android
  #1  
Old 03-01-2013, 05:50 PM
PoppyKlaproosje PoppyKlaproosje is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 1
Default problems with my Zen Vision M

Attn Coachop94

Hi

I am experiencing problems with my Zen Vision M (purchased from Gordon creative_mp3_tech)

I just talked to him on the phone and he referred me to you, saying that if anybody would have an answer for me it would be you.

I have a (fairly recent) Acer Aspire with Microsoft Windows 7 64 bit home premium
My zen used to work just fine on it until about 3 weeks ago.
My audible manager locked up / did not respond anymore so I had to uninstall (including all the files linked to it).
After I reinstalled the audible manager and plugged in my zen, it started downloading a driver (did not ask anything, just started downloading and it was over in seconds). Since then my zen does not 'dock' anymore. My laptop does not 'see' that my zen is connected to the usb port so it does not show up as a drive. Audible and Windows Media Player think there is no device connected.

My zen works fine (plays) and when I plug it into my laptop it charges (shows the battery and the lightning sign).

I have an old Dell with Windows XP and that laptop does 'see' my Zen as soon as I connect (same cable).
Problem with the old Dell is that it is excruciatingly slooooooooow!
My husband also has an Acer with Windows 7 and it too 'sees' both my Zen and his own Zen as soon as they are plugged in.

As far as we can judge:
The Zen is OK
The USB ports work fine with other devices
The cable is ok since it works on the other laptops

So either a file got deleted or corrupted, or the driver is bad and it does not allow for roll-back.

I reinstalled with the Creative Zen disk hoping that would help, but no luck.

I so hope you can help
Thanks in advance
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 03-09-2013, 03:58 PM
dnlbntl's Avatar
dnlbntl dnlbntl is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: US
Posts: 31
Default

Have you tried System Restore?

The only 'trick' I can think of is connecting the ZVM through a USB hub - in my experience Windows 7 has a habit of seeing direct (native) and indirect (hub) connections as different device sessions, thusly re-downloading any applicable drivers.

You can also try the Windows NT 6.x (Vista, 7 & 8) installation files here. Just scroll down to 'Manual Selection' and submit:
English
Windows Vista 64-bit
Application

Hope any of that is of some help.
__________________
NOMAD Jukebox Zen Xtra 40GB
ZEN Vision:M 30GB 80GB 30GB 128GB
ZEN X-fi2 64GB+32GB
Nokia Lumia 822 16GB+64GB
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 11:04 AM.