android
Go Back   abi>>forums > MP3 Players By Brand > Creative > Zen X-Fi2

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-05-2011, 12:51 PM
ICT4ALL ICT4ALL is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 7
Help Help: player stays at rebuilding after importing videos

Hi guys,

I've got an 'awful' problem, and I don't hope that it's normal for a ZEN X-Fi2.
My problem is, that if I've put over 4 videos at once on my player, it stays at the screen 'rebuilding' when I turn on my player. Also when I've got more than 10 videos on my X-Fi2, the screen stays at rebuilding.
In both cases the player just 'shuts down' after it stays on the screen 'rebuilding' for 5 minutes.

I really hope that someone can help me with this problem!
__________________
New Creative Zen X-Fi2, just a great thing
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 07-19-2011, 12:28 AM
jumpsuit jumpsuit is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 6
Default

Not sure, you can try a clean up. just hold the home button when the zen is starting up.
Reply With Quote

  #3  
Old 07-19-2011, 03:11 PM
Habhome's Avatar
Habhome Habhome is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2010
Location: Sweden
Posts: 1,079
Default

Are the files very large? We have encountered rebuilding issues with large files on the player. It usually just takes longer than usual to boot it, it doesn't shut off. Maybe you have idle shut down set to 5 minutes and it still registers it as "idle"? You can try that if above posters idea doesn't work.
__________________
"If you are good enough at English to apologize, then there is no need to." - A good friend of mine
Discovered something about the X-Fi2 you think others may not know? Post it here so others can learn about it!
Have a question about X-Fi2 apps? Consult the FAQ before creating a thread about it.
Like my work? Tell your friends. Don't like it? Tell me so I can improve. ^.^
Reply With Quote

  #4  
Old 07-20-2011, 01:37 PM
ICT4ALL ICT4ALL is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 7
Default

Quote:
Originally Posted by Habhome View Post
Are the files very large? We have encountered rebuilding issues with large files on the player. It usually just takes longer than usual to boot it, it doesn't shut off. Maybe you have idle shut down set to 5 minutes and it still registers it as "idle"? You can try that if above posters idea doesn't work.
Well, the files aren't like very long videos. (About 20 minutes). But if I put videos many videos with small sizes on the player, the same happens, the player eventually shuts down after 5 minutes in the process 'rebuilding'.
__________________
New Creative Zen X-Fi2, just a great thing
Reply With Quote

  #5  
Old 07-20-2011, 02:20 PM
Habhome's Avatar
Habhome Habhome is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2010
Location: Sweden
Posts: 1,079
Default

And you made sure to turn off idle shutdown or touch it occasionally to prevent it? If so then I'm stumped, did you try to do whats in the sticky "How to fix most problems..."?
__________________
"If you are good enough at English to apologize, then there is no need to." - A good friend of mine
Discovered something about the X-Fi2 you think others may not know? Post it here so others can learn about it!
Have a question about X-Fi2 apps? Consult the FAQ before creating a thread about it.
Like my work? Tell your friends. Don't like it? Tell me so I can improve. ^.^
Reply With Quote

Reply

Tags
help mp3 player, problem, rebuilding, shutting down, videos

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 08:57 PM.