android
  #361  
Old 04-25-2012, 12:46 PM
skip252 skip252 is offline
Administrator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chicago
Posts: 5,351
Default

It connects every time on all the Windows machines I've tried on or off. That's WinXP SP3, Vista and Win7. Windows has reported the driver installation failed on the first connection at times. That's only been on the first ever connection and driver installation. Whenever I connected after that it's connected reliably if the player was on or off.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #362  
Old 04-30-2012, 03:30 PM
keyb_gr keyb_gr is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 54
Default

Same here.
Reply With Quote

  #363  
Old 05-12-2012, 08:01 AM
okiru880 okiru880 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 15
Default

As rockbox has a parametric EQ, and Sansa has a graphic EQ...

...is there any way thay I can find the "5 centre frequencies" which Sansa uses in their graphic EQ, so that I could put those values into the RB EQ, then by using the widest "Q Factor": 0.5, I may be able to replicate the Sansa EQ sound using Rockbox parametric EQ?

Cheers in advance of any advice.
Reply With Quote

  #364  
Old 05-12-2012, 08:27 AM
dfkt's Avatar
dfkt dfkt is offline
Moderator
 
Join Date: May 2006
Location: Vienna, Austria
Posts: 15,330
Default

Play a white noise file in the stock firmware and record the output of each EQ band separately to your computer. Check the file's frequency response or spectral analysis with Audacity or any other audio editor to find out the center frequency and bandwidth.
__________________
Please don't PM me with questions that can be answered in a forum thread. Don't be an idiot.
My Gear and Reviews | My RMAA Tests | IRC: #anythingbutipod on Freenode | Last.fm | Album Art Exchange | Rockbox | Replaygain
Reply With Quote

  #365  
Old 05-12-2012, 09:40 AM
okiru880 okiru880 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 15
Default

Cheers dfkt.
Reply With Quote

  #366  
Old 05-13-2012, 02:09 PM
okiru880 okiru880 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 15
Default

dfkt, is there any chance you could put together a bootloader which incorporates the latest Sansa Firmware : 01.01.20 ...

I only ask as it's handy to have the new OF on there - which is now compatible with class 10 32gb micro SD cards... should I want to use it.

Thanks in advance.
Reply With Quote

  #367  
Old 05-13-2012, 02:50 PM
mamamia88 mamamia88 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 852
Default

Is it safe to delete the folders that start with ## ? I don't want to see them in file view if they aren't necessary. If not safe is there a way to hide them
Reply With Quote

  #368  
Old 05-13-2012, 03:39 PM
dfkt's Avatar
dfkt dfkt is offline
Moderator
 
Join Date: May 2006
Location: Vienna, Austria
Posts: 15,330
Default

Quote:
Originally Posted by okiru880 View Post
dfkt, is there any chance you could put together a bootloader which incorporates the latest Sansa Firmware : 01.01.20 ...

I only ask as it's handy to have the new OF on there - which is now compatible with class 10 32gb micro SD cards... should I want to use it.

Thanks in advance.
Totally forgot that a new stock firmware is out... not that I ever use it.

Here's a new bootloader: sansaclipzip-01.01.20-rockbox_bootloader-120513-5f7d5b8.zip

Quote:
Originally Posted by mamamia88 View Post
Is it safe to delete the folders that start with ## ? I don't want to see them in file view if they aren't necessary. If not safe is there a way to hide them
Yes, you can delete them. They're some MTP crap from the stock firmware, and take up over 100MB of memory.
__________________
Please don't PM me with questions that can be answered in a forum thread. Don't be an idiot.
My Gear and Reviews | My RMAA Tests | IRC: #anythingbutipod on Freenode | Last.fm | Album Art Exchange | Rockbox | Replaygain
Reply With Quote

  #369  
Old 05-13-2012, 03:52 PM
dannemarie dannemarie is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 3
Default

Sorry, but the bootloder does not start
Reply With Quote

  #370  
Old 05-13-2012, 03:55 PM
dfkt's Avatar
dfkt dfkt is offline
Moderator
 
Join Date: May 2006
Location: Vienna, Austria
Posts: 15,330
Default

It works fine for me. Can you be more specific?
__________________
Please don't PM me with questions that can be answered in a forum thread. Don't be an idiot.
My Gear and Reviews | My RMAA Tests | IRC: #anythingbutipod on Freenode | Last.fm | Album Art Exchange | Rockbox | Replaygain
Reply With Quote

  #371  
Old 05-13-2012, 03:57 PM
dannemarie dannemarie is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 3
Default

I beg your pardon. My fault. It works great.
Reply With Quote

  #372  
Old 05-18-2012, 09:23 AM
fforet fforet is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 2
Default

hi there ! i got some small freezing problems.

short summary: i lost my rockboxed clip zip, i bought a new one and then installed rockbox again, because now i cant live without it.
(winXP SP2, current rockbox build from first post,tried with both bootloaders)

so i switched all settings like they were on my old zip (dfkt_minimum theme,fonts,timestrecht ON). everything is ok, but when i skip tracks it constantly freezes, so i have to restart.
i checked everything, because my "old" clip zip was totally stable. i recognized that there is no freeze, when timestrecht is disabled. (????)
i like this feature very much for audiobooks and never had any problems with rockbox at all. i thought it also could be the player, but on a third clip zip there is the same problem.

any advice? i really want to use timestrecht.

