android
  #1  
Old 04-14-2008, 04:03 PM
jabtas jabtas is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Teesside- UK
Posts: 2
Default NWZ-S618F JPG Thumbnail Problem

Hi people. new member here, just got myself a Sony NWZ-S618f in black, to replaced my aging Rio Carbon.
Which has sadly now gone to the big MP3 dump in the sky

So far very pleased with the Sony, but I transferred some photos scross and for some reason only about 1/4 of the pictures have a thunbnail in the search screen

Anybody got any ideas why
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 04-21-2008, 11:18 PM
dr. zoidberg's Avatar
dr. zoidberg dr. zoidberg is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: kitchener, on
Posts: 52
Default

A lot of Jpg files have embedded thumbnails. Maybe the player uses these as a display? Get xnview (free image viewer), open the image, an click 'save as'. In the options click "rebuild embedded thumbnail". Note that I havent tried this, so it might not work. I really don't know how the player gets the thumbnails
Reply With Quote

  #3  
Old 04-24-2008, 04:27 AM
jacktalking jacktalking is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 8
Default

Originaly, there were few sample pictures. ALL of them contain EXIF. I transfered some pictures from my digital camera and it worked fine with thumbnail. However, once I deleted the exif info (I'm using a Nikon and the EXIF is really huge there] and transfered again.. No thumbnail anymore in the player. So it's not caused by the embedded thumbnail, but I believe by the EXIF
Reply With Quote

  #4  
Old 04-28-2008, 08:29 AM
dr. zoidberg's Avatar
dr. zoidberg dr. zoidberg is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: kitchener, on
Posts: 52
Default

Quote:
Originally Posted by jacktalking View Post
Originaly, there were few sample pictures. ALL of them contain EXIF. I transfered some pictures from my digital camera and it worked fine with thumbnail. However, once I deleted the exif info (I'm using a Nikon and the EXIF is really huge there] and transfered again.. No thumbnail anymore in the player. So it's not caused by the embedded thumbnail, but I believe by the EXIF
The thumbnail is contained in the EXIF data
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 05:51 AM.