android
  #1  
Old 01-06-2010, 07:44 PM
Dayak Dayak is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 4
Default Need Help, M1 Died

Yesterday some of my song error, can not play, so I connect my M1 to PC. Inside some of directory become empty and suddently there was many strange character.

So I decide to format it using M1 Format feature.

After format, everything ok until last night, suddenly my M1 can not turn on.

Everytime I tried to turn on, there is a Samsung word, after that 'System will reboot in 5 seconds to recovery' and turn off an on again, but this situation repeat and never go back to menu screen.

I tried to connect to PC, but my M1 can not recognize by the PC.

Anybody can help ?
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 01-07-2010, 09:26 AM
shiroa shiroa is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 20
Default

OMG, that is such a bad news what happened? i really dont want this kind of trouble to occur to me or any other m1 users
Reply With Quote

  #3  
Old 01-07-2010, 10:36 AM
shiroa shiroa is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 20
Default

from what i suspect, that could be a harddisk problem.. (missing files, strange character)
Reply With Quote

  #4  
Old 01-07-2010, 10:37 AM
shiroa shiroa is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 20
Default

but wait

"I tried to connect to PC, but my M1 can not recognize by the PC."

try other PC?
Reply With Quote

  #5  
Old 01-07-2010, 04:34 PM
Coolvibes's Avatar
Coolvibes Coolvibes is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Location: Spain
Posts: 353
Default

Possible Solution:

- Hold off-switch in for 15 seconds to reset player (work like reset hole)
if it turn on normaly conect to pc and upgrade to firmware 1.19

- If this not help put the player a player where is warmer (put inside some clothing) for some hours then conect to pc and upgrade
not sure if this cold weather can affect electronics

- Try to conect it from another pc or a fresh formated pc

- You can also try to make the player turn on/off many times for a long time to see if problem fixes itself

else contact samsung suport , if player is new change it in store (as soon you get new upgrade firmware to 1.19)

PS: Also try to conect it to Windows maybe this is a mac problem?
Reply With Quote

  #6  
Old 01-07-2010, 04:37 PM
Coolvibes's Avatar
Coolvibes Coolvibes is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Location: Spain
Posts: 353
Default

I had a strange thing happening to me too today
I conected M1 and it made conect-sound but did not show up
(I had my SD card too conected to laptop)

I removed the SDCard but M1 still not show up
i then see SDcard still show up on PC and i could go into SDcard and browse files (EVEN that my sdcard was removed from PC)

Then suddenly i could no longer browse Sdcard (after i should not have been able to browse anything since SDcard was not in the pc)
then i hear M1 disconect , i conect it again and it show up
very bizarre
Reply With Quote

  #7  
Old 01-07-2010, 10:09 PM
Dayak Dayak is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 4
Default

@Coovibes, I already try your suggestion with 3 PC and some laptops, still the same.

I try to hold the On/Off button, for 10 second, 15 seconds, 20 second, same result. I also try to do some combination, push the Volume (-) button with On/Off button together for 20 second, suddenly everything turn off and can not turn on anymore

I try to do the same again, the player can turn on again.

When the power can not turn on, I try to connect to PC, and in the PC appear that APX device beiing connected.

What is the APX Device ? I still dont understand. I try in other PC, same message apear that I try to connect APX device but need some driver.

Somebody know about this APX ?
Reply With Quote

  #8  
Old 01-08-2010, 01:10 AM
a_tumiwa's Avatar
a_tumiwa a_tumiwa is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Indonesia
Posts: 1,058
Default

using google = NVIDIA Tegra APX Applications Processors


seem like it is graphic processor by Nvidia Tegra
__________________
i hope Google will release DAP to fight Apple Ipod & Microsoft Zune
Reply With Quote

  #9  
Old 01-08-2010, 03:04 AM
zeguym zeguym is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1
Default

So, now it can turn on again ??
Still working or just only can turn on, but can do nothing ??
Reply With Quote

  #10  
Old 01-08-2010, 04:02 AM
Dayak Dayak is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 4
Default

If you push and hold On/Off and Volume (-), M1 will go to APX mode.

If you connect to PC, nothing happen in the M1 but in the PC, they said that APX device beiing connected, need some driver.

If you push and hold again the on'off and Volume (-), they will back to normal mode and go to rebooting stage.

Still can not do anything
Reply With Quote

  #11  
Old 01-08-2010, 06:28 AM
Coolvibes's Avatar
Coolvibes Coolvibes is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Location: Spain
Posts: 353
Default

Quote:
Originally Posted by Dayak View Post
If you push and hold On/Off and Volume (-), M1 will go to APX mode.
Still can not do anything
very intressing, after all it seem pressing on/off + Volume (-) do something different than just pressing on/off, what i dont understand i why this is not in the manual

btw, hope you get the M1 working again
Reply With Quote

  #12  
Old 04-09-2010, 08:27 PM
hs5994 hs5994 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 14
Default

please press reset for some secs so that happen to my R1 but no it work's like new
Reply With Quote

  #13  
Old 11-09-2010, 10:13 AM
france_mala france_mala is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 20
Default identic problem!

hi,I have this problem;can you help me please?now,i've terminate all battery of m1,and the pc now no read the m1(and the last no charging).pleaaase!!!
thank you
(sorry for my english)
Reply With Quote

  #14  
Old 01-23-2011, 03:16 PM
leemajors leemajors is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 12
Default

Quote:
Originally Posted by Coolvibes View Post
Possible Solution:
- Hold off-switch in for 15 seconds to reset player (work like reset hole)
if it turn on normaly conect to pc and upgrade to firmware 1.19
I had the same problem. that one did really help. THX!
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 11:10 AM.