android
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 11-22-2009, 08:30 AM
bamboozle's Avatar
bamboozle bamboozle is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 29
Default xvid-files: encoder settings?

Hi everybody.

Iím trying to encode my own xvid-files for the P3 and canít seem to find the "right" encoder settings. What really baffles me is that certain files work while others donít although I used the same settings for all of them. The error message that I get is "Not supported format. Video only".

Hereís what I tried:
video: xvid
audio: mp3 (48khz, 128kb/s)
container: avi
resolution: tried different settings including 320x240, 640x480, 480x272

The only thing that differs between the video files is the resulting bitrate which (depending on the video) ranges from 400kb/s up to 1000kb/s. I encoded about 15 files and only three of them work on the P3. Oddly enough the videos that work were the ones I got an error message for when I transferred them to the player (I use MTP mode).

I use AviDemux2 to encode my videos and all the encoded files work flawlessly on my divx-certified DVD-Player.


So, my question is: Is there anything wrong with the encoder-settings that I use? Do you guys encode your own videos and if so what settings do you use?


~ Regards.
bamboozle
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 07:11 AM.