android
  #141  
Old 04-04-2010, 08:08 PM
solomonella solomonella is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pilipinas
Posts: 57
Default

Quote:
Originally Posted by ultrauber View Post
I think that most of the issues have been from messing with the player. I'be had tons of random shutdowns while changing settings, plugins, etc. But if I just leave it to play it's fine.

that and when using microsd
when i ported the latest build it played just fine using the internal but when i played music from the microsd it just randomly freezes or shuts down so i reverted to r25348 which i think is the most stable of them all

update: i'm currently running r25480 and it's stable as ever (so far)..been playing w/the player for about an hour and still hasn't crashed

Great job rockbox team!!!

Last edited by solomonella; 04-05-2010 at 07:33 AM.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #142  
Old 04-05-2010, 07:45 AM
maporter1968's Avatar
maporter1968 maporter1968 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: UK
Posts: 17
Default

Hi Funman,

Great work with getting the Micro SD playback working again, Just a minor issue to report regards build r25480

Whilst the new build (r25480) allows me to access and playback from the micro SD card perfectly, I've noticed that if I power down after listening to a tracks from the mirco SD card my Clip+ won't boot up next time. I have to reset by holding down the power button for ten seconds.

However if I power-down and switch back on after listing to a track from the Clip+'s internal memory I don't have the same issues, it powers up instantly.

Cheers

Mark

Last edited by maporter1968; 04-05-2010 at 08:04 AM.
Reply With Quote

  #143  
Old 04-05-2010, 08:16 AM
solomonella solomonella is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pilipinas
Posts: 57
Default

@maporter1968

weird, i don't have that issue at all..i always use microsd when at playback and i haven't encountered that problem yet...Goodluck sorting it out!
Reply With Quote

  #144  
Old 04-05-2010, 09:00 AM
Lord92's Avatar
Lord92 Lord92 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 23
Default

hi, I want to install rockbox on my clip+

but: is there a possibility to uninstall rockbox, just for the case I dont like it.

and, how do I install it?

Rockbox Utility only knows the Clip, but not the clip+, I'm on a mac


greeez
Reply With Quote

  #145  
Old 04-05-2010, 11:47 AM
ultrauber's Avatar
ultrauber ultrauber is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 516
Default

Quote:
Originally Posted by Lord92 View Post
how do I install it?
See here:
http://www.rockbox.org/wiki/SansaAMS
Scroll down a bit. You should familiarize yourself with the contents of this page, it's very helpful. Uninstallation instructions are on the same page.
__________________
Cowon S9 32GB > HiFiMan RE0 (RIP) | Sansa Clip+ 16GB (Rockbox) > Soundmagic PL20
If you have problems, try MSC mode, then google.com
Reply With Quote

  #146  
Old 04-05-2010, 12:29 PM
Lord92's Avatar
Lord92 Lord92 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 23
Default

oh, thanks


greez from vienna
Reply With Quote

  #147  
Old 04-05-2010, 03:18 PM
lyolic lyolic is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 4
Default

Can smb confirm that it can play APE C4000 files and cannot C5000 from here for example?
Reply With Quote

  #148  
Old 04-05-2010, 04:19 PM
WalkGood's Avatar
WalkGood WalkGood is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2006
Location: FL
Posts: 12,579
Default

Quote:
Originally Posted by lyolic View Post
Can smb confirm that it can play APE C4000 files and cannot C5000 from here for example?
You can check codecs here.
__________________
WalkGood,
Ramn

abi >> | Forum Rules | Glossary | Why Rockbox | FLAC or MP3? | irc
Reply With Quote

  #149  
Old 04-05-2010, 04:35 PM
dfkt's Avatar
dfkt dfkt is offline
Moderator
 
Join Date: May 2006
Location: Vienna, Austria
Posts: 15,330
Default

Quote:
Originally Posted by lyolic View Post
Can smb confirm that it can play APE C4000 files and cannot C5000 from here for example?
I've tested it: indeed, -c4000 plays without flaw, -c5000 skips.

You can always convert those antiquated, processor-intensive APE files to something more universal and easier to handle, like FLAC. The size difference should be negligible, the gain in battery life might be significant.
__________________
Please don't PM me with questions that can be answered in a forum thread. Don't be an idiot.
My Gear and Reviews | My RMAA Tests | IRC: #anythingbutipod on Freenode | Last.fm | Album Art Exchange | Rockbox | Replaygain
Reply With Quote

  #150  
Old 04-06-2010, 08:04 AM
maporter1968's Avatar
maporter1968 maporter1968 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: UK
Posts: 17
Default

I'm have little problems with the latest builds lately (r25495), the micro SD access seems much improved and a lot more stable, the issue I had with powering down and up after accessing tracks from the micro SD card seems to have resolved itself. Great work guys, I'm really enjoying my Rockboxed Clip+.

Two minor problems I've noticed with r25495 are as follows, I was wondering if anyone else had come across them?

