android
  #401  
Old 05-17-2010, 09:49 AM
spartacus spartacus is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Newcastle UK
Posts: 6
Default

Just taken my first dip into Rockbox waters (thanks Dfkt for the file on mediafire) - I thought the Clip was excellent before, now its just fantastic!!!

Now just got to become familiar with all the buttons for Rockbox - I thought my ears weren't that good before but Rockbox proves my ears aren't as old and decrepit as I thought - think I'll keep them for a while yet

Now just want a 16/32GB card - more expense - damned Rockbox
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #402  
Old 05-17-2010, 10:56 AM
Adub's Avatar
Adub Adub is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2010
Location: T DOT
Posts: 1,604
Default

Quote:
Originally Posted by dfkt View Post
Just checking - none of you are hearing any distortions with that volume level?
At max volume i don't get any distortion, and I'm running battery bench and it's still rock solid stable.
__________________
last.fm#abi ircrockboxnoobglossaryhiphopthreadhorrormoviethread
XBLive Tag: wuaffiliate
Battle.net Tag: wuaffiliate#1677
Reply With Quote

  #403  
Old 05-17-2010, 01:55 PM
Kenaneu Kenaneu is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 124
Default

Quote:
Originally Posted by dfkt View Post
Just checking - none of you are hearing any distortions with that volume level?
I am definitely not hearing anything bad. I've been putting the build through the paces of lots of challenging music on UM3X's and so far so good! More power hungry phones might encourage distortion if the internal amp is being overdriven but from where I am sitting things sound great!
Reply With Quote

  #404  
Old 05-17-2010, 05:50 PM
irldave irldave is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 58
Default

I've a compatibility problem with rockbox and ubuntu, i've last.fm logging enabled on the player but the srcobbler.log file never seems to show up in ubuntu, but it does show up in windows (7). It's connected through MSC mode on both OS's.
Can anyone tell me the reason why it might not be showing up?
Reply With Quote

  #405  
Old 05-17-2010, 06:02 PM
marc2003's Avatar
marc2003 marc2003 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: England
Posts: 297
Default

it's a hidden file in linux (begins with a . ) - just enable hidden files (edit>preferences - i think )
__________________
Sansa Clip+ 8GB :: Sandisk 16GB Micro SDHC :: Rockbox :: FiiO E6 :: Sennheiser PX100 II
Reply With Quote

  #406  
Old 05-17-2010, 06:17 PM
irldave irldave is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 58
Default

Quote:
Originally Posted by marc2003 View Post
it's a hidden file in linux (begins with a . ) - just enable hidden files (edit>preferences - i think )
Ahh... Great! I could of sworn that i had hidden files enabled already!
(ctrl+h shows hidden files now btw)
Reply With Quote

  #407  
Old 05-17-2010, 09:33 PM
coreyva coreyva is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 1
Default

Quote:
Originally Posted by marc2003 View Post
i can confirm this. it's r26028 that introduced the problem. 26027 is fine.

the patch looks to be SD card related but i don't even have one being a clip v2 user???
I had the same error on my Fuse v2 without an SD card. Using 26125 now and it works fine. What was weird is that it only seemed to be problematic with certain mp3s of mine, yet they worked fine on my rockboxed mini. Anyways, it seems fine with the new version, though I didn't notice anything in the change log related to it.
Reply With Quote

  #408  
Old 05-17-2010, 11:01 PM
shigzeo's Avatar
shigzeo shigzeo is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: South Korea
Posts: 139
Default

The only problem I see with the Clip (V2) and current builds of RB is the artefacts in the background. The Clip hisses less than the Fuze (thankfully), but has a constant clicking and whirring sound in the background, even when the screen is off. These sounds don't show up with OF.

apart from that, my Clip is finally usable.
Reply With Quote

  #409  
Old 05-18-2010, 01:48 AM
kifo kifo is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by shigzeo View Post
The only problem I see with the Clip (V2) and current builds of RB is the artefacts in the background. The Clip hisses less than the Fuze (thankfully), but has a constant clicking and whirring sound in the background, even when the screen is off. These sounds don't show up with OF.
The artifacts are my main issue with RB at the moment. Other than that, everything seems to be in order, or at least not crashing
Reply With Quote

  #410  
Old 05-18-2010, 02:16 AM
Kenaneu Kenaneu is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 124
Default

Quote:
Originally Posted by shigzeo View Post
The only problem I see with the Clip (V2) and current builds of RB is the artefacts in the background. The Clip hisses less than the Fuze (thankfully), but has a constant clicking and whirring sound in the background, even when the screen is off. These sounds don't show up with OF.

apart from that, my Clip is finally usable.
Interesting. I definitely notice a lot of whirring etc. during navigation, but when I play files it disappears immediately. Actually this is the first player I have had that doesn't add a bunch of bubbly noise to the quietest of classical flac files. My Clip v1 and Fuze v1 definitely do that, sadly. The Fuze is the punchiest of the 3 players unamped, but rockboxed Clip+ is the most noiseless during playback. I can live with the nav and menu noise.
Reply With Quote

