android
  #1281  
Old 03-04-2011, 09:02 AM
dfkt's Avatar
dfkt dfkt is offline
Moderator
 
Join Date: May 2006
Location: Vienna, Austria
Posts: 15,330
Default

You can do a simple test, formatting an SD card (which the internal memory of the Clip+ is as well) with Windows and with the SD Formatter. Just compare the read/write speeds with both - it's usually faster with the SD Formatter, due to optimized cluster sizes for that kind of memory.

I once did a more extensive speed test with a CF card: http://anythingbutipod.com/forum/sho...7&postcount=23 (Panasonic formatter is an older version of the SDcard.org formatter.)
__________________
Please don't PM me with questions that can be answered in a forum thread. Don't be an idiot.
My Gear and Reviews | My RMAA Tests | IRC: #anythingbutipod on Freenode | Last.fm | Album Art Exchange | Rockbox | Replaygain
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #1282  
Old 03-04-2011, 10:31 AM
eboyer93's Avatar
eboyer93 eboyer93 is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Southeastern Pennsylvania
Posts: 838
Default

I've used it on my microSD cards but I didn't really think of using it on my Clip+ and Fuze, I just used Windows.
__________________
foobar2000 | Last.fm | Get Mozilla Firefox | Rockbox
Players: SanDisk Sansa Fuze 8GB + 2GB card (w/Rockbox), SanDisk Sansa Clip+ 4GB + 8GB card (Red) (w/Rockbox)
Reply With Quote

  #1283  
Old 03-05-2011, 12:53 PM
eboyer93's Avatar
eboyer93 eboyer93 is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Southeastern Pennsylvania
Posts: 838
Default

What settings should I select when formatting my Clip+ and Fuze?
__________________
foobar2000 | Last.fm | Get Mozilla Firefox | Rockbox
Players: SanDisk Sansa Fuze 8GB + 2GB card (w/Rockbox), SanDisk Sansa Clip+ 4GB + 8GB card (Red) (w/Rockbox)
Reply With Quote

  #1284  
Old 03-05-2011, 01:01 PM
dfkt's Avatar
dfkt dfkt is offline
Moderator
 
Join Date: May 2006
Location: Vienna, Austria
Posts: 15,330
Default

Full, both other options on (the app decides if the memory supports it anyways).
__________________
Please don't PM me with questions that can be answered in a forum thread. Don't be an idiot.
My Gear and Reviews | My RMAA Tests | IRC: #anythingbutipod on Freenode | Last.fm | Album Art Exchange | Rockbox | Replaygain
Reply With Quote

  #1285  
Old 03-05-2011, 01:04 PM
eboyer93's Avatar
eboyer93 eboyer93 is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Southeastern Pennsylvania
Posts: 838
Default

I've got version 3 and there is only one other option, Format Size Adjustment. Also it says in the manual about Full (Erase) that if the erase function isn't supported it is just like a quick. So I guess I should just use Full (Overwrite).
__________________
foobar2000 | Last.fm | Get Mozilla Firefox | Rockbox
Players: SanDisk Sansa Fuze 8GB + 2GB card (w/Rockbox), SanDisk Sansa Clip+ 4GB + 8GB card (Red) (w/Rockbox)
Reply With Quote

  #1286  
Old 03-09-2011, 05:08 AM
esgikey esgikey is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 27
Default

i've got freeze by using rockbox 3.8 in mi Clip+, when it play randomized playlist, suddenly it stop playing and show disk access icon at the edge of the screen. like something accessing from memory card . FYI, i don't insert microSD in this slot.

holding power button for 20 sec, doesn't responding..

for a second chance, thanks God, it works and restart into 3.8.

soon after it, i remove 3.8 and switch back to 3.7.1


anyone have the same with 3.8 Clip+ ?
Reply With Quote

  #1287  
Old 03-18-2011, 07:36 AM
SneakySneaky SneakySneaky is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 10
Default

