android
Go Back   abi>>forums > MP3 Players By Brand > Creative > Zen X-Fi2

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-24-2010, 06:02 AM
G.Ri G.Ri is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 37
Default Creative ZEN X-Fi2 Firmware 1.12.08!!!

It's here!

Link to download: http://support.creative.com/download...wnloadId=11251

Quote:
Originally Posted by Creative's site
This download contains an improved version of the firmware found on your Creative ZEN® X-Fi2 player. It adds the Calculator application and PushBox game. For more details, read the rest of this Web release note.

Enhancements:
  • Adds the Calculator application and PushBox game.
  • Ensures a correct display of your music/audio tags.
  • Ensures a correct display for contact details.
Changes found by abi users:
-The accelerometer functions have been changed to the ones that are shown in the api. Applications using the accelerometer that were programmed in firmware 1.11.01 cease to function properly. (cilmaviel)
-When the player does an idle shutdown while in an application, in firmware 1.11.01 it would freeze the player. This has been fixed for most applications. (Diddykong13)
-Video previews are larger. (ZaPx64)
-Previously the player was limited to playing videos below 600-700mb. This limit has been increased and tested up to 1.4gb with no problems. (revol)
-Touch screen is more responsive.
-The game PushBox contains an error. Level 12 is impassable due to an extra pushable box being blocked off. (Chee Keong)

Last edited by G.Ri; 04-03-2010 at 09:33 AM. Reason: added details from this thread
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 03-24-2010, 06:20 AM
Habhome's Avatar
Habhome Habhome is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2010
Location: Sweden
Posts: 1,079
Default

Nice, Maybe you can list in the first post what has been done in the new update?
__________________
"If you are good enough at English to apologize, then there is no need to." - A good friend of mine
Discovered something about the X-Fi2 you think others may not know? Post it here so others can learn about it!
Have a question about X-Fi2 apps? Consult the FAQ before creating a thread about it.
Like my work? Tell your friends. Don't like it? Tell me so I can improve. ^.^
Reply With Quote

  #3  
Old 03-24-2010, 06:26 AM
Drags Drags is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 10
Default

Quote:
This download contains an improved version of the firmware found on your Creative ZEN® X-Fi2 player. It adds the Calculator application and PushBox game. For more details, read the rest of this Web release note.


Enhancements:
Adds the Calculator application and PushBox game.
Ensures a correct display of your music/audio tags.
Ensures a correct display for contact details.
Directly from Creative Support Website

Have no time to upgrade, but I hope that they have fixed non-English character support in tags
Reply With Quote

  #4  
Old 03-24-2010, 06:36 AM
G.Ri G.Ri is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 37
Default

added details. Sorry. I was excited. haha

The PushBox game is kinda fun. I got a chance to play around with that. I don't have time now to go through all of it, but if people want to post any detailed fixes they find, I'll add them to the first post.
Reply With Quote

  #5  
Old 03-24-2010, 06:56 AM
Brett_val's Avatar
Brett_val Brett_val is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: The Netherlands
Posts: 636
Default

What is "contact details"?
Reply With Quote

  #6  
Old 03-24-2010, 07:40 AM
Habhome's Avatar
Habhome Habhome is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2010
Location: Sweden
Posts: 1,079
Default

Quote:
Originally Posted by Brett_val View Post
What is "contact details"?
I dunno, but before I checked it out and to me it seemed worse than before...
It doesn't include all the info from your contact in Windows Contacts... On address for example it only says "Prague Czech Republic" for one of mine. That doesn't really help me if I'm going to write a letter or something, now does it

EDIT: Reloaded my contacts and now it's better, shows the full address at least. It still doesn't show my full "note" though...
__________________
"If you are good enough at English to apologize, then there is no need to." - A good friend of mine
Discovered something about the X-Fi2 you think others may not know? Post it here so others can learn about it!
Have a question about X-Fi2 apps? Consult the FAQ before creating a thread about it.
Like my work? Tell your friends. Don't like it? Tell me so I can improve. ^.^

Last edited by Habhome; 03-24-2010 at 08:19 AM.
Reply With Quote

  #7  
Old 03-24-2010, 07:45 AM
Olley Olley is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4,894
Default

Uhm, my X-Fi 2 already has a calculator app. Nice that Creative is still working on the 2 though.
Reply With Quote

  #8  
Old 03-24-2010, 08:14 AM
Habhome's Avatar
Habhome Habhome is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2010
Location: Sweden
Posts: 1,079
Default

Quote:
Originally Posted by Olley View Post
Uhm, my X-Fi 2 already has a calculator app. Nice that Creative is still working on the 2 though.
The one you already have is the one which was hacked out from the code of one of Creative's earlier firmwares, so it's the same app.
__________________
"If you are good enough at English to apologize, then there is no need to." - A good friend of mine
Discovered something about the X-Fi2 you think others may not know? Post it here so others can learn about it!
Have a question about X-Fi2 apps? Consult the FAQ before creating a thread about it.
Like my work? Tell your friends. Don't like it? Tell me so I can improve. ^.^
Reply With Quote

