android
  #261  
Old 07-09-2007, 12:22 AM
gracer gracer is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 28
Default

I'm new here, had my zen 3 months and just had a problem so searched here. I don't see an apprecation thread but OMG I have leartnt so many tricks and been helped so much today, thnks. So now am trying to do this, read pretty much the whole thread but I'm lost.
So my zen has all my album art in picture folders, i expected them to show up when i played the music but they never did so meh, I lived with it, are they linked somehow though? I never could figureit out. I am now trying mp3 tag etc to embed but just wonder if you can embed more than one pic, ie front and back of an album which would be good for concert albums so you can see all the relevant info as well as a pic?
cheers
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #262  
Old 07-09-2007, 02:11 PM
ZenChick's Avatar
ZenChick ZenChick is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Right... Behind... You...
Posts: 7,427
Default

There's no way to manually link photos to songs in that manner. Some sync managers like WMP use a trick to add a "album.jpg" to each music folder and links it within the ZVM's database, but your best bet is to embed the art into each song's ID3 tag.

You can add more than one image to the tag; however, the ZVM will only display one of them (and I couldn't even tell you which one. I assume "User Specified" or "Album Cover (front)" would be used, in that order of precedence).
__________________
ZenChick - The one them iPod-owners warned you about!
Creative Zen Vision:M 30GB * Creative MuVo N200 1GB * Philips GoGear Vibe 4GB
Resident Linux Geekette ** Got IRC? Look me up on irc.freenode.net #AnythingButiPod
Reply With Quote

  #263  
Old 07-10-2007, 10:47 AM
ambar_bs ambar_bs is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 5
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by ZenChick View Post
There's no way to manually link photos to songs in that manner.
I don't know! but it's kind of working well for me
these are the steps:
Such a hassle to do, wish there was some other way or program to search google and add art automatically. But anyways, heres how you do it...

Quote:
1. Make sure you are connected and running the Creative Media Explorer and click "Browse Files".

2. Find your folder will all of your music. Open it.

3. Right click any blank area within a folder that contains MP3's, and click "Album".

4. Next, a split screen should show up with album(s) at the top with a generic unknown album art displayed.

5. Drag and drop images to each album.

Hope this helps. Im sure there are other ways to do it using WMP but this is the simplest. (but not the fastest)
courtesy: http://forums.creative.com/creativel...cending&page=1

These steps never worked for me before.But suddenly i had the luck after installing WMP11 and installing this patch http://us.creative.com/support/downl...pe=0&x=24&y=16(application #5)
thanks again !
Reply With Quote

  #264  
Old 07-11-2007, 05:54 PM
gracer gracer is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 28
Default

Sweet, I got one artists complete works tagged with pictures through that mptag, and they show up on my zen
I kinda expected them to be full screen like wallpaper though but I just got little thumbnails beside the info, still happy but is it possible to bring them up bigger?
And I'm struggling with changing names in that mp3tag, I got the picture part on the left sussed but on the right side where it says artist/title I can't type anything in, I must be missing something?
cheers guys
Reply With Quote

  #265  
Old 07-11-2007, 06:00 PM
gracer gracer is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 28
Default

Oh, I forgot to say, even though the pics are embedded now they still come up in a seperate folder in the picture files on my zen, I thought I would avoid that?
Reply With Quote

  #266  
Old 07-11-2007, 08:42 PM
ZenChick's Avatar
ZenChick ZenChick is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Right... Behind... You...
Posts: 7,427
Default

Any chance you've got a folder full of these pics on your PC that whatever you're using to sync is "seeing" the folder and syncing it as part of your photo library?
__________________
ZenChick - The one them iPod-owners warned you about!
Creative Zen Vision:M 30GB * Creative MuVo N200 1GB * Philips GoGear Vibe 4GB
Resident Linux Geekette ** Got IRC? Look me up on irc.freenode.net #AnythingButiPod
Reply With Quote

  #267  
Old 07-11-2007, 10:45 PM
gracer gracer is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 28
Default