  #411  
Old 05-18-2010, 04:56 AM
scubaski scubaski is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 23
Default

Apologies for my ignorance, but does RB Clip+ work with Apple Mac (OSX 10.4 Tiger)?
Reply With Quote

  #412  
Old 05-18-2010, 05:56 AM
jupitreas's Avatar
jupitreas jupitreas is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Warsaw, Poland
Posts: 380
Default

Quote:
Originally Posted by scubaski View Post
Apologies for my ignorance, but does RB Clip+ work with Apple Mac (OSX 10.4 Tiger)?
At the moment, RB does not yet support USB transfer for the Clip+. This means that the files will be sent over using the OF. If the OF worked fine for you with your Mac so far installing RB will not change this.

You should be aware that Finder creates a lot of rubbish files on FAT32 devices though. There is some software which lets you deal with this problem. I know Kopymac is one but apparently it lacks support for Intel Macs. You need to ask someone who is a Mac user about this.

Nevertheless, in terms of just transferring files over USB, RB doesnt support that yet anyway, so it'll just go through the OF.
Reply With Quote

  #413  
Old 05-18-2010, 06:01 AM
dfkt's Avatar
dfkt dfkt is offline
Moderator
 
Join Date: May 2006
Location: Vienna, Austria
Posts: 15,330
Default

Quote:
Originally Posted by jupitreas View Post
You should be aware that Finder creates a lot of rubbish files on FAT32 devices though. There is some software which lets you deal with this problem.
Rockbox has a utility built in to remove OSX, Windows, and Linux junk files from the player's memory: Plugins > Applications > Disktidy
__________________
Please don't PM me with questions that can be answered in a forum thread. Don't be an idiot.
My Gear and Reviews | My RMAA Tests | IRC: #anythingbutipod on Freenode | Last.fm | Album Art Exchange | Rockbox | Replaygain
Reply With Quote

  #414  
Old 05-18-2010, 08:28 AM
henriquemaia's Avatar
henriquemaia henriquemaia is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 47
Default

Quote:
Originally Posted by dfkt View Post
Rockbox has a utility built in to remove OSX, Windows, and Linux junk files from the player's memory: Plugins > Applications > Disktidy
Rockbox rocks, period!

(the definitive reason)
Reply With Quote

  #415  
Old 05-18-2010, 12:47 PM
scubaski scubaski is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 23
Default

Quote:
Originally Posted by jupitreas View Post
This means that the files will be sent over using the OF. If the OF worked fine for you with your Mac so far installing RB will not change this.
Excuse my ignorance again, but what is OF?

(Currently I drop&drag via KopyMac and USB cable to my Clip)
Reply With Quote

  #416  
Old 05-18-2010, 12:49 PM
dfkt's Avatar
dfkt dfkt is offline
Moderator
 
Join Date: May 2006
Location: Vienna, Austria
Posts: 15,330
Default

"Original Firmware", from Sandisk.
__________________
Please don't PM me with questions that can be answered in a forum thread. Don't be an idiot.
My Gear and Reviews | My RMAA Tests | IRC: #anythingbutipod on Freenode | Last.fm | Album Art Exchange | Rockbox | Replaygain
Reply With Quote

  #417  
Old 05-18-2010, 02:17 PM
Adub's Avatar
Adub Adub is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2010
Location: T DOT
Posts: 1,604
Default

I was just testing the artifact and "whirling" complaints, with dfkt's modded build i hear it faintly when browsing the firmware but when playing it doesn't happen for me.
__________________
last.fm#abi ircrockboxnoobglossaryhiphopthreadhorrormoviethread
XBLive Tag: wuaffiliate
Battle.net Tag: wuaffiliate#1677
Reply With Quote

  #418  
Old 05-18-2010, 03:11 PM
Kenaneu Kenaneu is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 124
Default

Quote:
Originally Posted by Adub View Post
I was just testing the artifact and "whirling" complaints, with dfkt's modded build i hear it faintly when browsing the firmware but when playing it doesn't happen for me.
Same here. I don't think there's much if anything to be done about it, and as long as it's not present during playback I think it's a non-issue.
Reply With Quote

  #419  
Old 05-19-2010, 05:02 AM
scubaski scubaski is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 23
Default

Just to clarify: I have the OF and RB both on my Clip. I use OF for transferring stuff from my Mac to the Clip. I use RB to listen and do all other stuff.
Thanks.
Reply With Quote

  #420  
Old 05-19-2010, 10:56 AM
Nikolaus Nikolaus is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Cologne, Germany
Posts: 77
Default

Quote:
Originally Posted by scubaski View Post
Just to clarify: I have the OF and RB both on my Clip. I use OF for transferring stuff from my Mac to the Clip. I use RB to listen and do all other stuff.
Thanks.
That's right!
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 04:46 AM.