android
Go Back   abi>>forums > MP3 Players By Brand > Creative > Zen Vision:M

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-24-2007, 09:21 PM
teamjordan23 teamjordan23 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 24
Default

So I upgraded my OS to the 1.62.02. Now my computer nor Creative software doesn't recognize my Creative Zen: Vision M. It doesnt pop up at all as a MTP device or etc. The player does come to life when connected to the USB but thats it no charge icon/docking. What should I do? Is there a way to revert back to the old OS? I having a feeling the OS upload destroyed my Zen Vision M harddrive but it is still working.


Tried uninstalling and installing Creative Zen software and WM11 software but didnt work. STill not recognized by the computer or software.

Last edited by FrododorF; 11-25-2007 at 10:30 AM. Reason: removing bumps merging spreadout info
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 11-25-2007, 10:31 AM
FrododorF's Avatar
FrododorF FrododorF is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Montgomery AL
Posts: 712
Default

Please do not bump threads.
__________________
Leprechauns hide their gold in Electrical Outlets..
..Use Forks to Get em Out..
Reply With Quote

  #3  
Old 11-25-2007, 02:01 PM
teamjordan23 teamjordan23 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 24
Default

Sorry about that. Didnt know you couldnt do that. How are you suppose to get responses then?

Update: Now my device is getting recognized as an unknown device. Any suggestions how to correct this.
Reply With Quote

  #4  
Old 11-26-2007, 01:23 PM
FrododorF's Avatar
FrododorF FrododorF is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Montgomery AL
Posts: 712
Default

try removing the firmware and reinstalling it, ( maybe redownload it to) it could just be a error in the install
BTW normally the software you are refering to as OS is called firmware mp3 players
__________________
Leprechauns hide their gold in Electrical Outlets..
..Use Forks to Get em Out..
Reply With Quote

  #5  
Old 11-26-2007, 01:52 PM
teamjordan23 teamjordan23 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 24
Default

How can I install the firmware if the device is not recognized by the PC or Creative software?
Reply With Quote

  #6  
Old 11-26-2007, 02:07 PM
FrododorF's Avatar
FrododorF FrododorF is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Montgomery AL
Posts: 712
Default

http://www.anythingbutipod.com/forum...ad.php?t=14459
read that
__________________
Leprechauns hide their gold in Electrical Outlets..
..Use Forks to Get em Out..
Reply With Quote

  #7  
Old 11-26-2007, 02:37 PM
teamjordan23 teamjordan23 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 24
Default

Yeah I know about the recovery mode and how to get rid of the firmware. My thing is the computer doesnt recognize the device right now. So if I uninstall the firmware its not gonna recognize it (most likely). And to reinstall the firmware you need the computer to recognize the firmware or else it wont upgrade..
Reply With Quote

  #8  
Old 11-26-2007, 04:46 PM
XJ3F3Y's Avatar
XJ3F3Y XJ3F3Y is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: London, UK
Posts: 311
Default

Quote:
Originally Posted by teamjordan23 View Post
Yeah I know about the recovery mode and how to get rid of the firmware. My thing is the computer doesnt recognize the device right now. So if I uninstall the firmware its not gonna recognize it (most likely). And to reinstall the firmware you need the computer to recognize the firmware or else it wont upgrade..
That's a good point, if it doesn't recognize the player it will be obsolete.
Reply With Quote

  #9  
Old 11-26-2007, 05:21 PM
ZenChick's Avatar
ZenChick ZenChick is offline
ABI Invaluable
 
Join Date: Jul 2006
Location: Right... Behind... You...
Posts: 7,427
Default

Try using Creative's new Recovery Tool, which can be found here.
__________________
ZenChick - The one them iPod-owners warned you about!
Creative Zen Vision:M 30GB * Creative MuVo N200 1GB * Philips GoGear Vibe 4GB
Resident Linux Geekette ** Got IRC? Look me up on irc.freenode.net #AnythingButiPod
Reply With Quote

  #10  
Old 11-26-2007, 05:33 PM
teamjordan23 teamjordan23 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 24
Default

Ive tried the recovery tool but again the player has to be recognized by the computer. Thats the major thing is everything needs the player to be recognized to function. And unfortunately my player is not being recognized.

Crazy thing also when i reformat under recovery mode it says I have like 27.9MB free with nothing on the player. Isnt it suppose to be 27.9GB?
Reply With Quote

  #11  
Old 11-26-2007, 05:42 PM
ZenChick's Avatar
ZenChick ZenChick is offline
ABI Invaluable
 
Join Date: Jul 2006
Location: Right... Behind... You...
Posts: 7,427
Default

Ick. That definitely sounds like a botched firmware load!

