android
  #1  
Old 10-07-2010, 05:27 PM
Fool Fool is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 66
Default Some Fuze questions/problems

The fast forward/next song button only forwards the song, even if I tap it. Is this some sort of glitch or did I screw a setting up? I'm using Rockbox by the way. Also, is it just me or is there some menu/response lag while using the OF (Rockbox doesn't seem to have this problem)?

Last edited by Fool; 10-08-2010 at 07:45 PM.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 10-07-2010, 05:33 PM
lestatar's Avatar
lestatar lestatar is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Hong Kong now, but NYC always
Posts: 4,657
Default

Under RB, press and hold the FF/REW scrollwheel to do each task.

Should be same under original Fuze firmware, but I forgot how that works.

RB is a faster responding UI IMO, especially if you have it set properly.
__________________
DAPs:2xRBFuze8+16GB|SonyE345|ZenV+,Micro,Xtra40GBx2|RBG igabeatFX|RCAOpal
IEMs:PanaHJE900|Nuforce 700x|HippoVB|iMetal590,i490|SM PL-21|CX300|EP630,Aurvana
Guitars:IbanezS540,JS1200|Ovation
PoolCues: a bunch
A Glossary for Newbies
Reply With Quote

  #3  
Old 10-07-2010, 08:38 PM
Fool Fool is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 66
Default

Quote:
Originally Posted by lestatar View Post
Under RB, press and hold the FF/REW scrollwheel to do each task.

Should be same under original Fuze firmware, but I forgot how that works.

RB is a faster responding UI IMO, especially if you have it set properly.
It used to work like the OF, but now even if I tap FW/RW, it'll only forward/rewind it, it won't skip tracks. What's wrong with it? (I tried OF with dual-boot and it works normally).
Reply With Quote

  #4  
Old 10-07-2010, 09:07 PM
lestatar's Avatar
lestatar lestatar is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Hong Kong now, but NYC always
Posts: 4,657
Default

Huh, i misunderstood...

Suggest you try asking here:
irc://freenode/rockbox

What version of RB build are you using?
__________________
DAPs:2xRBFuze8+16GB|SonyE345|ZenV+,Micro,Xtra40GBx2|RBG igabeatFX|RCAOpal
IEMs:PanaHJE900|Nuforce 700x|HippoVB|iMetal590,i490|SM PL-21|CX300|EP630,Aurvana
Guitars:IbanezS540,JS1200|Ovation
PoolCues: a bunch
A Glossary for Newbies
Reply With Quote

  #5  
Old 10-07-2010, 09:13 PM
skip252 skip252 is offline
Administrator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chicago
Posts: 5,154
Default

I would check my "Prevent Track Skipping" setting.
Reply With Quote

  #6  
Old 10-07-2010, 09:14 PM
Fool Fool is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 66
Default

Quote:
Originally Posted by lestatar View Post
Huh, i misunderstood...

Suggest you try asking here:
irc://freenode/rockbox

What version of RB build are you using?
Can't connect to the IRC =/
Reply With Quote

  #7  
Old 10-07-2010, 09:30 PM
lestatar's Avatar
lestatar lestatar is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Hong Kong now, but NYC always
Posts: 4,657
Default

Skip252: Man, you really never cease to amaze me!

@Fool: Indeed! DO check the setting as skip mentions above, found under SETTINGS>PLAYBACK

I just enabled that and now the device does exactly what you describe.

You must have enabled that by mistake somehow [unless possibly that is the default RB setting, though I would tend to doubt that].

Awesome, skip252
__________________
DAPs:2xRBFuze8+16GB|SonyE345|ZenV+,Micro,Xtra40GBx2|RBG igabeatFX|RCAOpal
IEMs:PanaHJE900|Nuforce 700x|HippoVB|iMetal590,i490|SM PL-21|CX300|EP630,Aurvana
Guitars:IbanezS540,JS1200|Ovation
PoolCues: a bunch
A Glossary for Newbies
Reply With Quote

  #8  
Old 10-08-2010, 06:53 AM
Fool Fool is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 66
Default

Wow, thanks Skip252. Yeah, I must've turned it on accidentally while I was toying with Rockbox.