I installed rb 3.8 and also got the database problem (I tried to "initialize" but it wouldn't complete it, and then, when I turned it off and the on again, I got the "no file found" error). So I tried uninstalling it and just loading the OF. For some reason though, when I turned it on, it would try to load rb instead. I had deleted the .rockbox file (though I had to format it, because for some reason it wouldn't just delete it, even though it appeared to be empty). So anyway, I tried reinstalling it but got the same issue. So I uninstalled it (again) and installed 3.7.1. Everything seems to work fine now, but, for a split second when I turn it on, it says 3.8 on top and then changes to 3.7.1. Any ideas why that may be happening?
Reply With Quote

  #1288  
Old 03-18-2011, 12:22 PM
Astral_Milk Astral_Milk is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 4
Default

Hi guys!

Just a quick question:

I have a rb3.8 clip+ , is the Meier crossfeed option available for it or only for the 7.1 version?
Reply With Quote

  #1289  
Old 03-18-2011, 12:31 PM
skip252 skip252 is offline
Administrator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chicago
Posts: 5,154
Default

The Meier crossfeed isn't part any of the standard Rockbox builds. You'll need to find a custom build that includes it or apply that patch yourself.
Reply With Quote

  #1290  
Old 03-18-2011, 12:45 PM
Astral_Milk Astral_Milk is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 4
Default

Gotcha skip. Thanks!

I assume that the custom build on page 59 is still the 7.1 version right?

How does one go about installing it manually on 3.8 then?
Reply With Quote

  #1291  
Old 03-18-2011, 01:06 PM
saratoga saratoga is offline
Rockbox Developer / Moderator
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,587
Default

Quote:
Originally Posted by Astral_Milk View Post
Gotcha skip. Thanks!

I assume that the custom build on page 59 is still the 7.1 version right?

How does one go about installing it manually on 3.8 then?
You wouldn't use 3.8, but rather current SVN. Basically, you check out the current code, patch it, and then compile it. See:

http://www.rockbox.org/wiki/DevelopmentGuide
__________________
Interested in Google's Summer of Code ? PM me.
Reply With Quote

  #1292  
Old 03-18-2011, 01:16 PM
Astral_Milk Astral_Milk is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 4
Default

Quote:
Originally Posted by saratoga View Post
You wouldn't use 3.8, but rather current SVN. Basically, you check out the current code, patch it, and then compile it. See:

http://www.rockbox.org/wiki/DevelopmentGuide
Beautacious! Thanks.

Looks a bit beyond my capabilities but I'll give it a go.
Reply With Quote

  #1293  
Old 03-20-2011, 04:20 PM
saratoga saratoga is offline
Rockbox Developer / Moderator
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,587
Default

Some SD fixes went in today, might be worth retrying the current build if you were having problems before.
__________________
Interested in Google's Summer of Code ? PM me.
Reply With Quote

  #1294  
Old 03-27-2011, 03:45 PM
saratoga saratoga is offline
Rockbox Developer / Moderator
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,587
Default

More SD fixes have gone in, and probably more in the next couple days. If you had a player that didn't work with SD in rockbox before, could you retest it and let me know if SD works now?
__________________
Interested in Google's Summer of Code ? PM me.
Reply With Quote

  #1295  
Old 03-27-2011, 08:01 PM
Marvin the Martian's Avatar
Marvin the Martian Marvin the Martian is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: east central NY state
Posts: 10,602
Default

Quote:
Originally Posted by saratoga View Post
More SD fixes have gone in, and probably more in the next couple days. If you had a player that didn't work with SD in rockbox before, could you retest it and let me know if SD works now?
I just installed 29652 into my one Clip+(AMSv2 variant 0) that has a card(16GB Sandisk class 2), and the database initialized successfully. I won't be listening to the player at any length until tomorrow, but early indications are that it's working properly.
__________________
iPod Touch 5G 32GB, Touch 4G 32GB, Clip Sport 8GB. Rockbox-> Clip Zip 4GB, iPod Nano 2G 4GB, iPod 5.5G 80GB
2012 Nexus 7 32GB, Asus MeMoPad 8 16+64GB, LG Optimus G Pro, Nokia Lumia 900 and Lumia 520
Reply With Quote

