android
  #1  
Old 04-07-2009, 11:34 PM
acillatem acillatem is offline
Banned
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 49
Default New ZVM and drivers issue. Please help!

Just got a refurbished ZVM from Creative, loaded the software, and when I plug it in to the computer, I don't get the "docked" icon on the ZVM, but get the found new hardware wizard window, and to make a long story short, I end up at the window where it say that the wizard will help me install software for the MTP device, and I go through the steps, and it ends up telling me that the new hardware can't be installed, and it may not work properly, blah blah blah. I rushed through that part to get to where I think the problem is, and where I need help. Let me add that I can plug this ZVM into my wife's computer(she has a ZVM also, so software is installed FWIW), and it immediately shows the "docked" icon in the middle of the screen, no problem, so the problem must be with my computer.....I hope. Anyway, when I go into device manager I see this http://i80.photobucket.com/albums/j1...icemanager.jpg
right click on the Zen(with the error icon), go to properties, and I get this http://i80.photobucket.com/albums/j1...talldriver.jpg
of course I click on reinstall drivers, and I try the automatic option.....nothing. Back to the hardware can't be installed, blah blah blah. Try it again, with putting the installation cd in(like it suggests) and no luck. Can someone please tell me why the drivers aren't being installed with the software,and why they still aren't when it suggests putting the installation cd in as a place to find them? Again, I plug it into my wife's comp.....works perfect. I have XP home, service pack 3, if that matters.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 04-15-2009, 12:51 PM
Slapz Slapz is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 5
Exclamation

I have the same setup. XP Home SP3. Plus, I have the exact same problem. except in this picture, http://i80.photobucket.com/albums/j1...icemanager.jpg doesnt even show the zen as being noticed on my pc.

Can sum1 help us?
Reply With Quote

  #3  
Old 04-15-2009, 01:51 PM
coachop94's Avatar
coachop94 coachop94 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: california
Posts: 1,067
Default

Do you have WMP 10 or WMP11 installed? You may need to install it. http://www.microsoft.com/windows/win...1/default.aspx
__________________
Sit Down, Shut Up, Don't *!@#*^#!! With Me. I'm Drivin'
Reply With Quote

  #4  
Old 04-15-2009, 02:29 PM
Slapz Slapz is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 5
Default

yea I have wmp11 installed. but i've been reading around and I've seen that wmp11 causes some type of problem. So i've d'loaded wmp10 and im gonna try it once i get home. (im at school)
Reply With Quote

  #5  
Old 04-15-2009, 08:22 PM
coachop94's Avatar
coachop94 coachop94 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: california
Posts: 1,067
Default

Better read how to uninstall (or rollback) Media Player 11. The problem that posters are having issue with comes up when they need to reload the firmware. WMP11 keeps the firmware files from "seeing" the device.http://forums.creative.com/creativel...read.id=166060
__________________
Sit Down, Shut Up, Don't *!@#*^#!! With Me. I'm Drivin'
Reply With Quote

  #6  
Old 04-16-2009, 10:03 AM
Slapz Slapz is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 5
Default

i tried that last nite. it doesnt work. i've even installed the mtp port thingy from microsoft. sh*t still doesnt read that i have my player connected. i've even reinstalled the whole zvm cd. nothing is working.

i really like the zvm, way better than ipod. but, its too f----in hard to find out what the problem is. Im thinking about ebaying it for a ipod though, much f----in easier.

But if you know some other solution to this problem, tell me. b4 i end up throwing this sh*t out the window.
Reply With Quote

  #7  
Old 04-16-2009, 01:04 PM
coachop94's Avatar
coachop94 coachop94 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: california
Posts: 1,067
Default

Did you install WMP11 ?Did you do a Cleanup>Reboot thru Recovery/Rescue mode on the player itself? (If you do DO NOT CHOOSE RELOAD FIRMWARE)Try another usb cable? Use a rear usb port?
__________________
Sit Down, Shut Up, Don't *!@#*^#!! With Me. I'm Drivin'
Reply With Quote

  #8  
Old 04-16-2009, 02:14 PM
Slapz Slapz is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 5
Default

it cant be the cable. i just bought one like 2 days ago with a brand new battery for it.

I used to get a message like 2 days ago when i got the cable and plugged the zen in. it said " device unable to install" or some sh*t like that. but when I went to device manager it said that an unknown device was plugged into one of the usb ports. but now i cant even get that any more...

And yes, I did the wmp11 install/reinstall, did the recovery/clean up thingy. still no go...
Reply With Quote

  #9  
Old 04-17-2009, 03:00 AM
coachop94's Avatar
coachop94 coachop94 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: california
Posts: 1,067
Default

Have you tried connecting to another computer(preferably one that has no Creative software but is at least XP SP2 WMP10 or a Vista O.S.)Does your player work? No sign of recognition from the computer. Does it charge via usb? Are your usb ports working with other devices? http://hpanswers.blogspot.com/2008/0...usb-ports.html
__________________
Sit Down, Shut Up, Don't *!@#*^#!! With Me. I'm Drivin'

Last edited by coachop94; 04-17-2009 at 11:31 AM.
Reply With Quote

  #10  
Old 04-17-2009, 10:03 AM
Slapz Slapz is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 5
Default

Yes, my player does work. it charges when i connect it to the pc, but as i said before, my friend, it used to say "unable to install hardware" in the tray when i plugged it in. And in device manager it said "unknown device" under the usb list.

But now it doesnt even say that anymore, although it does still charge.


Im going to try the refresh usb thingy you posted for me, when i get back home on monday.

Thanx for trying to help me out by the way...
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 11:49 PM.