android
Go Back   abi>>forums > MP3 Players By Brand > Creative > Zen

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #121  
Old 04-10-2008, 08:12 PM
BobbyRS's Avatar
BobbyRS BobbyRS is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: USA
Posts: 6,575
Default

Quote:
Originally Posted by Qboi View Post
it started again a month ago. no specific event triggered them, but now pretty much everytime i turn on the player, its the WSOD. totally sucks. i need to send it in for RMA, but i can't find the time.

it started again a week before i upgraded to the 1.21 firmware, so i don't think it stopped because of the firmware.

Thanks for the update. Unfortunately, I think we expected that.
__________________
.
~Light travels faster than sound, which is why some people appear to be bright until they speak~

Zen FAQ
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #122  
Old 04-12-2008, 10:31 AM
TheGadgetDoctor TheGadgetDoctor is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2007
Location: Pacific Northwest, United States
Posts: 302
Default

All this detailed discussion about firmware vs hardware issues, I dunno. I'm not an Engineer and I think the discussion is beyond anyone who isn't an Engineering technician or an Engineer.

But what we do know so far, is that, like I said, the hold switch and firmware stuff is just a temporary fix--if that--and that the WSOD comes back.
Reply With Quote

  #123  
Old 04-12-2008, 08:50 PM
BobbyRS's Avatar
BobbyRS BobbyRS is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: USA
Posts: 6,575
Default

Quote:
Originally Posted by AerozBooks View Post
I'm not an Engineer and I think the discussion is beyond anyone who isn't an Engineering technician or an Engineer.
It is good to hear that you seem to know who everyone is here at ABI. So, if you aren't an "Engineer", how do you understand it enough to take the time to post here claiming you have solved the WSOD issue? Then go on to mention you run a company that claims to fix that issue....... and now you can't tell why or how!

Quote:
All this detailed discussion about firmware vs hardware issues, I dunno.
Enough said.
__________________
.
~Light travels faster than sound, which is why some people appear to be bright until they speak~

Zen FAQ
Reply With Quote

  #124  
Old 04-13-2008, 12:56 PM
madsoul madsoul is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 12
Default

i have this exact problem! also, when i start my zen sometimes the screen is too bright and the graphics looks weird and strange. so i should go to my store and have it replaced then?
Reply With Quote

  #125  
Old 04-13-2008, 01:05 PM
BobbyRS's Avatar
BobbyRS BobbyRS is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: USA
Posts: 6,575
Default

Quote:
Originally Posted by madsoul View Post
i have this exact problem! also, when i start my zen sometimes the screen is too bright and the graphics looks weird and strange. so i should go to my store and have it replaced then?
Yes, have it replaced. Good luck.
__________________
.
~Light travels faster than sound, which is why some people appear to be bright until they speak~

Zen FAQ
Reply With Quote

  #126  
Old 04-13-2008, 02:06 PM
madsoul madsoul is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 12
Default

Quote:
Originally Posted by BobbyRS View Post
Yes, have it replaced. Good luck.
allright, thanks
Reply With Quote

  #127  
Old 04-13-2008, 05:57 PM
Qboi Qboi is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 94
Default

Quote:
Originally Posted by madsoul View Post
i have this exact problem! also, when i start my zen sometimes the screen is too bright and the graphics looks weird and strange. so i should go to my store and have it replaced then?
weird i never heard of this problem. white screen of death is just a bright white screen. audio works though.

graphics arent distorted when the zen is restored to its normal state
__________________
Cowon D2 8GB
Microsoft Zune HD 16GB
Shure SCL4
Nuforce NE-4M
Reply With Quote

  #128  
Old 04-14-2008, 02:02 AM
madsoul madsoul is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 12
Default

Quote:
Originally Posted by Qboi View Post
weird i never heard of this problem. white screen of death is just a bright white screen. audio works though.

graphics arent distorted when the zen is restored to its normal state
its like the contrast gets really bright. you can see what your doing on the screen but the album art and other graphics looks really weird and blocky. i gues il go to the store today and show it to them. problem is that both the white screen of death and the high contrast comes at random times. so i dont know if it will show up or not when im in the store :/
Reply With Quote

  #129  
Old 04-16-2008, 10:35 AM
BobbyRS's Avatar
BobbyRS BobbyRS is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: USA
Posts: 6,575
Default

Quote:
Originally Posted by madsoul View Post
its like the contrast gets really bright. you can see what your doing on the screen but the album art and other graphics looks really weird and blocky. i gues il go to the store today and show it to them. problem is that both the white screen of death and the high contrast comes at random times. so i dont know if it will show up or not when im in the store :/
Yes, that is an odd problem. Maybe related to the WSOD..... regardless, it shouldn't be doing this and you should have it replaced.
__________________
.
~Light travels faster than sound, which is why some people appear to be bright until they speak~

Zen FAQ
Reply With Quote

  #130  
Old 04-17-2008, 09:44 AM
fury_161 fury_161 is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1
Exclamation ZEN Start-up Issue

I've had my ZEN for a few months now, and up until a few days ago, it's been working great. I had no problems charging it, hooking it up to my computer and going through the files, and converting video.