thanks in advance

kind regards

Last edited by fforet; 05-18-2012 at 10:08 AM.
Reply With Quote

  #373  
Old 05-18-2012, 10:17 AM
saratoga saratoga is offline
Rockbox Developer / Moderator
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,625
Default

Whats exact revision you're running?
__________________
Interested in Google's Summer of Code ? PM me.
Reply With Quote

  #374  
Old 05-18-2012, 10:48 AM
mamamia88 mamamia88 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 852
Default

Quote:
Originally Posted by fforet View Post
hi there ! i got some small freezing problems.

short summary: i lost my rockboxed clip zip, i bought a new one and then installed rockbox again, because now i cant live without it.
(winXP SP2, current rockbox build from first post,tried with both bootloaders)

so i switched all settings like they were on my old zip (dfkt_minimum theme,fonts,timestrecht ON). everything is ok, but when i skip tracks it constantly freezes, so i have to restart.
i checked everything, because my "old" clip zip was totally stable. i recognized that there is no freeze, when timestrecht is disabled. (????)
i like this feature very much for audiobooks and never had any problems with rockbox at all. i thought it also could be the player, but on a third clip zip there is the same problem.

any advice? i really want to use timestrecht.

thanks in advance

kind regards
same problem here. reverted back to a week old build and it's fine for me.
Reply With Quote

  #375  
Old 05-18-2012, 12:32 PM
fforet fforet is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by saratoga View Post
Whats exact revision you're running?
you mean what rockbox build?

c9d082f-120513 tell me if i got you wrong

Quote:
Originally Posted by mamamia88 View Post
same problem here. reverted back to a week old build and it's fine for me.
thank you mamamia88, i know it is not a big thing, but things like this drive me nuts.
that sounds good. where can i find older builds or can you give me the link to the one thats working for you?


again thanks for the quick advice

kind regards
Reply With Quote

  #376  
Old 05-18-2012, 01:20 PM
saratoga saratoga is offline
Rockbox Developer / Moderator
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,625
Default

Quote:
Originally Posted by fforet View Post
you mean what rockbox build?

c9d082f-120513 tell me if i got you wrong
Ok, so right after the pitch correction fixes went in, but before the theme fixes.

Heres what you need to do:

1) Update to the current build and see if its fixed since your build.
2) If its not, post a bug report on the rockbox bug tracker with a description of your crash and a copy of your config.cfg file so that jhMikeS knows theres apparently something still broken with the pitch/speed code.
__________________
Interested in Google's Summer of Code ? PM me.
Reply With Quote

  #377  
Old 05-18-2012, 02:35 PM
mamamia88 mamamia88 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 852
Default

Quote:
Originally Posted by fforet View Post
you mean what rockbox build?

c9d082f-120513 tell me if i got you wrong



thank you mamamia88, i know it is not a big thing, but things like this drive me nuts.
that sounds good. where can i find older builds or can you give me the link to the one thats working for you?


again thanks for the quick advice

kind regards
http://www.rockbox.org/dl.cgi?bin=sansaclipzip i'm running the 5/10 version
Reply With Quote

  #378  
Old 05-19-2012, 01:15 PM
bittuvns bittuvns is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by fforet View Post
hi there ! i got some small freezing problems.

short summary: i lost my rockboxed clip zip, i bought a new one and then installed rockbox again, because now i cant live without it.
(winXP SP2, current rockbox build from first post,tried with both bootloaders)

so i switched all settings like they were on my old zip (dfkt_minimum theme,fonts,timestrecht ON). everything is ok, but when i skip tracks it constantly freezes, so i have to restart.
i checked everything, because my "old" clip zip was totally stable. i recognized that there is no freeze, when timestrecht is disabled. (????)
i like this feature very much for audiobooks and never had any problems with rockbox at all. i thought it also could be the player, but on a third clip zip there is the same problem.

any advice? i really want to use timestrecht.

thanks in advance

kind regards
hi..i i am new to this forum. i had similar issue like yours. what i did was to disable dithering..it solved the problem for me..maybe you can try that if that is enabled..
Reply With Quote

  #379  
Old 05-19-2012, 01:23 PM
bittuvns bittuvns is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 3
Default

i have owned clip zip since 2 months, its excellent device..got it rockboxed few days ago..only one word...AWESOME... so many things have been added to the rockbox firmware..everyone should install it in their player..
just a little hiccup for me in rockbox is that i have to browse folders and then play it..in stock firmware, it automatically makes the playlist and plays all the songs continuously.. is there anything for doing the the same in rockbox?
Reply With Quote

  #380  
Old 05-19-2012, 09:52 PM
saratoga saratoga is offline
Rockbox Developer / Moderator
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,625
Default

Quote:
Originally Posted by bittuvns View Post
just a little hiccup for me in rockbox is that i have to browse folders and then play it..in stock firmware, it automatically makes the playlist and plays all the songs continuously.. is there anything for doing the the same in rockbox?
Depending on what you want exactly, some combination of the all tracks option in the database, inserting everything into a playlist, or turning on the option to skip from one directory to another in the file browser will each allow you to play everything on the player.

BTW, dithering is just some simple noise added to the output, I don't see that it has anything to do with skipping tracks, and enabling it doesn't crash if I try to skip tracks.
__________________
Interested in Google's Summer of Code ? PM me.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 02:30 AM.