android
  #1  
Old 08-09-2010, 04:15 PM
Bob95065 Bob95065 is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 29
Default DVD to Fuze - What is the best way????

I want to put DVD video on my Fuze. I will begin this message by saying I am new to MP3 players and am not the most computer savy person around.

I tried using Handbrake and it wouldn't read the DVD I was using to test this whole thing out. Is there a better software package to use?

BTW how many DVD movies can I put on my MP3 player? I have a 8 GB Fuze.

TIA,

Bob
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 08-11-2010, 05:40 AM
writedoc's Avatar
writedoc writedoc is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Ottawa, Canada
Posts: 22
Default DVD to Fuze

This is what I do:
  1. Convert DVD to PC using FairUse Wizard 2, see http://fairusewizard.com/lang_en/fai...t_edition.html
  2. Convert to Fuze using video4fuze, see http://code.google.com/p/video4fuze/downloads/list
  3. Attach Fuze to PC and then drag-and-drop video4fuze file to Fuze Video folder
On an external 8GB microSD card, I have 24 regular-sized movies converted from DVD.
__________________
8GB Sansa Fuze + 2 8GB microSD, Apple 32GB iPod Touch v4, Sennheiser PX100, Sennheiser PX200, Koss PortaPro, Sennheiser HD438, BeyerDynamic DT770 Pro-80, Audio-Technica ATH-M50s
___________________
Know yourself first; help others know themselves
Reply With Quote

  #3  
Old 08-11-2010, 09:48 AM
Bob95065 Bob95065 is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 29
Default

Thank you, thank you, thank you!

Question: When you use FairUse Wizard what file type do you create?
Reply With Quote

  #4  
Old 08-11-2010, 05:24 PM
Bob95065 Bob95065 is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 29
Default

I am converting a video using FairUse Wizard. What settings do you use throught the conversion process. It seems like there are lots of choices and I want to get it right so I don't waste a lot of time.
Reply With Quote

  #5  
Old 08-19-2010, 09:40 PM
writedoc's Avatar
writedoc writedoc is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Ottawa, Canada
Posts: 22
Default

Quote:
Originally Posted by Bob95065 View Post
Thank you, thank you, thank you!
Question: When you use FairUse Wizard what file type do you create?
FairUse Wizard creates an AVI file type with the default settings. I use the following options: XviD, 500 MB size, Two pass, Delete intermediate files, Run in IDLE base priority, Boost audio level, Allow any characters in project/path name, Open project folder after encoding; Normal Read error correction; English Audio track, MP3 128 Kb/s; 1 Output file segment.
__________________
8GB Sansa Fuze + 2 8GB microSD, Apple 32GB iPod Touch v4, Sennheiser PX100, Sennheiser PX200, Koss PortaPro, Sennheiser HD438, BeyerDynamic DT770 Pro-80, Audio-Technica ATH-M50s
___________________
Know yourself first; help others know themselves
Reply With Quote

  #6  
Old 10-15-2010, 08:41 PM
czetie czetie is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 6
Default

Thank you for rescuing me from SMC Purgatory
Reply With Quote

  #7  
Old 10-21-2010, 10:39 AM
Bob95065 Bob95065 is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 29
Default

Do you know a way to increase the volume of the converted file? The volume is much lower than an audio file on my Fuze.
Reply With Quote

  #8  
Old 10-21-2010, 04:52 PM
ugottabjoshinme ugottabjoshinme is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by writedoc View Post
FairUse Wizard creates an AVI file type with the default settings. I use the following options: XviD, 500 MB size, Two pass, Delete intermediate files, Run in IDLE base priority, Boost audio level, Allow any characters in project/path name, Open project folder after encoding; Normal Read error correction; English Audio track, MP3 128 Kb/s; 1 Output file segment.
Quote:
Originally Posted by Bob95065 View Post
Do you know a way to increase the volume of the converted file? The volume is much lower than an audio file on my Fuze.
writedoc mentioned a boost audio level setting that you can select. I haven't tried FairUse Wizard yet, but just from reading this thread make sure you have that selected.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 11:30 PM.