However, a few days ago, I turned it on, the Creative logo appeared, the ZEN logo appeared, and then the screen just stay the lit but black. I used the reset button, but same result. Fair enough, perhaps the battery is dead? I plug it into my computer, and oddly enough, it no longer registers as being plugged in. Worrisome, but I figure the battery may really be that low.

I let it charge for about eight hours, only to see the same result. I tried doing the Play + Power super reset, and that didn't help me either. Has anyone had this happen, or does anyone have any ideas?

The cable I am using came with my digital cam corder a few years back, which I have used forever now as my USB to Mini-USB cable. I use it for transferring files, charging my cell phone, and my ZEN. It still has no problems performing its other duties. I can still charge my phone, and transfer files.
Reply With Quote

  #131  
Old 04-17-2008, 11:22 AM
BobbyRS's Avatar
BobbyRS BobbyRS is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: USA
Posts: 6,575
Default

Sounds like the WSOD (White Screen of Death) issue. I would look into returning it for a replacement as soon as possible.
__________________
.
~Light travels faster than sound, which is why some people appear to be bright until they speak~

Zen FAQ
Reply With Quote

  #132  
Old 04-17-2008, 01:11 PM
The DarkSide's Avatar
The DarkSide The DarkSide is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Qns Vlg, NYC
Posts: 16,032
Default

I 2nd that - RMA it ASAP!!!!
Reply With Quote

  #133  
Old 04-17-2008, 05:52 PM
dragnandy dragnandy is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 162
Default

what is the super reset??with the play and power? i THINK i had the same problem as you, where i would load the creative sign, then the zen logo, then straight to a blank screen, with the backlight on.

try reinstalling the firmware, that solved my problem. but im not sure if my problem is the same as yours, it sounds like it but i dont know about the super reset, are you talking about the recovery mode thing?
Reply With Quote

  #134  
Old 04-17-2008, 10:00 PM
BobbyRS's Avatar
BobbyRS BobbyRS is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: USA
Posts: 6,575
Default

I think he is just referring to a Recovery Mode reset.

At this point, with so many experiencing the WSOD, anyone that gets a "white" or backlit screen should just return them to be safe.
__________________
.
~Light travels faster than sound, which is why some people appear to be bright until they speak~

Zen FAQ
Reply With Quote

  #135  
Old 04-18-2008, 09:58 PM
thudd3r thudd3r is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 9
Default

mine just started its rma journey today because of display issues like this. sometimes it would turn off before coming on and other times it would be over-bright and washed out. lastly, if i used the hold feature while playing music, the screen would come on white when i turned the hold off.

the only way i could fix these issues was by turning it off and back on. hopefully the second one will be better, because it really is a nice player
Reply With Quote

  #136  
Old 04-18-2008, 11:46 PM
BobbyRS's Avatar
BobbyRS BobbyRS is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: USA
Posts: 6,575
Default

Quote:
other times it would be over-bright and washed out. lastly, if i used the hold feature while playing music, the screen would come on white when i turned the hold off.

the only way i could fix these issues was by turning it off and back on.
Classic WSOD. Hopefully your new Zen won't have this issue. I wish you luck!
__________________
.
~Light travels faster than sound, which is why some people appear to be bright until they speak~

Zen FAQ
Reply With Quote

  #137  
Old 04-26-2008, 02:52 PM
Zander Zander is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 10
Default Blank black screen

Brand new.
God dammit.

Was transferring music onto my zen, replacing 4 songs that had been tagged incorrectly, and I ended up with a blank black screen unable to do anything.

My computer is flat-out not recognizing my zen. I have it plugged in, I thought I'd try downloading the new(est) firmware, and it's asking me to plug it in. It's plugged in, the blue light on the power button is on, nothing else does anything.
Reply With Quote

  #138  
Old 04-26-2008, 04:50 PM
BobbyRS's Avatar
BobbyRS BobbyRS is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: USA
Posts: 6,575
Default

Was it charging? Sounds like a low battery. Try doing a hard reset (small hole in bottom) and see if it comes on.

I know you had questions in this thread about charging. By any chance did you ever get it charging correctly since you got it or could you've been playing around with it too long and the battery got too low?
__________________
.
~Light travels faster than sound, which is why some people appear to be bright until they speak~

Zen FAQ
Reply With Quote

  #139  
Old 04-26-2008, 05:23 PM
Zander Zander is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 10
Default

I had it fully charged, with about 1.1k songs and a full-length two-hour movie as of last night. I didn't want to try resetting it before because I believed I'd basically be resetting the player back to scratch with no files on it. I did, however, reset shortly after making this thread and have no further problems(though I am currently wondering about how to go about using the protected content feature correctly).
Reply With Quote

  #140  
Old 04-26-2008, 06:22 PM
BobbyRS's Avatar
BobbyRS BobbyRS is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: USA
Posts: 6,575
Default

Resetting will not erase files. Reformating will. Good to hear you got it back on ok.
__________________
.
~Light travels faster than sound, which is why some people appear to be bright until they speak~

Zen FAQ
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 12:48 PM.