android
  #1  
Old 02-16-2011, 07:02 PM
Toxil Toxil is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 4
Default Sanza wont turn on. And yes I tried reset.

My sanza fuze, probably 2 weeks old, not even, randomly turned off in the gym when I was watching the work out video I have on it.. I went home connected it to the computer and my sanza screen stayed black but the computer recognized the sanza and I can still add media.

First the battery power said 98%, took it out for a bit then it changed to 0% and wont charge now. But the screen is still black anyways, Im soo confused. (and like I said I tried the reset and notta, also a plug in wall adapter)

any suggestions?
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 02-16-2011, 07:26 PM
no9's Avatar
no9 no9 is offline
Moderator
 
Join Date: Jul 2008
Location: West Michigan
Posts: 1,098
Default

But it is still recognized by your computer? Have you tried updating the firmware?
__________________
Cowon S9,Sansa Clip+,
Sansa Fuze,Westone UM2,Altec Lansing UHP336
Reply With Quote

  #3  
Old 02-16-2011, 09:39 PM
Toxil Toxil is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 4
Default

Yeah I did the only thing to download there is a user manual that I already have. It is a refurbished sanza, so Im wondering if thats the reason. My roomate suggested it to be the screen, but with the battery not even charging I doubt thats the case -_-
Reply With Quote

  #4  
Old 02-16-2011, 09:56 PM
lestatar's Avatar
lestatar lestatar is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Hong Kong now, but NYC always
Posts: 4,657
Default

Hey sorry for your woes. Try this since you already tried long power slide and hold "reset"....

Put it in a drawer for a week or 2. Come back and recharge it overnight.

Then see what happens.
__________________
DAPs:2xRBFuze8+16GB|SonyE345|ZenV+,Micro,Xtra40GBx2|RBG igabeatFX|RCAOpal
IEMs:PanaHJE900|Nuforce 700x|HippoVB|iMetal590,i490|SM PL-21|CX300|EP630,Aurvana
Guitars:IbanezS540,JS1200|Ovation
PoolCues: a bunch
A Glossary for Newbies
Reply With Quote

  #5  
Old 02-16-2011, 11:01 PM
no9's Avatar
no9 no9 is offline
Moderator
 
Join Date: Jul 2008
Location: West Michigan
Posts: 1,098
Default

Quote:
Originally Posted by Toxil View Post
Yeah I did the only thing to download there is a user manual that I already have. It is a refurbished sanza, so Im wondering if thats the reason. My roomate suggested it to be the screen, but with the battery not even charging I doubt thats the case -_-
Your roomate didn't tell you to go here for the firmware? http://www.anythingbutipod.com/forum...play.php?f=167
Make sure you know which firmware you have before you go trying to install it, and that you follow the instructions. All of which may do you no good unless you know/remember which fw you have 1.xx.xx or 2.xx.xx.
Did you try charging it for a few days? Or just a couple hours? Sometimes if the battery is dead drained it can take awile to get it back going.
__________________
Cowon S9,Sansa Clip+,
Sansa Fuze,Westone UM2,Altec Lansing UHP336
Reply With Quote

  #6  
Old 02-16-2011, 11:25 PM
Toxil Toxil is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 4
Default

Nope, doesn't own a sanza.. and a few hours with the screen still black.. and Ive checked those firmwares, my sanza updater says its completely updated. Though from what I'm reading, the battery and the sanza have to be somewhat on/working. And I could try leaving it for a couple more days, I think the best thing to do is get my money back though; seems to be a recurring problem for many.
Reply With Quote

  #7  
Old 02-17-2011, 01:12 AM
psgarcha92 psgarcha92 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 38
Default

hey!
the best think in this case would be to return the Fuze and get another one. plus.are u sure its the battery or something? coz if it is not the battery with the problem u can just put the firmware files (fuzpa.bin) into the internal memory of your player and dissconnect it. but if you are right and the battery is dead, it wont start the upgrade or downgrade.try., mite just help you.best of luck
Reply With Quote

  #8  
Old 02-17-2011, 03:57 PM
Toxil Toxil is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 4
Default

Yeahh I think your right..
is this the newest firmware - v02.03.33A
I checked the properties of my sanza and thats what it says for firmware
Reply With Quote

  #9  
Old 02-17-2011, 10:15 PM
psgarcha92 psgarcha92 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 38
Default

on mine, i have v02.03.33P....
and i guess mine's the newest because i had downloaded and installed it just a few days back.You might be in for an upgrade, though i just meant that Reinstall your OF, it might help.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 07:27 AM.