android
  #1  
Old 03-09-2012, 05:16 AM
hannahb hannahb is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 3
Unhappy i9 won't switch on

I've had the cowon i9 for about a month and absolutely loved it.
The battery ran out one day so when i got home i popped it onto charge for a few hours, when I put it on to charge there was no sign of it charging but i just assumed this was because the battery was flat.
However, now it won't turn on at all and isnt detected when i plug it into my pc. i've tried putting it back on charge and trying to turn it on which also doesn't work.
Anyone have any idea what could have happened/whether it could be fixed?
Thanks.
Hannah
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 03-09-2012, 05:36 AM
dfkt's Avatar
dfkt dfkt is offline
Moderator
 
Join Date: May 2006
Location: Vienna, Austria
Posts: 15,330
Default

Did you press the reset hole/button?
__________________
Please don't PM me with questions that can be answered in a forum thread. Don't be an idiot.
My Gear and Reviews | My RMAA Tests | IRC: #anythingbutipod on Freenode | Last.fm | Album Art Exchange | Rockbox | Replaygain
Reply With Quote

  #3  
Old 03-09-2012, 05:41 AM
WalkGood's Avatar
WalkGood WalkGood is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2006
Location: FL
Posts: 12,579
Default

Questions:
1 - How are you charging it? If from PC, try a AC wall charger which normally gives it enough juice to take a charge.
2 - Have you tried reset button? Push reset button (w/pin) and see if you can boot it up after.
3 - Last resort, if it's under a year old Cowon will fix or replace it for free under warranty.
__________________
WalkGood,
Ramón

abi >> | Forum Rules | Glossary | Why Rockbox | FLAC or MP3? | irc
Reply With Quote

  #4  
Old 03-09-2012, 09:06 AM
hannahb hannahb is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 3
Default

yeah i've pressed the reset button and tried after that.
I initially charged it with the ac, then wondered if it could be the plug but tried with the pc and no difference!
It may have to be repaired!
Reply With Quote

  #5  
Old 03-09-2012, 09:15 AM
WalkGood's Avatar
WalkGood WalkGood is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2006
Location: FL
Posts: 12,579
Default

Another thought as stupid as it may sound, many have complained about how hard it is to connect their usb cable into the player, are you sure it's all the way in? Or could the cable be damaged?
__________________
WalkGood,
Ramón

abi >> | Forum Rules | Glossary | Why Rockbox | FLAC or MP3? | irc
Reply With Quote

  #6  
Old 03-09-2012, 09:40 AM
hannahb hannahb is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 3
Default

That's a good call.
Just checked the cable into the player and its quite secure, but plugging the usb into the plug seems to be pretty loose so going to try another ac adaptor.
Will have to try another cable too but sadly don't have one!
Reply With Quote

  #7  
Old 03-09-2012, 09:56 AM
WalkGood's Avatar
WalkGood WalkGood is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2006
Location: FL
Posts: 12,579
Default

Strange that yours is loose as the other issues we've fielded here are peeps that eventually find out it's not inserted all the way due to it being very tight when new and they didn't insert deep enough. New cable isn't that expensive, Hope it works
__________________
WalkGood,
Ramón

abi >> | Forum Rules | Glossary | Why Rockbox | FLAC or MP3? | irc
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 10:42 PM.