I don't think so, I set the WMP ( i think I have 11 but not sure how to tell) to only sync from the 'my music' folder on my pc, but then it wouldn't sync anyway, just says 'unable to sync at this time try again later' so I manually added the album files I'd just tagged with pics and the pics automatically showed up in photos on my zen as well, anyway I just deleted from there and they still show up when I play the songs, so all good Thanks.
Reply With Quote

  #268  
Old 07-11-2007, 11:50 PM
ZenChick's Avatar
ZenChick ZenChick is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Right... Behind... You...
Posts: 7,427
Default

o.O

That's... Pretty... Weird!

Glad you got it working though. That's all that matters.
__________________
ZenChick - The one them iPod-owners warned you about!
Creative Zen Vision:M 30GB * Creative MuVo N200 1GB * Philips GoGear Vibe 4GB
Resident Linux Geekette ** Got IRC? Look me up on irc.freenode.net #AnythingButiPod
Reply With Quote

  #269  
Old 07-12-2007, 08:04 PM
zj96sc zj96sc is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1
Default

is there any way to just completely turn off album art? mine is all kinds of screwed up and i dont really care about having it at all....


thanks
paul
Reply With Quote

  #270  
Old 07-24-2007, 01:35 PM
Baines93 Baines93 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 76
Default

sorry if i havnt fond this, but i couldnt read 14 pages.

im having album art problems GRRR.

I have recently edited all my music's tags (25gb's) and have now completed it. i have been doing it on media monkey, and also putting in ALL the album art embedded into the tags.

previously i have synced with Creative MS, Media Monkey, and tried WMP 11.
After finishing my tags, i synced a few tracks just to try it, with media monkey, I could see NO album art, although my tags were correct .
Next i deleted all the tracks i had synec with MM. i then synced a few with C MS, the album art again did not show up. I have not tried WMP 11 yet, i will update. But any help would be appreciated.

I have the 30gb model, with the latest firmware...
Mediasouce is at 5.20.15

ALSO: when playing a track with embedded AA in wmp11 the Album Art comes up in a little box, so its working, i just cant make it work on the Zen.

Again any help would be appreciated. Thankyou
Reply With Quote

  #271  
Old 07-24-2007, 02:02 PM
Almoxil's Avatar
Almoxil Almoxil is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Brazil
Posts: 1,857
Post

Hello,

Syncing tracks using different apps may cause the album art to not display. I just tried copying two new albums to my ZV:M using Windows Explorer (drag'n'drop), but the album art didn't show (I've loaded all other stuff using MediaMonkey). After syncing the same albums from MediaMonkey, the album art displays just fine.

Regards.
__________________
Cowon D2 4GB + 16GB A-data SDHC card Meizu M6 SP 8GB Zen Vision:M 30GB Zen V Plus 4GB iRiver SlimX 550
Sennheiser PX-100 AKG K81 DJ Alessandro MS-1 FutureSonics Atrio M5 Audio Technica ATH-CK7, ATH-AD2K ATH-ESW9
Meier Corda Move
Reply With Quote

  #272  
Old 07-24-2007, 02:58 PM
ZenChick's Avatar
ZenChick ZenChick is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Right... Behind... You...
Posts: 7,427
Default

You must reformat your player any time you change sync managers, otherwise problems will happen - especially with album art.
__________________
ZenChick - The one them iPod-owners warned you about!
Creative Zen Vision:M 30GB * Creative MuVo N200 1GB * Philips GoGear Vibe 4GB
Resident Linux Geekette ** Got IRC? Look me up on irc.freenode.net #AnythingButiPod
Reply With Quote

  #273  
Old 07-24-2007, 04:51 PM
Baines93 Baines93 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 76
Default

ok, well i formated it in recovery, then re-synced so tracks, and i still see no album art under Now Playing. Do i have to turn it on some where? What else can i try? is i because CMS is old? (or is it?) the thing is i see it under wmp when i play it........ i will reformat and start a fresh with MM, i have used it to sync before, but i didnt format the player before so it wouldnt have worked anyway.
Reply With Quote

  #274  
Old 07-24-2007, 05:01 PM
Baines93 Baines93 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 76
Default

i reformated, and reset in the hole, then synced a few with MM, and it worked!

