android
Go Back   abi>>forums > MP3 Players By Brand > Creative > Zen X-Fi2

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-15-2010, 09:48 AM
fzbm123 fzbm123 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 49
Default Creative ZEN X-Fi2 Firmware 1.20.08

I was looking through Creative's website jus for some updates n i found out tat Creative has jus release a new firmware update on 15 April 2010. However, it will most likely benefit only those with the 64GB model.

Filesize: 82.02 MB (about twice the space of the previous version)



Enhancements:
  • Adds support for ZEN X-Fi2 64 GB model.
Click here for the for more info on the firmware update: http://support.creative.com/scripts/....aspx?id=18965

N tats all listed . Disappointing? Well yes, at least for me since i hav an 8GB model n it takes up a lot of memory space. But hu noes...creative may have fixed a bug or improve animations etc in the ZEN X-fi2 so i hope we will be able to gather more info abt this new firmware update.

If u find any improvements in the new firmware update, u can post it below. THX

Last edited by fzbm123; 04-16-2010 at 09:40 PM. Reason: Adding a bit more info on the firmware update...
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 04-15-2010, 11:05 AM
blikbier's Avatar
blikbier blikbier is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Netherlands
Posts: 98
Default

Why is it suddenly increased to 40 mb?
Reply With Quote

  #3  
Old 04-15-2010, 11:35 AM
ZaPx64's Avatar
ZaPx64 ZaPx64 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Germany
Posts: 136
Default

I think they won't list every smaller fix, so I'm hopeful the're some new features
__________________
Zen X-Fi2 Apps: Notee-fi (notepad) | TicTacToe | Mahjongg
http://www.starfare.eu/ - a free real-time strategy game.
Reply With Quote

  #4  
Old 04-15-2010, 11:39 AM
Habhome's Avatar
Habhome Habhome is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2010
Location: Sweden
Posts: 1,079
Default

When you brush right while playing a track to go to the track list it now goes to the top instead of the current track (Mentioned by another person in firmware bugs/wishes thread)
I find this very irritating.
__________________
"If you are good enough at English to apologize, then there is no need to." - A good friend of mine
Discovered something about the X-Fi2 you think others may not know? Post it here so others can learn about it!
Have a question about X-Fi2 apps? Consult the FAQ before creating a thread about it.
Like my work? Tell your friends. Don't like it? Tell me so I can improve. ^.^
Reply With Quote

  #5  
Old 04-15-2010, 12:02 PM
Zeniwan Zeniwan is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 112
Default

Quote:
Originally Posted by blikbier View Post
Why is it suddenly increased to 40 mb?
What is increased?
Reply With Quote

  #6  
Old 04-15-2010, 12:14 PM
blikbier's Avatar
blikbier blikbier is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Netherlands
Posts: 98
Default

@Zeniwan; XD, In this way means it; Grown in size.
Reply With Quote

  #7  
Old 04-15-2010, 02:04 PM
Zeniwan Zeniwan is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 112
Default

Quote:
Originally Posted by blikbier View Post
@Zeniwan; XD, In this way means it; Grown in size.
oh....
Reply With Quote

  #8  
Old 04-15-2010, 02:59 PM
machater machater is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: San Jose, CA
Posts: 6
Default

Mmm, so is it worth upgrading to from 1.12.08?

The size has doubled! :O
Reply With Quote

  #9  
Old 04-15-2010, 03:25 PM
Olley Olley is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4,894
Default

Twice as large, eh? Maybe they are including all the apps they featured in their ads.
Reply With Quote

  #10  
Old 04-15-2010, 03:37 PM
Habhome's Avatar
Habhome Habhome is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2010
Location: Sweden
Posts: 1,079
Default

Nope, no apps in there. It's probably all that for the 64GB support..
And this one restets twice too, so start it up, calibrate your screen, then shut it off and start again to calibrate one more time. THen you can change background and arrange icons.
__________________
"If you are good enough at English to apologize, then there is no need to." - A good friend of mine
Discovered something about the X-Fi2 you think others may not know? Post it here so others can learn about it!
Have a question about X-Fi2 apps? Consult the FAQ before creating a thread about it.
Like my work? Tell your friends. Don't like it? Tell me so I can improve. ^.^
Reply With Quote

  #11  
Old 04-15-2010, 05:17 PM
G.Ri G.Ri is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 37
Default

Quote:
Originally Posted by Habhome View Post
Nope, no apps in there. It's probably all that for the 64GB support..
And this one restets twice too, so start it up, calibrate your screen, then shut it off and start again to calibrate one more time. THen you can change background and arrange icons.
Yeah, I forgot about that and went through all my settings twice. That was annoying...

