android
  #1  
Old 08-05-2007, 12:16 PM
railso railso is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1
Default Charging F40 via USB?

I've read that you can charge the F40 by plugging it into a USB port, but I can't get mine to do that. I have rockbox on it, and the battery is completely drained, and when I plug it in and power it on I get rockbox's "recharge battery" message and the thing shuts off.

I've lost my charger, so it would be nice if I could get this to work (if it's actually possible). could it be that it needs enough power to turn on before it can then start USB charging?
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 08-05-2007, 06:42 PM
jac0b jac0b is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 136
Default

Quote:
Originally Posted by railso View Post
I've read that you can charge the F40 by plugging it into a USB port, but I can't get mine to do that. I have rockbox on it, and the battery is completely drained, and when I plug it in and power it on I get rockbox's "recharge battery" message and the thing shuts off.

I've lost my charger, so it would be nice if I could get this to work (if it's actually possible). could it be that it needs enough power to turn on before it can then start USB charging?
To charge it with the USB hold down the Menu button and insert the USB cable. If its dead then plug in the USB for a few minutes then unplug and turn it on and then do the above.
__________________
Player: Gigabeat F40/S30
Firmware: Rockbox Simple F Series Branch, Rockbox Simple S Series Branch
Headphone: MDR-V150 / HA-FX34 / HA-FX66 / KSC75
Reply With Quote

  #3  
Old 10-12-2007, 11:45 AM
sberreta sberreta is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Montevideo - URUGUAY
Posts: 8
Default

In rockbox you have to enable this feature in the SETTINGS (as far as I know). It works with my F40
Reply With Quote

  #4  
Old 10-12-2007, 04:44 PM
jac0b jac0b is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 136
Default

Quote:
Originally Posted by sberreta View Post
In rockbox you have to enable this feature in the SETTINGS (as far as I know). It works with my F40
I think it is that way already you don't have to change any settings.
__________________
Player: Gigabeat F40/S30
Firmware: Rockbox Simple F Series Branch, Rockbox Simple S Series Branch
Headphone: MDR-V150 / HA-FX34 / HA-FX66 / KSC75
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 11:55 AM.