android
  #1  
Old 07-21-2010, 03:26 PM
Gruffler's Avatar
Gruffler Gruffler is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Germany
Posts: 83
Default Guitar Hero clone - TapHero - Beta

TapHero:
Tap the correct place at the correct time!

Thx to habhome for the ball and Brett_Val for his clicksoundtryout and Volume() and Egghead for his icon and Redwolfhome for his isZen() function

Version:
-Beta

Features:
-gameplay
-menu
-stable/smooth
-options

Coming:
-score
-sounds?

Questions:
-shall I add sounds?

Updates:
21.7.2010 - simple gameplay
22.7.2010 - added menu, added wrong/false indication, improved shaded border, added icon, added simulator/Zen detection
23.7.2010 - added options, added recognation area line
23.7.2010 - added options explanation, improved menu and options UI, improved wrong/false indication, added volume by home hold or touch upper touchscreen

please post feedback or wishes!
Attached Images
File Type: png 1.png (48.1 KB, 611 views)
File Type: png 2.png (55.0 KB, 500 views)
Attached Files
File Type: zip TapHero.zip (21.3 KB, 1535 views)
__________________
You're wrong here! My post is above!!! /\
_______________________________l

LOOK! MY! APPS!

Last edited by Gruffler; 07-24-2010 at 05:41 AM.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 07-21-2010, 03:56 PM
Gruffler's Avatar
Gruffler Gruffler is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Germany
Posts: 83
Default

Quote:
Hey that looks nice I recognize the ball.. now where did I see that thing before .
mmh I think the next quote will help you... :P

Quote:
But the "engine" itself is working great I think I tried something similar myself, but then you had to press the homebutton while you tap or hold the note. It worked, but I didn't know what to do with it.. I tried using audio.beep() but that felt very 8-bit and I gave up..
happy to hear that it's working for others as well Your attempt was the reason for me to try it too

Quote:
The way it is now, the app will keep doing Updatetrack() and making a random track until you start the game. This might not cause any problems, but I think it would fit better in StartGame(), this way the randomisation would only occur when it's needed.
Okay thank you I'll change it right now (but it's no reason to reupload )

Quote:
Or just a point system, draw a graph with colours in the background that shows how the player is doing, like it's all full and green when you are hitting it 100%. In these last two scenarios you can also keep the randomisation.
I think that this will be the first way and I could add another mode later


Quote:
So what are your plans with this?
Well I just wanted to release this little bit because I'm flying away for a month on sunday and can't keep working on it. I still don't have a real plan. But be sure that I'll continue after holidays! Just wanted to give a sign that I'm doing this and that it runs nicely
__________________
You're wrong here! My post is above!!! /\
_______________________________l

LOOK! MY! APPS!
Reply With Quote

  #3  
Old 07-21-2010, 05:53 PM
Brett_val's Avatar
Brett_val Brett_val is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: The Netherlands
Posts: 636
Default

Wow I totally forgot that I uploaded that a month ago.. I have other tryouts that I didn't upload, I guess I mixed them up. Anyway that ball image wasn't mine, I found it again and I think it's from Habhome's BlackJack.

There's not really a point in copypasting my original reply here I guess.. it would only be confusing.. Perhaps a mod can place my original reply on top of your answer, but it's not really needed.

Anyway have fun on your holiday, and you can keep working on your app using Notepad

I see some potential in this game, maybe others have some ideas on what to do with this?
Reply With Quote

  #4  
Old 07-21-2010, 06:32 PM
Habhome's Avatar
Habhome Habhome is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2010
Location: Sweden
Posts: 1,081
Default

Your original post will be lost, if I place it in here it'll end up before the first post due to the time they were posted, which wouldn't look good.

As for the ball thing, I have no idea if that's my light from Black Jack, it might be, I can't really tell so even if it is I guess it's fine =P
__________________
"If you are good enough at English to apologize, then there is no need to." - A good friend of mine
Discovered something about the X-Fi2 you think others may not know? Post it here so others can learn about it!
Have a question about X-Fi2 apps? Consult the FAQ before creating a thread about it.
Like my work? Tell your friends. Don't like it? Tell me so I can improve. ^.^
Reply With Quote

  #5  
Old 07-22-2010, 11:37 AM
jbob182's Avatar
jbob182 jbob182 is offline
X-Fi2 Development Moderator
 
Join Date: Feb 2010
Location: The U.S.A.
Posts: 554
Default

I just tried it out and the engine seems very nice

as for sounds i think you should and what you can do is load them when you are in the menu (the menu sounds) and close them when you enter gameplay to save ram space. there would be 1 slight problem for songs you can have it so when you click a song ie:welcome to the masquerade by thousand foot krutch it loads the songs then closes out of it when you finish. but the problem would be the size of the songs. once i convert the song to a wav it becomes 37.2 MB way over the 10mb limit. what you could do is 1. w8 for creative to put in support to you can browes you music collection and play it with the app. 2. or if possible include a the library for reading from zip files if you can add that lib
Reply With Quote

  #6  
Old 07-22-2010, 03:00 PM
Egghead's Avatar
Egghead Egghead is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 21
Default

Made you an icon!

