:01 PM
pechinma pechinma is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 31
Default

that was it. it wasnt set to "all"...

thanks, mate
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 12:23 PM.