android
  #1  
Old 01-31-2010, 02:19 AM
runeblade98 runeblade98 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 22
Default Help guys! X-Fi wont turn on!

I was watching a copy of Sky Crawlers on my Zen, while it was plugged into my wall charger. (5V output) when all of a sudden it shut off. there was a icon of a battery with a lightning bolt in the middle of the screen before I unplugged it. Now it wont turn on, even when I hold down the power button.

has this happened to anyone else? Im going to assume no, but I thought it would be a good idea to ask you guys before I write to creative.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 01-31-2010, 09:20 AM
Ed_Fandago Ed_Fandago is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 5
Default

Have you tried connecting it to your PC?
Reply With Quote

  #3  
Old 01-31-2010, 10:45 AM
badazzmofo badazzmofo is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 75
Default

poke the reset button with a pin
Reply With Quote

  #4  
Old 01-31-2010, 03:46 PM
runeblade98 runeblade98 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 22
Default

I did try poking the reset buttons to no avail, so I tried connecting it to the PC. where the same Icon popped up. After awhile however, the scanning disk icon showed up and it started working again. Sure gave me a scare though. Im wondering if my charger discharged it or something along those lines, but at least its working again.
Reply With Quote

  #5  
Old 02-01-2010, 09:50 PM
ZenChick's Avatar
ZenChick ZenChick is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Right... Behind... You...
Posts: 7,427
Default

The wall charger sounds suspicious. Is it an official Creative charger? What is the rated output current?

It sounds like watching your video while charging was using more power than the charger could supply, so even though the player "thought" it was charging, your battery was still being depleted. It's a bit of a long shot, but the only explanation I have that makes sense at the moment.
__________________
ZenChick - The one them iPod-owners warned you about!
Creative Zen Vision:M 30GB * Creative MuVo N200 1GB * Philips GoGear Vibe 4GB
Resident Linux Geekette ** Got IRC? Look me up on irc.freenode.net #AnythingButiPod
Reply With Quote

  #6  
Old 02-02-2010, 03:20 PM
badazzmofo badazzmofo is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 75
Default

from what i understand, the chargers usually have a higher output than the usb.
Reply With Quote

  #7  
Old 02-02-2010, 04:31 PM
runeblade98 runeblade98 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 22
Default

according to the label on my charger output is rated at:
5V 0.5 300mA MAX.

Its worked fine with my old Zen. its not an official Creative one, it was packaged with a cheap Chinese Ipod Knockoff my aunt brought to me from the philippines. This was the first incident that happened with it, so im kinda worried about using it now...
Reply With Quote

  #8  
Old 02-02-2010, 10:03 PM
LordXenos's Avatar
LordXenos LordXenos is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Louisville, KY, USA
Posts: 94
Default

Quote:
5V 0.5 300mA MAX.
You should be fine with these specs. My Motorola wall charger is 5v at 550mA and it hasn't given me problems. It may just be the low quality of the charger that you have (no offense)
__________________
If you have a question, please ask. I am more than happy to help.

Cheers,
Your friendly neighborhood
Dark Lord
Reply With Quote

  #9  
Old 02-02-2010, 11:52 PM
runeblade98 runeblade98 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 22
Default

none taken. I know very well the charger isnt good. But it does its job...Somewhat.
Reply With Quote

  #10  
Old 02-03-2010, 02:05 AM
ZenChick's Avatar
ZenChick ZenChick is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Right... Behind... You...
Posts: 7,427
Default

Quote:
Originally Posted by runeblade98 View Post
according to the label on my charger output is rated at:
5V 0.5 300mA MAX.

Its worked fine with my old Zen. its not an official Creative one, it was packaged with a cheap Chinese Ipod Knockoff my aunt brought to me from the philippines. This was the first incident that happened with it, so im kinda worried about using it now...
300mA isn't going to cut the mustard if you intend to use the player while charging it. The player uses close to that amount of power in normal operation, and - while watching videos - probably exceeds what that charger can put out.
__________________
ZenChick - The one them iPod-owners warned you about!
Creative Zen Vision:M 30GB * Creative MuVo N200 1GB * Philips GoGear Vibe 4GB
Resident Linux Geekette ** Got IRC? Look me up on irc.freenode.net #AnythingButiPod
Reply With Quote

  #11  
Old 02-09-2010, 01:13 AM
runeblade98 runeblade98 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 22
Default

Right-o Zenchick. guess I'll just have to run the battery until I get the warning message when im connected it to my monitor.

Thank you all for the help though, I really appreciate it.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 03:18 AM.