Are you sure your player will not dock while in Recovery Mode?
__________________
ZenChick - The one them iPod-owners warned you about!
Creative Zen Vision:M 30GB * Creative MuVo N200 1GB * Philips GoGear Vibe 4GB
Resident Linux Geekette ** Got IRC? Look me up on irc.freenode.net #AnythingButiPod
Reply With Quote

  #12  
Old 11-26-2007, 05:47 PM
teamjordan23 teamjordan23 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 24
Default

Yeah I tried to dock it in Recovery mode but it did nothing. No device recognized or anything. It gets really frustrating when you've tried everything you can think of and nothing has worked.

I cant see how I botched the firmware upload I let it do its thing then it said reset, so I unplugged it from the computer and reset it. That was that. After it finished rebooting I put it back on the USB and it wasnt recognized and thats where Im at now.
Reply With Quote

  #13  
Old 11-26-2007, 05:54 PM
teamjordan23 teamjordan23 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 24
Default

BTW If it is a botched firmware load what can I do with the device not being recognized by the PC? Also could this be the reason it is not being recognized?
Reply With Quote

  #14  
Old 11-26-2007, 06:17 PM
XJ3F3Y's Avatar
XJ3F3Y XJ3F3Y is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: London, UK
Posts: 311
Default

This isn't telling you how to fix it but I'm almost certain that the player resets itself after being updated so the fact that you reset it might have caused a problem.
Reply With Quote

  #15  
Old 11-26-2007, 06:21 PM
teamjordan23 teamjordan23 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 24
Default

Didnt know it reset itself. It just sat there and did nothing. So I thought I had to reset it manually. I guess I messed it up and thats what is causing the problem. So now the question is how would I go about fixing that?
Reply With Quote

  #16  
Old 11-28-2007, 01:34 AM
ZenChick's Avatar
ZenChick ZenChick is offline
ABI Invaluable
 
Join Date: Jul 2006
Location: Right... Behind... You...
Posts: 7,427
Default

Have you tried plugging into a different computer?
__________________
ZenChick - The one them iPod-owners warned you about!
Creative Zen Vision:M 30GB * Creative MuVo N200 1GB * Philips GoGear Vibe 4GB
Resident Linux Geekette ** Got IRC? Look me up on irc.freenode.net #AnythingButiPod
Reply With Quote

  #17  
Old 11-28-2007, 09:27 PM
teamjordan23 teamjordan23 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 24
Default

Yeah I have, no luck. Im think Im done with this media player.
Reply With Quote

  #18  
Old 11-29-2007, 03:15 PM
ZenChick's Avatar
ZenChick ZenChick is offline
ABI Invaluable
 
Join Date: Jul 2006
Location: Right... Behind... You...
Posts: 7,427
Default

Okay, before you give up on it entirely, I need for you to try one more thing. Be aware that you will lose everything on your player, but at this point, you may have written it all off as lost anyways; so, here goes:

Boot into Recovery Mode. Run each option, in order (Disk Cleanup, Reformat, Reload Firmware, and Reboot). Ignore the notice that comes up when you select Reload Firmware. When you reboot, the player will immediately go back to Recovery Mode. Plug your player into your computer (use a different USB cable, just in case your existing cable may be part of the problem), and see what happens.
__________________
ZenChick - The one them iPod-owners warned you about!
Creative Zen Vision:M 30GB * Creative MuVo N200 1GB * Philips GoGear Vibe 4GB
Resident Linux Geekette ** Got IRC? Look me up on irc.freenode.net #AnythingButiPod
Reply With Quote

  #19  
Old 11-30-2007, 08:48 PM
teamjordan23 teamjordan23 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 24
Default

Absolutely nothing happened when I did that. Its too frustrating to keep going on. I really feel like throwing this thing against the wall. Now when I reboot it says firmware problem and goes to Recovery mode. But since no recognition no chance to upload the firmware.
Reply With Quote

  #20  
Old 11-30-2007, 09:04 PM
FrododorF's Avatar
FrododorF FrododorF is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Montgomery AL
Posts: 712
Default

try getting a different sync adapter, it could have gotten messed up and be the cause of the problem
__________________
Leprechauns hide their gold in Electrical Outlets..
..Use Forks to Get em Out..
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 09:27 PM.