icon.png
Reply With Quote

  #7  
Old 07-22-2010, 03:17 PM
Egghead's Avatar
Egghead Egghead is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 21
Default

Very sorry for double posting, uploaded wrong file. I tried to replace it by editing my last post but it wouldn't let me. Anyways, here is the icon with the border touched up.

icon.png
Reply With Quote

  #8  
Old 07-23-2010, 07:31 AM
Gruffler's Avatar
Gruffler Gruffler is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Germany
Posts: 83
Default

Thank you egghead

btw I updated
__________________
You're wrong here! My post is above!!! /\
_______________________________l

LOOK! MY! APPS!
Reply With Quote

  #9  
Old 07-23-2010, 05:34 PM
Gruffler's Avatar
Gruffler Gruffler is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Germany
Posts: 83
Default

a new update
PS: I need ideas, wishes, FEEDBACK... please
__________________
You're wrong here! My post is above!!! /\
_______________________________l

LOOK! MY! APPS!
Reply With Quote

  #10  
Old 07-26-2010, 03:36 PM
Mr Wunderbar's Avatar
Mr Wunderbar Mr Wunderbar is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 93
Default

it would be great if you could get a song to play to, although if i remember right, that isnt possible on the zen?

also, could you make it clearer where the hit zone for the notes is? if you could just put some kind of target or something
__________________
If anyone wants to teach me a bit of lua, feel free.

~Mr Wunderbar
Reply With Quote

  #11  
Old 07-26-2010, 07:02 PM
Brett_val's Avatar
Brett_val Brett_val is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: The Netherlands
Posts: 636
Default

Quote:
Originally Posted by Mr Wunderbar View Post
also, could you make it clearer where the hit zone for the notes is? if you could just put some kind of target or something
Yeah or a circle, like in the original game.
Reply With Quote

  #12  
Old 07-27-2010, 08:17 AM
babakunda babakunda is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 4
Default

Couldn't it be possible to just play a .wav when you hit right on the spot?

Download some free instrument & drum samplings and make your own tune

I'm just curious to see how it works with a song
Reply With Quote

  #13  
Old 07-30-2010, 11:38 AM
fzbm123 fzbm123 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 49
Default

it is possible to add a sound everytime we hit a note as well as another different one wen we miss any of the notes? oh n can we save the changes we made to the option? thx
Reply With Quote

  #14  
Old 08-05-2010, 05:25 AM
Habhome's Avatar
Habhome Habhome is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2010
Location: Sweden
Posts: 1,081
Default

[Posts about sound splitting tool moved into its own dev thread]
__________________
"If you are good enough at English to apologize, then there is no need to." - A good friend of mine
Discovered something about the X-Fi2 you think others may not know? Post it here so others can learn about it!
Have a question about X-Fi2 apps? Consult the FAQ before creating a thread about it.
Like my work? Tell your friends. Don't like it? Tell me so I can improve. ^.^
Reply With Quote

  #15  
Old 09-08-2010, 05:32 AM
AmsyarJumpen AmsyarJumpen is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1
Default

when i try to extract it on my creative zen x-fi2 it says to "insert last disk of the Multi-Volume Set". i don't even know what is it?
Reply With Quote

  #16  
Old 09-08-2010, 11:32 AM
Brett_val's Avatar
Brett_val Brett_val is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: The Netherlands
Posts: 636
Default

Quote:
Originally Posted by AmsyarJumpen View Post
when i try to extract it on my creative zen x-fi2 it says to "insert last disk of the Multi-Volume Set". i don't even know what is it?
Sounds like the .zip is broken. I'd try redownloading it.
Or use another program like 7-zip.
__________________
this is a link to my personal homepage which I haven't
Reply With Quote

  #17  
Old 10-28-2010, 08:58 AM
afraaa's Avatar
afraaa afraaa is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 24
Default

unfortunately do not work with last firmware !!! 1.22.03
Reply With Quote

  #18  
Old 10-28-2010, 02:06 PM
Gruffler's Avatar
Gruffler Gruffler is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Germany
Posts: 83
Default

Quote:
Originally Posted by afraaa View Post
unfortunately do not work with last firmware !!! 1.22.03
xes it does just try to recopy it or look around in the forums
__________________
You're wrong here! My post is above!!! /\
_______________________________l

LOOK! MY! APPS!
Reply With Quote

  #19  
Old 10-30-2010, 01:27 PM
jbob182's Avatar
jbob182 jbob182 is offline
X-Fi2 Development Moderator
 
Join Date: Feb 2010
Location: The U.S.A.
Posts: 554
Default

it would be nice if there was an option to save a note file ie: when it reches millisecond 40 of the song it send a note down track 3

something like this

Code:
  
        note= {{}}
        note[1].track = 3
        note[1].y= 0
        note[1].time = 40
        note[1].speed = 6
        note[1].state= "onscreen"
if your could figuire out a setup like that then you could synchronise music to it (would be time consuming but very nice)
Reply With Quote

  #20  
Old 11-20-2010, 01:11 AM
Fe4R Fe4R is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1
Default

nice game but its hard to tap with unresponsive touch on x-fi 2 or is it just me.

tried tapping it but it failed to respond :/
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 05:33 AM.