Im now in the process of syncing everything with MM, I LOVE IT!!!!!!!!!

Thanks All! Your Forums Are Great
Reply With Quote

  #275  
Old 07-24-2007, 09:00 PM
ZenChick's Avatar
ZenChick ZenChick is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Right... Behind... You...
Posts: 7,427
Default

Glad you got it working.
__________________
ZenChick - The one them iPod-owners warned you about!
Creative Zen Vision:M 30GB * Creative MuVo N200 1GB * Philips GoGear Vibe 4GB
Resident Linux Geekette ** Got IRC? Look me up on irc.freenode.net #AnythingButiPod
Reply With Quote

  #276  
Old 07-25-2007, 01:39 PM
Baines93 Baines93 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 76
Question

About formating when changing sync manager, would it be ok , now after syncing music with media monkey, to sync some vids with explorer "drag N drop" because i only have the free version of MM :..(

Thanks in advance
Reply With Quote

  #277  
Old 07-25-2007, 03:03 PM
Baines93 Baines93 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 76
Unhappy What software does anyone else reccommend which syncs music, videos, and supports AA

oh well after playing around i found out that CMS doesnt support album art, even after formatting my zen. Media monkey GOLD doesnt sync vids/pics, but does support album art. Syncing music with media monkey, then syncing videos with drag n drop (explorer), then syncing a new track with new album art with Media monkey, the album art is not visible.... proving that you can only use one Sync Manager.

so i have to use only one sync manager, but CMS doesnt support album art, and Media monkey (even gold) doesnt support syncing videos, and a combination of the two stops album art working when you sync a new song.... What software does anyone else reccommend which syncs music, videos, and photos, and supports album art??

I know wmp 11 does all of this but i personally (not usless with computers) find it hard to use, and it auto-fills my library with music i dont necceserily want to sync.......

So again, What software does anyone else reccommend which syncs music, videos, and photos, and supports album art??

I love my Zen, but im having problems finding software that does it all, and properly.
Reply With Quote

  #278  
Old 07-25-2007, 07:37 PM
ZenChick's Avatar
ZenChick ZenChick is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Right... Behind... You...
Posts: 7,427
Default

If you have WMP11 installed, have you downloaded and installed the update patch for Media Explorer? This may solve your album art problems with MediaSource.

Drag-and-drop via Windows Explorer does not count as a separate sync manager, so it should not be interfering with album art.

I'm also assuming you have the latest firmware on your player.
__________________
ZenChick - The one them iPod-owners warned you about!
Creative Zen Vision:M 30GB * Creative MuVo N200 1GB * Philips GoGear Vibe 4GB
Resident Linux Geekette ** Got IRC? Look me up on irc.freenode.net #AnythingButiPod
Reply With Quote

  #279  
Old 07-27-2007, 03:43 PM
Baines93 Baines93 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 76
Thumbs up YAY, I love ZenChick!!

thanks zen chick, i installed the patch , and all AA is working now. and im only using one sync manager....

some wasnt working at first, but thats cus media monkey was picking up the covers in the directory of the album, but when i deleted all my album art jpg's in my music partition, then cleared th library, and then rescanned them in, added them in with amazon.co.uk, then synced them, and it was all there on every track i played on random. then i went to town polishing it with toothpaste then brasso, then silvo, and took all the scratches out that were on it wen i brought it second hand, and now im waiting for my best skin ever to come, but untill it comes, my ZVM is in a little baggie away from the dust n stuff lol. Thanks ZenChick!
Reply With Quote

  #280  
Old 08-21-2007, 02:50 PM
Jeffy3 Jeffy3 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 24
Default

How do you find this patch?
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 07:17 PM.