1. Have you tried jumping between EQ presets? When I enter 'browse EQ presets' my Clip+ sometimes throws a complete hissy fit and starts playing back nothing but loud static & pops at times, at other times the playback jumps and skips when I browse say between acoustic.cfg, bass.cgf & classical.cgf, etc, etc.

It doesn't do it all the time, it's very intermittent - It's not really an issue for my as I'm using a custom EQ setting saved in my config file. But other may decide to browse EQ presets and come across the same issue.

2. Radio playback is also a little buggy, for example if you are playing an mp3 track and via the menu, navigate to the Radio and press the radio button, I'm greeted with a black screen. Forcing me to press hold the power button down for 10 seconds

Cheers

Mark

Last edited by maporter1968; 04-06-2010 at 09:23 AM. Reason: Added info ref radio
Reply With Quote

  #151  
Old 04-06-2010, 08:28 AM
solomonella solomonella is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pilipinas
Posts: 57
Default

^ i experienced that bug too when i'm playing with the graphic eq although i also have a custom eq on my cfg..

it seems pretty stable but i still reverted to the older version (r25348) since i find it the most stable during playback and other things even though it still has no fm-which i rarely use even if its working..

so what i do is try out the latest builds and if i find it buggy i revert to the old version

Keep up the goodwork rockbox team!
Reply With Quote

  #152  
Old 04-06-2010, 11:42 AM
goody1 goody1 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 126
Default

just a quick question guys how do i get a confg file for bass,treble and eq settings
Reply With Quote

  #153  
Old 04-06-2010, 11:55 AM
maporter1968's Avatar
maporter1968 maporter1968 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: UK
Posts: 17
Default

Quote:
Originally Posted by goody1 View Post
just a quick question guys how do i get a confg file for bass,treble and eq settings
Best way is to go to page two of this thread and download dfkt's config.cfg, open it with windows notepad and you'll have an excellent starting point.

The manual is available for download, or you can go here to see the config file options:

http://download.rockbox.org/daily/ma...ml#x19-344000D

Cheers

Mark
Reply With Quote

  #154  
Old 04-06-2010, 07:47 PM
goody1 goody1 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 126
Default

Quote:
Originally Posted by maporter1968 View Post
Best way is to go to page two of this thread and download dfkt's config.cfg, open it with windows notepad and you'll have an excellent starting point.

The manual is available for download, or you can go here to see the config file options:

http://download.rockbox.org/daily/ma...ml#x19-344000D

Cheers

Mark
thanks..
Reply With Quote

  #155  
Old 04-07-2010, 01:40 AM
JanDo JanDo is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 6
Default

Quote:
Originally Posted by goody1 View Post
just a quick question guys how do i get a confg file for bass,treble and eq settings
Best way - download UI simulator, done all settins and copy config.cfg file to player.
Reply With Quote

  #156  
Old 04-07-2010, 02:27 AM
maporter1968's Avatar
maporter1968 maporter1968 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: UK
Posts: 17
Default

r25501 seems to have gotten a micro sd glitch back again, although this time in a slightly different form. Whilst using r25495 I was able to listen to an entire album or two without issue, however whilst trying to do the same using r25501 the sound cuts out after about the second or third track.

The screen freezes and I have to reset, playback seems unaffected from the main memory, just track stored on the micro SD card.
Reply With Quote

  #157  
Old 04-07-2010, 04:35 AM
maporter1968's Avatar
maporter1968 maporter1968 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: UK
Posts: 17
Default

r25508 won't even get past the boot-up screen with micro sd card inserted, interesting if you remove the card it'll boot-up fine and play from internal memory okay.
Reply With Quote

  #158  
Old 04-07-2010, 10:22 AM
funman funman is offline
Rockbox Developer
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 161
Default

r25508 (downloaded from the current builds) boots fine with a SD inserted on my Clip+.

I believe we just see non-deterministic random bugs,
Reply With Quote

  #159  
Old 04-08-2010, 08:52 PM
ultrauber's Avatar
ultrauber ultrauber is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 516
Default

Quote:
Originally Posted by funman View Post
r25508 (downloaded from the current builds) boots fine with a SD inserted on my Clip+.

I believe we just see non-deterministic random bugs,
yeah really. I hope that's not the case, because that would be harder to fix, right?

I'm been using r25372 (too lazy to update lol) with no problems. But I don''t play off msd.
__________________
Cowon S9 32GB > HiFiMan RE0 (RIP) | Sansa Clip+ 16GB (Rockbox) > Soundmagic PL20
If you have problems, try MSC mode, then google.com
Reply With Quote

  #160  
Old 04-08-2010, 09:11 PM
solomonella solomonella is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pilipinas
Posts: 57
Default

i just ported the latest build..it boots up fine with microsd in but there's still random freezing during playback..
i always revert to the older and more stable build for now
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 07:03 AM.