android
  #1  
Old 04-11-2008, 05:08 PM
leo3 leo3 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 67
Default Playing videos

I have been playing .wvm overdrive movies and it jumps to the next video before it finishes! I have .avi mixed in the videos.

What about only 2 hours on the battery? Anyone else have these things happen?

Last edited by leo3; 04-14-2008 at 11:00 PM. Reason: anyone?
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 04-14-2008, 11:01 PM
leo3 leo3 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 67
Default

Anyone else out there playing videos that are 1-2 hours long?
Reply With Quote

  #3  
Old 04-14-2008, 11:45 PM
vferrari vferrari is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 95
Default

Quote:
Originally Posted by leo3 View Post
Anyone else out there playing videos that are 1-2 hours long?
Yes, I have played feature length films on my Pilot and have not yet observed what you are seeing. Never say never, though.
Reply With Quote

  #4  
Old 04-15-2008, 12:44 AM
leo3 leo3 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 67
Default

Quote:
Originally Posted by vferrari View Post
Yes, I have played feature length films on my Pilot and have not yet observed what you are seeing. Never say never, though.
Are they .wvm movies? Do you have different type of videos mixed in the video folder?
Reply With Quote

  #5  
Old 04-16-2008, 10:40 AM
STR1DER STR1DER is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3
Default I've seen this problem too.

I've experienced this as well. I think all videos in the folder are typically wmv and also longer than 1 hr., i.e. movies. I also have problems fast-forwarding sometimes--the player will skip to the next video in the folder. Annoying.

I sold my DV4G to help finance my Pilot, and except for the SDHC capability, can't really justify the purchase. Not to be a Debbie Downer, but this firmware blows. I understand that there are production deadlines and all, but this release was definitely premature. There's a reason that everyone struggles to dial in that perfect combination to be the "ipod killer". It's just not that easy.

Don't get me wrong, though--the Pilot has huge potential, and I'm not suggesting that it's a useless brick. I just can't wait for a firmware update! Start with making it do what it's supposed to do, and then go from there. .........JCC
Reply With Quote

  #6  
Old 04-16-2008, 06:35 PM
vferrari vferrari is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 95
Default

Quote:
Originally Posted by leo3 View Post
Are they .wvm movies? Do you have different type of videos mixed in the video folder?
I've got a mixture of both DRM wmv (Amazon Unbox) and home brew xvid avi. I have experienced the "glitch bug" described by others that is cured by a quick rev or ff but no skipping to the next video in the folder before the present video is finished. I'm going to try to "stress" it by putting more videos on and a mixture of long and short duration videos, avi's, and wmv's.
Reply With Quote

  #7  
Old 04-17-2008, 11:17 AM
electronic electronic is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 13
Default

I have seen this, but it was due to the transcoding of the the file if it was wvm or avi.
Reply With Quote

  #8  
Old 04-22-2008, 05:18 PM
leo3 leo3 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 67
Default

I transferred 10 Overdrive videos (wmv) and I am lucky to get through 1-2 hours without it skipping out of the movie and it goes to the next video in line to play! This has got to be a firmware problem that is in line for a fix?? It has happened to me more times than I care to say I have to get up and go hit the menu button and go back to the video option and start again.

I also have lips moving differently from the audio sometimes, and that doesn't happen when I play the same video on the PC. The Pilot really needs some work in this area.

Also, the battery dies in 2 hours or less. Is this normal too???
Reply With Quote

  #9  
Old 04-24-2008, 11:10 PM
leo3 leo3 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 67
Default

Quote:
Originally Posted by vferrari View Post
I've got a mixture of both DRM wmv (Amazon Unbox) and home brew xvid avi. I have experienced the "glitch bug" described by others that is cured by a quick rev or ff but no skipping to the next video in the folder before the present video is finished. I'm going to try to "stress" it by putting more videos on and a mixture of long and short duration videos, avi's, and wmv's.
Have you tested it yet? All my problems have been using Overdrive movies .wmv. I don't have any others to test. I have ran short .avi videos no problem. I do not have any trouble playing the Overdrive movies on the PC, but after transferring to the Pilot it always skips to the next video after playing a while. Really irritating....
Reply With Quote

  #10  
Old 05-01-2008, 12:19 AM
leo3 leo3 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 67
Default

I can't believe there are no Pilot users that watch Overdrive videos out there. Is that true? I have not seen any complaints in the wish list either, but it was a very long list to really read....

I want to make sure the makers of the Pilot are aware of this glaring bug! It is unusable as it is. I have tried reformatting and reloading many times. It can't be Overdrive I don't believe, the video plays fine on the PC. But apparently during the transfer to the Pilot it just messes up big time!

Anyone out there with this problem? Is anyone from Best Buy Pilot design team listening anymore?

Thanks in advance.... Signed frustrated
Reply With Quote

  #11  
Old 05-01-2008, 05:43 PM
vferrari vferrari is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 95
Default

btw - I have not seen the issue with my various video files (wmv, Amazon Unbox wmv with DRM, and xvids), but none are Overdrive.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 11:19 AM.