android
  #1  
Old 01-05-2011, 09:29 AM
CJ666 CJ666 is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 19
Default First D3 Videos Emerge on Youtube

Hi guys i just found this video on youtube, it looks laggy... what do you think?

Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 01-05-2011, 09:31 AM
dfkt's Avatar
dfkt dfkt is offline
Moderator
 
Join Date: May 2006
Location: Vienna, Austria
Posts: 15,330
Default

Thread title (original 'Video') changed.

Indeed, reaction to button presses looks *very* laggy in that video. Certainly something that would annoy me greatly in the long run. List scrolling looks smooth enough though - not quite as smooth as the J3, but way better than the O2, V5, etc.

Another one showing how laggy the thing is:


Here's the D3's browser versus the Zune HD - making the D3 look rather slow once again:


Here's another video, showing off PowerAmp running on the D3 (watch it on Youtube for good quality):


Also found one that's marked as "private", but I guess it goes live once that Japanese site has their review out, or something:

__________________
Please don't PM me with questions that can be answered in a forum thread. Don't be an idiot.
My Gear and Reviews | My RMAA Tests | IRC: #anythingbutipod on Freenode | Last.fm | Album Art Exchange | Rockbox | Replaygain
Reply With Quote

  #3  
Old 01-05-2011, 09:48 AM
TechyguyDR's Avatar
TechyguyDR TechyguyDR is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: New York
Posts: 317
Default

Hopefully its something that can be fixed with a firmware update. But it makes me wonder what kind of processor it has and how much RAM it has.

Edit

Looks so much better with an alternative launcher although the scrolling still doesn't look quite as smooth as I would hope it would be.

Last edited by TechyguyDR; 01-05-2011 at 10:56 PM. Reason: Video added
Reply With Quote

  #4  
Old 01-06-2011, 05:30 AM
Ascariss's Avatar
Ascariss Ascariss is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Poland
Posts: 431
Default

Wow, was not expecting this at all from the D3, but then perhaps the firmware was rushed. If cowon does not release specs of how much ram and what cpu the D3 uses, the only way to find out would be possibly opening the device.
__________________
-Ascariss - Sony Crew
Reply With Quote

  #5  
Old 01-06-2011, 06:11 AM
Olley Olley is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4,894
Default

If it ships with 2.1, that may be the reason we're seeing sluggishness in those videos. The update to 2.21 on Archos gen8s brought faster more efficiently compiled code that did make noticable improvements. It could do the same for this D3.
Reply With Quote

  #6  
Old 01-06-2011, 06:17 AM
globiboulga globiboulga is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 100
Default

Froyo is much better in term of performance indeed. This said, I wish the guy did something else than flicking through homescreens in his videos... Given the amount of "stuff" he has on it, it seems a version of the market might be available as well.
Reply With Quote

  #7  
Old 01-06-2011, 06:22 AM
deadohiosky's Avatar
deadohiosky deadohiosky is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Berlin, Germany, EU, Earth, Milkyway
Posts: 924
Default

that's just horrible. if Cowon will release it in that sluggish state it will most definitely get only negative reviews, which in turn means, no sales outside of S Korea.

2.2 had that new JIT compiler, a new java engine and lots of overall improvements. but that sluggishness does not come from 2.1 i'm sure. it just comes from a badly coded overlay. or under-performing hardware.


i really do hope that this is still beta stadium. if it turns out to be a release product is see black and blue for the D3. gadget editors are going to throw around with feces, i tell you. they don't care about good sq or vq, they just care about fancy schmancy UI and smoothness, everything else is secondary.
__________________
Think for yourself. Question authority. - Timothy Leary

Black Cowon J3 32 GB (Black Ringke Case) - no lousy Sennheiser CX 300 anymore, Pana HJE 900 took the throne... for keeps
Reply With Quote

  #8  
Old 01-06-2011, 11:16 AM
TechyguyDR's Avatar
TechyguyDR TechyguyDR is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: New York
Posts: 317
Default

I was reading the D3 thread over at iaudiophile and there was a link to the enuri review (the one that the 4th vid that dfkt posted). It seems that they were able to find out what processor it is and it turns out that its a Telechips TCC89xx processor. After doing a bit of searching around on google it seems that its speed ranges from 800Mhz to 1Ghz, which is pretty good.
Furthermore I looked on youtube for some videos of tablets that use the same processor (most if not all are Chinese iPad knockoffs) and they seemed to preform much better than the D3. Most seemed to have 256MB of RAM.
So what am I trying to say? I'd say that it definitely looks like this is a problem with Cowon's customization of Android IF it is true that the D3 is using the processor that the review claims it uses.
Reply With Quote

  #9  
Old 01-12-2011, 05:55 AM
dfkt's Avatar
dfkt dfkt is offline
Moderator
 
Join Date: May 2006
Location: Vienna, Austria
Posts: 15,330
Default

Lots of videos on the Korean Naver site, and some rumored specs as well. I don't believe CPU "estimates", I rather wait until someone cracks a D3 open to know for sure.

Original: http://blog.naver.com/mchan21/60121307944
Translate: http://translate.google.com/translat...307944&act=url
__________________
Please don't PM me with questions that can be answered in a forum thread. Don't be an idiot.
My Gear and Reviews | My RMAA Tests | IRC: #anythingbutipod on Freenode | Last.fm | Album Art Exchange | Rockbox | Replaygain
Reply With Quote

  #10  
Old 01-12-2011, 09:56 AM
TechyguyDR's Avatar
TechyguyDR TechyguyDR is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: New York
Posts: 317
Default

I would hope so. I just wonder who is going to want to open one up
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 01:38 AM.