android
  #1  
Old 01-10-2011, 11:04 PM
sbcaprice305 sbcaprice305 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 42
Default Help uninstalling bootloader

I am having trouble getting rid of it on my fuze..I did read rb's instructions but dont think i get it..Can someone spoonfeed me on how to?
I allready uninstalled rockbox and whenever i turn on my fuze rb says file not found then goes to a black screen. My oF works fine. What file-s- am i looking for to get rid of the bootloader?

I allready have the newest fw on my fuze. I can't seem to find a file to use..
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 01-11-2011, 12:26 AM
sbcaprice305 sbcaprice305 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 42
Default

n/m, i figured it out..F' rb....I had a constant distortion type sound no matter what i set the eq to..I messed with EVERYTHING(all settings) to try and get rid of it as i did like it alot. It didn't do it w/ the OF or my sansa m240. I tried tons of diff 3.5mm cables/rca's/filters, you name it. O well..The eq was all i really wanted it for, though the games and themes were fun..I'll live.
Reply With Quote

  #3  
Old 01-11-2011, 01:57 AM
lestatar's Avatar
lestatar lestatar is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Hong Kong now, but NYC always
Posts: 4,657
Default

Sorry man...RB is easy to get rid of. Your sound issue seems odd - care to describe the problem more? Cannot recall anyone else experiencing anything like that...
__________________
DAPs:2xRBFuze8+16GB|SonyE345|ZenV+,Micro,Xtra40GBx2|RBG igabeatFX|RCAOpal
IEMs:PanaHJE900|Nuforce 700x|HippoVB|iMetal590,i490|SM PL-21|CX300|EP630,Aurvana
Guitars:IbanezS540,JS1200|Ovation
PoolCues: a bunch
A Glossary for Newbies
Reply With Quote

  #4  
Old 01-11-2011, 03:09 AM
sbcaprice305 sbcaprice305 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 42
Default

just sounded distorted at all volumes.Like crackeling..Not to severe but totally ruined the sq..idk what it was but i tried my best to figure it out..

Atleast i won't have to worry about getting the aa to work to..lol, i do appreciate ur help with that though..
Reply With Quote

  #5  
Old 01-11-2011, 03:38 AM
lestatar's Avatar
lestatar lestatar is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Hong Kong now, but NYC always
Posts: 4,657
Default

^ weird man...Hey, it's all good. As long as you can enjoy your tunes - that's the most important thing.

__________________
DAPs:2xRBFuze8+16GB|SonyE345|ZenV+,Micro,Xtra40GBx2|RBG igabeatFX|RCAOpal
IEMs:PanaHJE900|Nuforce 700x|HippoVB|iMetal590,i490|SM PL-21|CX300|EP630,Aurvana
Guitars:IbanezS540,JS1200|Ovation
PoolCues: a bunch
A Glossary for Newbies
Reply With Quote

  #6  
Old 01-11-2011, 04:06 AM
sbcaprice305 sbcaprice305 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 42
Default

i'm sorry, i'd also like to mention that this only happened in the car. But it's only gunna be used in the car(perma mount) so i had to get rid of it..The headphones w/rb was fine...I have a pretty complicated intergrated oem stereo/aftermarket stereo so that could've caused some prob's but as i said it didnt do it w/ my other mp3 player or the OF. Just a heads up.

Last edited by sbcaprice305; 01-11-2011 at 04:20 AM.
Reply With Quote

  #7  
Old 01-11-2011, 04:30 AM
lestatar's Avatar
lestatar lestatar is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Hong Kong now, but NYC always
Posts: 4,657
Default

Hmmmm, interesting. I dunno much about the car stuff these days - odd that the crackling/distortion would only occur under Rockbox and not the OF. I mean, same hardware right? So any interference which might cause distortion/crackling should logically cause it under both RB and the OF.

Odd!

But still, good info for people...
-les
__________________
DAPs:2xRBFuze8+16GB|SonyE345|ZenV+,Micro,Xtra40GBx2|RBG igabeatFX|RCAOpal
IEMs:PanaHJE900|Nuforce 700x|HippoVB|iMetal590,i490|SM PL-21|CX300|EP630,Aurvana
Guitars:IbanezS540,JS1200|Ovation
PoolCues: a bunch
A Glossary for Newbies
Reply With Quote

  #8  
Old 01-11-2011, 12:38 PM
sbcaprice305 sbcaprice305 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 42
Default

ima dig deeper into it today... Have a few things to try. If the noise comes back that'll clear some things up.
Reply With Quote

  #9  
Old 01-11-2011, 04:19 PM
mamamia88 mamamia88 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 824
Default

if all else fails just reinstate old firmware by downloading it off sansa forums and dragging files onto root of device. had to do that today when rockbox utility failed
Reply With Quote

  #10  
Old 01-12-2011, 12:43 AM
sbcaprice305 sbcaprice305 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 42
Default

Well i got a chance to mess with it again today...OF works fine as it did yesterday...Rb still makes noise. Just thought i'd update.
Reply With Quote

  #11  
Old 01-12-2011, 11:07 PM
sduck sduck is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 38
Default

Probably some weird interference with some cheap part of the car stereo - quite a bit of the supposedly high end car audio stuff is actually cheap ass crap. Although RB does utilize the chipset a bit differently than the OF does, and perhaps emits some kind of radio whine that the filter caps in your aftermarket amps aren't filtering correctly. I'd suspect that positioning the fuze in a different place might solve the problem, but that might not be be the kind of solution you're looking for. FWIW I use my RB'd fuze pretty much exclusively in a fairly "high end" (yeah, right) all aftermarket car stereo system and don't have any hum or buzzing problems.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 11:07 AM.