android
  #1  
Old 04-24-2008, 11:57 PM
Beowulf's Avatar
Beowulf Beowulf is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Canada
Posts: 4
Unhappy problems with vision:M wont stay docked

So I have a issue with my vision m Ive been using it for about a year now no problems till today. I went to dock it to get some new music on it that I bought and it only stayed docked for about a minute before it switches back to the main menu on the player and my comp can't see it any more. I'm ruining xp home sp2 and wmp 11 when i go into the device manager it says it fails to start action code 10. I tried uninstaling and reinstalling the drivers and it did the same thing docked for about a minute then it gave me the same error action code ten I have also tried uninstalling and reinstalling all my usb controllers still to no avail can any one help me?
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 04-25-2008, 08:28 AM
BobbyRS's Avatar
BobbyRS BobbyRS is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: USA
Posts: 6,575
Default

Yeah, it's an MTP driver issue. One of these steps should take care of it (see if it resolves the issue after each step):

1. Uninstall any Creative software installed.
2. Reinstall WMP11.
3. Uninstall WMP11 and revert back to the previous version installed (hopefully WMP10).
4. Reinstall WMP10.
5. Install WMP11.
__________________
.
~Light travels faster than sound, which is why some people appear to be bright until they speak~

Zen FAQ
Reply With Quote

  #3  
Old 04-25-2008, 10:23 AM
Beowulf's Avatar
Beowulf Beowulf is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Canada
Posts: 4
Default still no luck

I tried uninstalling all the creative software from my comp went back to wmp 9 then back to 11 and it did the same thing again docked for about a minute then in my device manager said it wasn't working action code ten again. I took it to another comp and it worked fine I'm at a loss
Reply With Quote

  #4  
Old 04-25-2008, 10:26 AM
BobbyRS's Avatar
BobbyRS BobbyRS is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: USA
Posts: 6,575
Default

You skipped over number 4. You should have tried WMP10 before upgrading back to WMP11. The Creative software has been known to conflict with WMP11.
__________________
.
~Light travels faster than sound, which is why some people appear to be bright until they speak~

Zen FAQ
Reply With Quote

  #5  
Old 04-25-2008, 10:43 AM
Beowulf's Avatar
Beowulf Beowulf is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Canada
Posts: 4
Default

ok so did it again this time making sure to reinstall wmp 10 and got the same error
Reply With Quote

  #6  
Old 04-25-2008, 10:52 AM
BobbyRS's Avatar
BobbyRS BobbyRS is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: USA
Posts: 6,575
Default

Do you still have WMP10 installed? If so, try each of these to get the driver to load correctly:

To force the Zen to use the MTP driver when connected and asked for drivers:

1. With the Zen connected, uninstall the Zen listing within Device Manager.

2. Using Windows Explorer, navigate into your windows/inf folder and "Copy" (not Cut) the wpdmtp.inf to your desktop.

3. Now connect your device and when it detects it as a new device, don't "automatically install driver. Select " click to specify the location..." and choose not to search for the driver. Click the option to specify what driver you want to use. Click next.

4. The next window should ask you what driver to use and the top of the list should say "show all devices." Click next.

5. The next window select "have disk" and point the path of the driver to the desktop where you put wpdmtp.inf and select OK.

It should then force the MTP driver to load for that device. You have now reinstalled all USB and USB host controller drivers and forced the Zen to use the correct MTP driver it is supposed to use. Again, try to see if your problem still exists.

To change the driver or install the driver in case of error (when it doesn't prompt for drivers):

1. In Device Manager, double left click on the Creative Zen listing under Portable Devices.
2. Select the Driver Tab and then select the Update Driver box.
3. Select the "Let me pick from a list of device drivers on my computer".
4. Select MTP Device within the Model box and select the Next button.
5. Windows will then install the MTP driver for the Zen.
6. Select Close on the next two screens and Device Manager should show the Zen under Portable Devices as Creative Zen with no errors.

If you can't install the driver when it is first detected or update it in device manager without an error code, try it this way:

1. With the Zen connected, right clicking on the driver when it shows in Device Manager and select Uninstall.
2. Then try and add the Zen as a MTP device using Add New Hardware Wizard in Control Manager.
3. Manually select the MTP Device and it will load the MTP driver for the Zen.
4. If you ever get prompted with anything saying that the device may not work properly or the driver isn't for that device, go through with it anyway.
__________________
.
~Light travels faster than sound, which is why some people appear to be bright until they speak~

Zen FAQ
Reply With Quote

  #7  
Old 04-25-2008, 03:45 PM
Beowulf's Avatar
Beowulf Beowulf is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Canada
Posts: 4
Default

I solved it thanks for the help the problem seemed to be the driver I was using so I could use a ps3 controller on my pc I found it in my event viewer the start up and docking was timing out because of the LibUSB-Win32 driver used by the controller after uninstalling the controller driver it docks fine I wonder why?
Reply With Quote

  #8  
Old 04-25-2008, 08:45 PM
BobbyRS's Avatar
BobbyRS BobbyRS is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: USA
Posts: 6,575
Default

Great! Good to hear. Thanks for replying back and letting everyone know what the cause was.
__________________
.
~Light travels faster than sound, which is why some people appear to be bright until they speak~

Zen FAQ
Reply With Quote

  #9  
Old 07-12-2008, 07:02 PM
Mals's Avatar
Mals Mals is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 2
Default

how exactly did you uninstall the sixaxis driver? i'm thinking this may be the problem for me because my zen only docks for about a minute and i've installed the sixaxis controller thing awhile back.. but i used the controller in all of the drivers when i was first using it.
Reply With Quote

  #10  
Old 07-12-2008, 08:44 PM
BobbyRS's Avatar
BobbyRS BobbyRS is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: USA
Posts: 6,575
Default

Hello Mals. Welcome.

I believe you first need to stop and disable the LibUsb-Win32 Service:

Start -> Control Panel -> Administrative Tools -> Services

Then you need to delete 2 files:

C:\Windows\System32 and delete libusb0.dll and libusbd-nt.exe.
__________________
.
~Light travels faster than sound, which is why some people appear to be bright until they speak~

Zen FAQ
Reply With Quote

  #11  
Old 07-12-2008, 10:38 PM
Mals's Avatar
Mals Mals is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 2
Default

good god this really worked, it's not falling out.

putting on albums like mad now, thanks
Reply With Quote

  #12  
Old 07-12-2008, 10:40 PM
BobbyRS's Avatar
BobbyRS BobbyRS is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: USA
Posts: 6,575
Default

No problem. Enjoy!
__________________
.
~Light travels faster than sound, which is why some people appear to be bright until they speak~

Zen FAQ
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 01:35 PM.