  #9  
Old 03-24-2010, 11:10 AM
bzdbbb's Avatar
bzdbbb bzdbbb is offline
X-Fi2 Development Moderator
 
Join Date: Dec 2009
Location: Gloucestershire, UK
Posts: 94
Default

I wonder if they've changed any of the lua.. it would be nice to know if they have :P
Reply With Quote

  #10  
Old 03-24-2010, 12:35 PM
Tetrajak Tetrajak is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Oceania
Posts: 124
Default

I guess we wait for ThievingSix to go through the tables again?
Reply With Quote

  #11  
Old 03-24-2010, 12:41 PM
Habhome's Avatar
Habhome Habhome is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2010
Location: Sweden
Posts: 1,079
Default

Quote:
Originally Posted by bzdbbb View Post
I wonder if they've changed any of the lua.. it would be nice to know if they have :P
Enzo have directed Creative to watch the list I made with our wishes for the LUA, so who knows. If you notice anything they have fixed, please post it in that thread so I can update the list and thank Creative for their cooperation.
__________________
"If you are good enough at English to apologize, then there is no need to." - A good friend of mine
Discovered something about the X-Fi2 you think others may not know? Post it here so others can learn about it!
Have a question about X-Fi2 apps? Consult the FAQ before creating a thread about it.
Like my work? Tell your friends. Don't like it? Tell me so I can improve. ^.^
Reply With Quote

  #12  
Old 03-24-2010, 01:12 PM
matt_bracken matt_bracken is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 43
Default

Has anyone else noticed any of the apps not now working on the new firmware?

So far Monkeyball and Gunz dont seem to work on my Zen. Ive tried reinstalling them onto the Zen but it hasnt worked. Both load up, Monkeyball then just exits automatically, Gunz just freezes. Will try it again and see.

Will also update any other apps that I find no longer work.
Reply With Quote

  #13  
Old 03-24-2010, 01:22 PM
ZaPx64's Avatar
ZaPx64 ZaPx64 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Germany
Posts: 136
Default

Confirmed. I found two unfunctional applications that use the accelerometer; MonkeyBall and a game similar to MonkeyBall I was developing.
Additionally I think the accelerometer is behaving different now but I cannot explain how.
Finally I noticed the video previews being bigger than before.
__________________
Zen X-Fi2 Apps: Notee-fi (notepad) | TicTacToe | Mahjongg
http://www.starfare.eu/ - a free real-time strategy game.
Reply With Quote

  #14  
Old 03-24-2010, 01:38 PM
matt_bracken matt_bracken is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 43
Default

Indeed- ZenLock also doesnt work. I did find that Mastermind froze, but I reinstalled it and it now works fine. Was therefore probably just a one off.

Its hard to work out whether Gunz is affected by this as it had so many bugs in it anyway.
Reply With Quote

  #15  
Old 03-24-2010, 01:42 PM
Jenner210 Jenner210 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Denmark (DK)
Posts: 3
Default

Monkeyball dosen't work for me either
Reply With Quote

  #16  
Old 03-24-2010, 02:03 PM
Maudit Maudit is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 30
Default

Are we ever going to get rotating homescreen? I would much prefer that to pushbox.
Reply With Quote

  #17  
Old 03-24-2010, 02:07 PM
Brett_val's Avatar
Brett_val Brett_val is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: The Netherlands
Posts: 636
Default

Quote:
Originally Posted by Habhome View Post
Reloaded my contacts and now it's better, shows the full address at least. It still doesn't show my full "note" though...
Aah, that's what the contact details are about. I don't use it, but it's nice to know that it works better now if I want to use it some day.

What happened to the accelerometer?? Even the little accelero test app isn't working anymore.. it just crashed my player.
Reply With Quote

  #18  
Old 03-24-2010, 02:20 PM
Olley Olley is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4,894
Default

After updating mine, it prompted me to re-calibrate the screen. If yours didn't do that you may want to do it youself from the settings menu.
Reply With Quote

  #19  
Old 03-24-2010, 02:29 PM
Zeniwan Zeniwan is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 112
Default

Quote:
Originally Posted by Olley View Post
After updating mine, it prompted me to re-calibrate the screen. If yours didn't do that you may want to do it youself from the settings menu.
Monkey Ball does it do to you?
Reply With Quote

  #20  
Old 03-24-2010, 02:46 PM
Tetrajak Tetrajak is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Oceania
Posts: 124
Default

I was also prompted to re-calibrate my touchscreen when I started it up. Then again a second time after I had turned it off and on. Although it hasn't done it to me since then. I have yet to test any of the applications on it to see if they still work.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 07:54 PM.