  #1296  
Old 03-27-2011, 10:10 PM
esgikey esgikey is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 27
Default

Quote:
Originally Posted by Marvin the Martian View Post
I just installed 29652 into my one Clip+(AMSv2 variant 0) that has a card(16GB Sandisk class 2), and the database initialized successfully. I won't be listening to the player at any length until tomorrow, but early indications are that it's working properly.
is the newest daily build can solve anomaly in battery life when microSD inserted? i've got shorter battery life when microSD inserted.

FYI : sansa Clip+ AMSv2 Variant 1

Quote:
Originally Posted by saratoga View Post
Ok so you've got the "new" SD controller, while mine has the "old" one. I should do a battery bench on mine, maybe the "new" variant behaves differently the the "old".
check this link : http://anythingbutipod.com/forum/sho...t=61904&page=2

any different between variant 1 and variant 0 ?

thanks...
Reply With Quote

  #1297  
Old 03-28-2011, 12:55 AM
Marvin the Martian's Avatar
Marvin the Martian Marvin the Martian is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: east central NY state
Posts: 10,602
Default

Quote:
Originally Posted by esgikey View Post
is the newest daily build can solve anomaly in battery life when microSD inserted? i've got shorter battery life when microSD inserted.

FYI : sansa Clip+ AMSv2 Variant 1
You can look here for a quick summary of what they're up to...http://www.rockbox.org/since-4weeks.html
__________________
iPod Touch 5G 32GB, Touch 4G 32GB, Clip Sport 8GB. Rockbox-> Clip Zip 4GB, iPod Nano 2G 4GB, iPod 5.5G 80GB
2012 Nexus 7 32GB, Asus MeMoPad 8 16+64GB, LG Optimus G Pro, Nokia Lumia 900 and Lumia 520
Reply With Quote

  #1298  
Old 03-28-2011, 10:22 AM
bertrik bertrik is offline
Rockbox Developer
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 34
Default

Quote:
is the newest daily build can solve anomaly in battery life when microSD inserted? i've got shorter battery life when microSD inserted.
It's normal if battery life decreases a bit with the microsd inserted, because we power up the internal sd card controller for that, and the microsd card will consume some power by itself too.

I have a couple of clues to reduce power consumption, I'll commit some fixes for that in the coming weeks:
1) disable switching the sd card into high-speed mode (this is pointless, since the sd controller still uses normal-speed mode)
2) a fix for dynamic sd card clock for AMS variant 1 (clock signal is automatically disabled if there is no command/data transfer going on)
Reply With Quote

  #1299  
Old 03-28-2011, 10:24 AM
dfkt's Avatar
dfkt dfkt is offline
Moderator
 
Join Date: May 2006
Location: Vienna, Austria
Posts: 15,330
Default

Quote:
Originally Posted by bertrik View Post
1) disable switching the sd card into high-speed mode (this is pointless, since the sd controller still uses normal-speed mode)
Would this affect computer-to-Clip USB transfer speed, or is it only internally?
__________________
Please don't PM me with questions that can be answered in a forum thread. Don't be an idiot.
My Gear and Reviews | My RMAA Tests | IRC: #anythingbutipod on Freenode | Last.fm | Album Art Exchange | Rockbox | Replaygain
Reply With Quote

  #1300  
Old 03-28-2011, 11:10 AM
saratoga saratoga is offline
Rockbox Developer / Moderator
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,587
Default

Probably not. USB transfers on the Clip+ are amazingly slow even in the OF (seriously my old e200v1 is way faster). Unless Sandisk screwed up their software, its probably some kind of hardware limitation.
__________________
Interested in Google's Summer of Code ? PM me.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 12:30 AM.