Also, PushBox level 12 is still screwed up/unfinishable. Which kinda sucks. :/
Reply With Quote

  #12  
Old 04-15-2010, 08:13 PM
G2008 G2008 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 4
Default

I'll pass on this update, its too much work to get the EQ, wallpaper, icons and settings back to where they were just for an update that doesn't even change anything noticeable.
Reply With Quote

  #13  
Old 04-16-2010, 01:06 AM
liroy liroy is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Habhome View Post
When you brush right while playing a track to go to the track list it now goes to the top instead of the current track (Mentioned by another person in firmware bugs/wishes thread)
I find this very irritating.
me too
Reply With Quote

  #14  
Old 04-16-2010, 10:53 AM
kredig's Avatar
kredig kredig is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Berlin
Posts: 505
Default

i noticed some strange behaviour with the new firmware.
sometimes when you push the "back button" then it won't do anything for a while except that the button is marked. when you touch the button a second time then it will go back.
and still i have the same bug as before: when i select an album to show the tracklist it is not on the top of the tracklist. it is always somewhere in between the playlist.
Reply With Quote

  #15  
Old 04-16-2010, 12:13 PM
Les23 Les23 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Rome
Posts: 38
Default

it's just been released a new firmware but i don't comprehend if it's necessary only for the 64gb version, can someone clear up my mind? :O
Reply With Quote

  #16  
Old 04-16-2010, 04:17 PM
G.Ri G.Ri is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 37
Default

Quote:
Originally Posted by kredig View Post
sometimes when you push the "back button" then it won't do anything for a while except that the button is marked. when you touch the button a second time then it will go back.
That's not new to this firmware. I've had that happen since the first firmware.
Reply With Quote

  #17  
Old 04-16-2010, 06:17 PM
kredig's Avatar
kredig kredig is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Berlin
Posts: 505
Default

really? i didn't have noticed it before. it was always smove for me...
Reply With Quote

  #18  
Old 04-17-2010, 06:00 AM
Zaffo Zaffo is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Holland
Posts: 21
Default

82.02 MB of firmware? What are they thinking. Have they included high-res pictures of the moon or something?

Version 1.12.08 is 41.52 MB. This firmware is 82.02 MB, one MB short of double the size of the previous firmware. Why? Did they just copied all code? The 64 GB version isn't 64-bit or something, is it? :P


Has something changed on the maximum number of applications it shows? Because my player didn't show me more than 16 apps with firmware 1.12.
What would also be nice is that you can just delete the standard apps (or move them to a sub folder) without the player restoring them.
__________________
Snake for the X-Fi2

Last edited by Zaffo; 04-17-2010 at 06:03 AM. Reason: Added part 2
Reply With Quote

  #19  
Old 04-17-2010, 07:29 AM
ZaPx64's Avatar
ZaPx64 ZaPx64 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Germany
Posts: 136
Default

Quote:
Originally Posted by Zaffo View Post
Has something changed on the maximum number of applications it shows? Because my player didn't show me more than 16 apps with firmware 1.12.
Oh, didn't notice that... The list of apps works fine though.
__________________
Zen X-Fi2 Apps: Notee-fi (notepad) | TicTacToe | Mahjongg
http://www.starfare.eu/ - a free real-time strategy game.
Reply With Quote

  #20  
Old 04-25-2010, 11:16 AM
chieldeblock chieldeblock is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 4
Default

I updated mine from 1.12 to 1.20 and I think my touchscreen doesn't react as good as it did... Am I the only one with this problem?
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 02:32 AM.