android
  #21  
Old 08-09-2010, 11:47 AM
lars1216 lars1216 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 33
Default

I will post if i got problems but dont expect i will but i did find out in one thread this forum is having really nice people who really help you fast and good. by the way this is the first time i'm gonna use rockbox.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #22  
Old 08-09-2010, 11:50 AM
WalkGood's Avatar
WalkGood WalkGood is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2006
Location: FL
Posts: 12,579
Default

Quote:
Originally Posted by lars1216 View Post
... by the way this is the first time i'm gonna use rockbox.
You're in for a good treat but I would strongly recommend reading it then.

Edit: BTW welcome to abi, hope you enjoy the site ...
__________________
WalkGood,
Ramón

abi >> | Forum Rules | Glossary | Why Rockbox | FLAC or MP3? | irc
Reply With Quote

  #23  
Old 08-09-2010, 11:52 AM
lars1216 lars1216 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 33
Default

Thanks and i do enjoy the site already
and i always read manuals of things i didnt use before.
Reply With Quote

  #24  
Old 08-09-2010, 11:54 AM
rickysio's Avatar
rickysio rickysio is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Singapore
Posts: 1,074
Default

Quote:
Originally Posted by WalkGood View Post
Bad advice for anyone who's never used rockbox before, on the other hand if you've used it on other players there isn't a real need.
Well, I didn't, and using it on my Clip+ was the first time I ever touched RB. Using it as a media player is very straightforward (Power on, Files -> find the music you want) - but doing anything else gets more confusing...? Like the EQ's, tons of modification available.

But yes, read up. Never wrong to be prepared!
__________________
Current Rig : SanDisk Sansa Clip+ 8GB Black | Sansa Fuze v2 2GB + 8GB | Hippo VB | Panasonic HJE900 | N900 32GB + 16GB
Graveyard :
FutureSonics Atrio | Cowon D2 16GB Black + 16GB SDHC | SoundMAGIC PL30 | Koss PortaPro | iPod Touch 2G 8GB
Reply With Quote

  #25  
Old 08-09-2010, 11:58 AM
lars1216 lars1216 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 33
Default

it automaticly leaves the OF on right? or do i have to tick a box for that somewhere?
Reply With Quote

  #26  
Old 08-09-2010, 12:03 PM
WalkGood's Avatar
WalkGood WalkGood is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2006
Location: FL
Posts: 12,579
Default

Quote:
Originally Posted by lars1216 View Post
it automaticly leaves the OF on right? or do i have to tick a box for that somewhere?
Yes it does, it will be a dual booting clip+

Edit: either the OF or rockbox can be booted when you start it up
__________________
WalkGood,
Ramón

abi >> | Forum Rules | Glossary | Why Rockbox | FLAC or MP3? | irc
Reply With Quote

  #27  
Old 08-09-2010, 12:03 PM
Mikerman Mikerman is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,502
Default

No--the OF automatically is accessible.
Reply With Quote

  #28  
Old 08-09-2010, 12:06 PM
rickysio's Avatar
rickysio rickysio is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Singapore
Posts: 1,074
Default

Quote:
Originally Posted by lars1216 View Post
it automaticly leaves the OF on right? or do i have to tick a box for that somewhere?
Pressing power button alone when unit is off = Boot RockBox
Pressing power buttom + home buttom = Boot Official Firmware.

__________________
Current Rig : SanDisk Sansa Clip+ 8GB Black | Sansa Fuze v2 2GB + 8GB | Hippo VB | Panasonic HJE900 | N900 32GB + 16GB
Graveyard :
FutureSonics Atrio | Cowon D2 16GB Black + 16GB SDHC | SoundMAGIC PL30 | Koss PortaPro | iPod Touch 2G 8GB
Reply With Quote

  #29  
Old 08-09-2010, 12:18 PM
WalkGood's Avatar
WalkGood WalkGood is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2006
Location: FL
Posts: 12,579
Default

Quote:
Originally Posted by rickysio View Post
Pressing power button alone when unit is off = Boot RockBox
Pressing power buttom + home buttom = Boot Official Firmware.

I bet you learned that one from not reading the manual, good advice

Edit: lars1216, I can't stress enough that reading the manual for a new user is key, this and all your other questions should be answered, if not then post and ask ...
__________________
WalkGood,
Ramón

abi >> | Forum Rules | Glossary | Why Rockbox | FLAC or MP3? | irc
Reply With Quote

  #30  
Old 08-09-2010, 12:19 PM
lars1216 lars1216 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 33
Default

okay thanks.
Reply With Quote

  #31  
Old 08-09-2010, 01:32 PM
lestatar's Avatar
lestatar lestatar is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Hong Kong now, but NYC always
Posts: 4,657
Default

lars1216: Late to this, but absolutely. Reading the manual is critical IMO for any new Rockbox user.

I mean it is possible to get the very basics of Rockbox without reading the manual, but you will never achieve any kind of real understanding about it and all the possibilities of Rockbox without perusing the manual.