Also, (I don't want to open a new thread for this) I booted my player up in MTP the first time and transferred all my media from there. Now, whenever I try to connect to my PC with MSC, all the folders are there but my music/video files are nowhere to be found. Same thing with the Rockbox File Browser, it can't find any of my music files.
Reply With Quote

  #9  
Old 10-08-2010, 06:56 AM
Marvin the Martian's Avatar
Marvin the Martian Marvin the Martian is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: east central NY state
Posts: 10,602
Default

Quote:
Originally Posted by Fool View Post
Wow, thanks Skip252. Yeah, I must've turned it on accidentally while I was toying with Rockbox.

Also, (I don't want to open a new thread for this) I booted my player up in MTP the first time and transferred all my media from there. Now, whenever I try to connect to my PC with MSC, all the folders are there but my music/video files are nowhere to be found. Same thing with the Rockbox File Browser, it can't find any of my music files.
That is a peculiarity of SanDisk players...anything added in MTP mode is not visible on the PC when the player is set to MSC mode, and vice-versa. What you need to do is boot into the Sansa firmware, select MTP mode, connect to computer, and remove the stuff you added. Then disconnect, switch to MSC mode (which is required by Rockbox anyways, I do believe) and load your stuff back on.
__________________
iPod Touch 5G 32GB, Touch 4G 32GB, Clip Sport 8GB. Rockbox-> Clip Zip 4GB, iPod Nano 2G 4GB, iPod 5.5G 80GB
2012 Nexus 7 32GB, Asus MeMoPad 8 16+64GB, LG Optimus G Pro, Nokia Lumia 900 and Lumia 520
Reply With Quote

  #10  
Old 10-08-2010, 11:25 AM
lestatar's Avatar
lestatar lestatar is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Hong Kong now, but NYC always
Posts: 4,657
Default

+1 with Marv. This is perhaps the single most confusing aspect of Sandisk players - innumerable "where did my music go?" posts out there.

Pick one mode. Stick with it until the device dies. Period. Avoid AUTO - it sucks.

Most seem to opt for MSC mode for true drag/drop functionality.

cheers and indeed skip252 is awesome...
-lestatar
__________________
DAPs:2xRBFuze8+16GB|SonyE345|ZenV+,Micro,Xtra40GBx2|RBG igabeatFX|RCAOpal
IEMs:PanaHJE900|Nuforce 700x|HippoVB|iMetal590,i490|SM PL-21|CX300|EP630,Aurvana
Guitars:IbanezS540,JS1200|Ovation
PoolCues: a bunch
A Glossary for Newbies
Reply With Quote

  #11  
Old 10-08-2010, 07:33 PM
Fool Fool is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 66
Default

Yet another question - sorry guys. When skipping from track to track (I think only manually), there's a slight delay. When I play continuous albums, the gapless playback works fine.

Oh, and, how can I play videos on my Fuze with Rockbox? Is that possible? It won't play the converted AVI files (by video4fuze) by default, and LRC+MPEG player won't work.

Last edited by Fool; 10-08-2010 at 08:07 PM.
Reply With Quote

  #12  
Old 10-08-2010, 09:32 PM
epithetless's Avatar
epithetless epithetless is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Boston, Mass
Posts: 1,609
Default

Quote:
Originally Posted by Fool View Post
Oh, and, how can I play videos on my Fuze with Rockbox? Is that possible?
http://www.rockbox.org/wiki/PluginMp...o_Encode_Files

In sum: Use WinFF. Note that the Fuze has the same screen resolution as the e200, so that's the preset to go with.
__________________
Rockbox Themes:
Sansa Fuze: XL Fuzed // Sansa Clip/Clip+: Cliplined
Reply With Quote

  #13  
Old 10-08-2010, 10:36 PM
saratoga saratoga is offline
Rockbox Developer / Moderator
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,588
Default

