android
  #1  
Old 03-07-2013, 08:13 PM
AEVAREX's Avatar
AEVAREX AEVAREX is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Massachussetts
Posts: 36
Default Anyone rooted a 5.0 with 2.3.6 on it??

I rooted my first 5.0 and a 4.0 both were running 2.3.5. I Used superoneclick 2.2 and had no problems. When i tried to root the new 5.0 - 2.3.6 superoneclick hangs unresponsive. I waited 30 min. before i decided to bail and force close the program before disconnecting. Should i have waited longer?
So if anyone has rooted a 5.0 with 2.3.6 please let me know how you went about it.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 03-08-2013, 03:04 AM
TheKryptonite TheKryptonite is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 35
Default

Wait you would root it if it was already rooted?

Last edited by TheKryptonite; 03-08-2013 at 03:11 AM.
Reply With Quote

  #3  
Old 03-08-2013, 03:28 AM
AEVAREX's Avatar
AEVAREX AEVAREX is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Massachussetts
Posts: 36
Default

No. Im trying to root a new one i just bought a week ago. I own several players. An older 5.0 (broken) a new 5.0, two 4.0 (one korean). An d my wife also has a 4.0. So im trying to root the new 5.0 so i can move app data with directory bind.
Reply With Quote

  #4  
Old 03-08-2013, 02:42 PM
TheKryptonite TheKryptonite is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 35
Default

Quote:
Originally Posted by AEVAREX View Post
No. Im trying to root a new one i just bought a week ago. I own several players. An older 5.0 (broken) a new 5.0, two 4.0 (one korean). An d my wife also has a 4.0. So im trying to root the new 5.0 so i can move app data with directory bind.
Ah, apparently, it was patched in the recent update of Gingerbread, but there's a way to get pass this. Here's a link: http://www.androidauthority.com/gala...covery-116474/
Reply With Quote

  #5  
Old 03-08-2013, 06:53 PM
Daniel644 Daniel644 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 475
Default

check XDA, IIRC you need to flash a custom kernel then you'll be able to root.
__________________
Galaxy S 4.0 Wifi (USA)
Running STeVEs custom Kernel
and Klin's Klassic 2.3.6 ROM for Galaxy Player 4.0 USA
Reply With Quote

  #6  
Old 03-09-2013, 09:32 PM
AEVAREX's Avatar
AEVAREX AEVAREX is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Massachussetts
Posts: 36
Default

So i checked out link from the kryptonite. Found its origin on xda. Still having trouble. Tried twice to flash the kernal but i got fail both times. I will try again on another computer later. Im on xp media center(sad i know). So ill use my friends windows 7 and see what happens. Thanks for directing me. Will post back after next attempt.
Reply With Quote

  #7  
Old 03-09-2013, 11:40 PM
Daniel644 Daniel644 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 475
Default

make sure you install the samsung usb drivers. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=961956 or it won't ever work and that the player is in download mode.
__________________
Galaxy S 4.0 Wifi (USA)
Running STeVEs custom Kernel
and Klin's Klassic 2.3.6 ROM for Galaxy Player 4.0 USA
Reply With Quote

  #8  
Old 03-11-2013, 05:13 PM
AEVAREX's Avatar
AEVAREX AEVAREX is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Massachussetts
Posts: 36
Unhappy

Well I flashed R3 to my 4.0 so i could use voodoo sound. I did the 4.0 so that if somthing went wrong I would not kill my 5.0. Im thinking that rebooting my computer was key to the player hooking up properly.
The bad news is after installing voodoo and being impressed I went to power up at lunchtime and got samsung boot animation bootloop. I dont understand. I changed my boot animation three times. So the player restarted several times without any issues at all.
I just got home and reflashed R3, it passed but on reboot ive still got bootloop. Will flashing a rom fix this? I do not know what to do. Guess in the meantime ill search the forum for an answer.
Needless to say I think I no longer want to root my 5.0 if I have to flash a kernal. Now im freaked out about it.
Reply With Quote

  #9  
Old 03-12-2013, 12:25 AM
Daniel644 Daniel644 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 475
Default

Boot loops on the 4.0 are pretty easy to solve, 9 out of 10 can be solved by booting into CWM recovery (volume up and power) and wiping cache, wipe data/factory reset (which will mean you have to resetup your player, like redownload apps) then under advance wipe dalvick cache then reboot, if that doesn't work then download this rom http://forum.xda-developers.com/show...t=stock+rooted (assuming you have a USA version) and flash it with Odin then from stock recovery wipe data/factory reset, as long as you don't flash anything to do with CM7 or CM9 recovering from a bootloop is easy as pie.
__________________
Galaxy S 4.0 Wifi (USA)
Running STeVEs custom Kernel
and Klin's Klassic 2.3.6 ROM for Galaxy Player 4.0 USA
Reply With Quote

  #10  
Old 03-12-2013, 10:46 PM
AEVAREX's Avatar
AEVAREX AEVAREX is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Massachussetts
Posts: 36
Default

Did a factory reset and got it back. Sucks i lost lots of data. Thats what i get for not listening to that little voice that was repeating itself. Back up your data. Back up your data. On the better side i now have a nandroid backup of the fresh system. Im now using TerraSilent. Man voodoo is awsome.
Might be a while before i mess with the 5.0.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 11:01 PM.