android
Go Back   abi>>forums > MP3 Players By Brand > Samsung > Samsung Galaxy Player Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-20-2011, 03:09 AM
chotto chotto is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 51
Default Samsung 4.0 - Endless reboot cycle / no sound through headphones

I just got my Samsung 4.0 (a French import from France) and upon finally being able to connect it to Kies, it prompted me to install a firmware update.

I duly accepted, and the firmware was downloaded succesfully.
However, my player is now stuck in an endless reboot cycle.

I have tried uninstalling the apps that I downloaded, turned off wireless, taken out the battery and all sorts, but it just keeps on freezing, before rebooting (starting with the Samsung welcome screen). This in effect renders my device as a brick.

It's driving me mad. My patience has worn VERY thin with Samsung.
If anyone has any advice they can offer (besides taking a hammer to the device), I'd be very grateful.

On a side-note, when I plug my headphones in the socket, the sound (for the rare times it starts to play music, then reboot), STILL comes out the speakers as opposed to the headphones.

If you think I need to 'factory reset', please tell me how, 'cos I looked for that option and couldn't see it anywhere. Presumably this would wipe all the music I put onto it, too?

Thoughts?

Many, many thanks in advance.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 10-20-2011, 04:13 AM
Sarracen Sarracen is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 90
Default

Quote:
Originally Posted by chotto View Post
I just got my Samsung 4.0 (a French import from France) and upon finally being able to connect it to Kies, it prompted me to install a firmware update.

I duly accepted, and the firmware was downloaded succesfully.
However, my player is now stuck in an endless reboot cycle.

I have tried uninstalling the apps that I downloaded, turned off wireless, taken out the battery and all sorts, but it just keeps on freezing, before rebooting (starting with the Samsung welcome screen). This in effect renders my device as a brick.

It's driving me mad. My patience has worn VERY thin with Samsung.
If anyone has any advice they can offer (besides taking a hammer to the device), I'd be very grateful.

On a side-note, when I plug my headphones in the socket, the sound (for the rare times it starts to play music, then reboot), STILL comes out the speakers as opposed to the headphones.

If you think I need to 'factory reset', please tell me how, 'cos I looked for that option and couldn't see it anywhere. Presumably this would wipe all the music I put onto it, too?

Thoughts?

Many, many thanks in advance.
Try factory resetting through kies. If you can't do that, you can try to fiddle around with different ways of turning it on (holding or pressing volume keys while booting, etc), usually there's some kind of way to prompt a factory reset through hardware buttons.

The headphones thing happens *very rarely* with my device, and I generally attribute it to lag. Also, when I first got the device the headphones were very difficult to plug in, so I did not plug them in far enough, and experienced this issue.

If you can get into the settings though.... you can factory reset from there.

Edit: Never mind, I found it! If you hold the power button, the volume up button, and the home button all at the same time while booting, it opens in recovery mode where you can factory reset your device. When you're in this menu you use the volume button to scroll and the home button to make a selection.

Last edited by Sarracen; 10-20-2011 at 04:22 AM.
Reply With Quote

  #3  
Old 10-20-2011, 07:58 AM
chotto chotto is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 51
Default

Quote:
Originally Posted by Sarracen View Post
Try factory resetting through kies. If you can't do that, you can try to fiddle around with different ways of turning it on (holding or pressing volume keys while booting, etc), usually there's some kind of way to prompt a factory reset through hardware buttons.

The headphones thing happens *very rarely* with my device, and I generally attribute it to lag. Also, when I first got the device the headphones were very difficult to plug in, so I did not plug them in far enough, and experienced this issue.

If you can get into the settings though.... you can factory reset from there.

Edit: Never mind, I found it! If you hold the power button, the volume up button, and the home button all at the same time while booting, it opens in recovery mode where you can factory reset your device. When you're in this menu you use the volume button to scroll and the home button to make a selection.
Brilliant! Thank you, thank you, thank you! Did the 'hold down the buttons' thing.

I wiped the user data and rebooted first, but that didn't work, so I wiped the cache, and rebooted. That seemed to do the trick. And the headphone socket worked again!

Really not sure what it was. Could've been a bad app?

Anyway, thank you for all your help. Love this board.
Reply With Quote

  #4  
Old 10-20-2011, 10:25 AM
electron's Avatar
electron electron is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: I would like to know too.
Posts: 828
Default

Quote:
Originally Posted by chotto View Post
Brilliant! Thank you, thank you, thank you! Did the 'hold down the buttons' thing.

I wiped the user data and rebooted first, but that didn't work, so I wiped the cache, and rebooted. That seemed to do the trick. And the headphone socket worked again!

Really not sure what it was. Could've been a bad app?
It probably wasn't an application you had installed if wiping the cache fixed the problem. To me it sounds like the firmware was updated, but /cache wasn't properly updated/wiped during the update, which can cause what you described.
Thankful you were able to get it working again
__________________
The difference between genius and stupidity is that genius has its limits. - Albert Einstein
check out my P3 group here!
Thanks for making my P3 group the largest non-contest group on ABi!
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 08:59 PM.