Quote:
Originally Posted by Fool View Post
Yet another question - sorry guys. When skipping from track to track (I think only manually), there's a slight delay.
It takes a little while to actually power up the flash memory and copy the track into RAM when you skip.
Reply With Quote

  #14  
Old 10-12-2010, 06:50 AM
Fool Fool is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 66
Default

Quote:
Originally Posted by epithetless View Post
http://www.rockbox.org/wiki/PluginMp...o_Encode_Files

In sum: Use WinFF. Note that the Fuze has the same screen resolution as the e200, so that's the preset to go with.
If I use WinFF, will the video also display in the OF or just RB?
Reply With Quote

  #15  
Old 10-12-2010, 07:18 AM
epithetless's Avatar
epithetless epithetless is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Boston, Mass
Posts: 1,609
Default

Quote:
Originally Posted by Fool View Post
If I use WinFF, will the video also display in the OF or just RB?
Just Rockbox. No video file (no matter which converter/conversion you use) will work in both the Sansa firmware and Rockbox, as the two operating systems have different video requirements.
__________________
Rockbox Themes:
Sansa Fuze: XL Fuzed // Sansa Clip/Clip+: Cliplined
Reply With Quote

  #16  
Old 10-12-2010, 05:08 PM
Fool Fool is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 66
Default

Quote:
Originally Posted by epithetless View Post
Just Rockbox. No video file (no matter which converter/conversion you use) will work in both the Sansa firmware and Rockbox, as the two operating systems have different video requirements.
I'm guessing Rockbox video is generally better than the OF?
Reply With Quote

  #17  
Old 10-12-2010, 05:29 PM
skip252 skip252 is offline
Administrator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chicago
Posts: 5,154
Default

Pretty easy to convert the same video twice and judge for yourself. Both WinnFF and video4fuze are pretty quick and dual booting will let you bounce between the OF and Rockbox. Video isn't the strength of the Fuze in either case.
Reply With Quote

  #18  
Old 10-12-2010, 06:53 PM
Fool Fool is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 66
Default

What would generally be a decent setting - full or wide screen? Full screen looks a bit stretched, but I don't want to waste another hour converting Avatar using WinFF. I'm fine with the video quality on the Fuze (beats sitting at an airport for 6 hours)
Reply With Quote

  #19  
Old 10-12-2010, 09:00 PM
epithetless's Avatar
epithetless epithetless is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Boston, Mass
Posts: 1,609
Default

Quote:
Originally Posted by Fool View Post
What would generally be a decent setting - full or wide screen? Full screen looks a bit stretched, but I don't want to waste another hour converting Avatar using WinFF. I'm fine with the video quality on the Fuze (beats sitting at an airport for 6 hours)
I tend to prefer maintaining the aspect ratio of the source, even if it means the image has more letterboxing on my player (I just don't like the stretched look). Since Avatar (like most feature films) is undoubtedly widescreen to begin with, that's the setting I'd choose...but it's really up to you. Some people prioritize the image taking up as much of the screen as possible over it being proportionally correct; it's personal preference.
__________________
Rockbox Themes:
Sansa Fuze: XL Fuzed // Sansa Clip/Clip+: Cliplined
Reply With Quote

  #20  
Old 10-13-2010, 01:56 AM
Progweed's Avatar
Progweed Progweed is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Germany
Posts: 73
Default

IMHO the Fuze's small screen is simply not suitable for widescreen movies as the converted video will turn out as small as your thumb. That's why I usually only convert some short clips from youtube or something like that, I wouldn't want to watch a full movie on such a small device.
__________________
Bands I dig: Genesis, Jethro Tull, Marillion, Pink Floyd, Mike Oldfield, Arena, Savatage, Threshold, Twelfth Night, Flower Kings, Magenta, Mostly Autumn, Transatalantic, Vanden Plas, Deep Purple, Metallica, R.E.M., Cake, and, yes, Katie Melua.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 12:55 AM.