I am technically proficient and have been using DAPs for 13+ years - trust me, I read the manual.
__________________
DAPs:2xRBFuze8+16GB|SonyE345|ZenV+,Micro,Xtra40GBx2|RBG igabeatFX|RCAOpal
IEMs:PanaHJE900|Nuforce 700x|HippoVB|iMetal590,i490|SM PL-21|CX300|EP630,Aurvana
Guitars:IbanezS540,JS1200|Ovation
PoolCues: a bunch
A Glossary for Newbies

Last edited by lestatar; 08-09-2010 at 01:44 PM.
Reply With Quote

  #32  
Old 08-09-2010, 03:32 PM
Mikerman Mikerman is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,502
Default

And just to add, as to manual reading: it's beneficial for using Rockbox not because of any inherent complexity of Rockbox (although that can exist as well, at times, with certain features, but also just can be skipped), but because of the richness of the options.
Reply With Quote

  #33  
Old 08-10-2010, 06:54 AM
lars1216 lars1216 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 33
Default

i installed the bootloader and rockbox with the utility but it still doesnt work.
i think its something of the bootloader because it doesnt boot rockbox.
anyone of you know's what the problem could be?
can't even click on complete installation so have to click bootloader and the firmware itself one at a time, maybe that could be the problem?

Last edited by lars1216; 08-10-2010 at 07:19 AM.
Reply With Quote

  #34  
Old 08-10-2010, 07:11 AM
skip252 skip252 is offline
Administrator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chicago
Posts: 5,356
Default

I don't believe the RockboxUtility works with the newest Clip+. Go here. Please read the entire first post on that page before you do anything else.

Also the forum has an excellent search engine.
Reply With Quote

  #35  
Old 08-10-2010, 07:17 AM
rickysio's Avatar
rickysio rickysio is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Singapore
Posts: 1,074
Default

Clip+ has V1 and V2 now?
__________________
Current Rig : SanDisk Sansa Clip+ 8GB Black | Sansa Fuze v2 2GB + 8GB | Hippo VB | Panasonic HJE900 | N900 32GB + 16GB
Graveyard :
FutureSonics Atrio | Cowon D2 16GB Black + 16GB SDHC | SoundMAGIC PL30 | Koss PortaPro | iPod Touch 2G 8GB
Reply With Quote

  #36  
Old 08-10-2010, 07:20 AM
lars1216 lars1216 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 33
Default

finally got rockbox on it but now i got a problem with it. when i put music on it it doesnt see it in rockbox but it does in the OF.
how to solve this?

Last edited by lars1216; 08-10-2010 at 07:57 AM.
Reply With Quote

  #37  
Old 08-10-2010, 08:00 AM
skip252 skip252 is offline
Administrator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chicago
Posts: 5,356
Default

Quote:
Originally Posted by lars1216 View Post
i already did but couldn't find a solution and didnt want to make a new topic so i thought i add this question to my already excisting topic.
So after following the directions on the I page I linked to Rockbox won't boot for you? AFAIK that bootloader and a current build should be able to get Rockbox up and going on all the versions of the Clip+.

If you've followed those directions exactly:
Quote:
Originally Posted by dfkt View Post
Installation instructions: Unzip both files, bootloader and firmware, to the root of your Clip+. That's all. The Clip+ has to be in MSC mode, not MTP.
it should work.

If not I would report back with a detailed message.
Reply With Quote

  #38  
Old 08-10-2010, 08:02 AM
lars1216 lars1216 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 33
Default

Quote:
Originally Posted by skip252 View Post
So after following the directions on the I page I linked to Rockbox won't boot for you? AFAIK that bootloader and a current build should be able to get Rockbox up and going on all the versions of the Clip+.

If you've followed those directions exactly: it should work.

If not I would report back with a detailed message.
yes, thanks for the link i read it again and i used it. it worked and i got rockbox on it working. but now i cant play my .mp3 music files and the OF can read them how could i solve this problem?
Reply With Quote

  #39  
Old 08-10-2010, 08:05 AM
rickysio's Avatar
rickysio rickysio is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Singapore
Posts: 1,074
Default

You used the folder navigation to access the file, and have pressed either the right button or the center button when the file is highlighted?
__________________
Current Rig : SanDisk Sansa Clip+ 8GB Black | Sansa Fuze v2 2GB + 8GB | Hippo VB | Panasonic HJE900 | N900 32GB + 16GB
Graveyard :
FutureSonics Atrio | Cowon D2 16GB Black + 16GB SDHC | SoundMAGIC PL30 | Koss PortaPro | iPod Touch 2G 8GB
Reply With Quote

  #40  
Old 08-10-2010, 08:07 AM
lars1216 lars1216 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 33
Default

the file isnt even there in the rockbox firmware i can not see it at all.
and on sansa's (OF) firmware i can just play it.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 02:45 PM.