android
  #21  
Old 10-31-2010, 08:03 PM
Marvin the Martian's Avatar
Marvin the Martian Marvin the Martian is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: east central NY state
Posts: 10,602
Default

Quote:
Originally Posted by McDougal View Post
Yeah, I'm surprised at how much they lie to us sometimes at how the battery life is....14 hours is quite a difference from the advertised 24 hours.
But you're talking about two different things....Rockbox battery life vs. Sansa battery life. Skip252 has tried with the OF and says they are about the same. Rockbox V1 battery life just happens to be significantly worse than the OF.
Edit....too slow...skip posted already.
__________________
iPod Touch 5G 32GB, Touch 4G 32GB, Clip Sport 8GB. Rockbox-> Clip Zip 4GB, iPod Nano 2G 4GB, iPod 5.5G 80GB
2012 Nexus 7 32GB, Asus MeMoPad 8 16+64GB, LG Optimus G Pro, Nokia Lumia 900 and Lumia 520
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #22  
Old 10-31-2010, 08:54 PM
saratoga saratoga is offline
Rockbox Developer / Moderator
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,608
Default

Quote:
Originally Posted by skip252 View Post
That difference is only in Rockbox. IIRC the cpu is always a full clock speed. When the Rocbox devs have tried to scale it back it gets unstable. I have a V1 Fuze and it gets the same battery life in the OF as the V2.
Not that its very important, but we do have frequency scaling on the Fuze V1, but like the fuze v2 it doesn't make a huge difference (the CPU seems to be able to conserve power pretty well on idle cycles). We have no idea why the power use on the v1 is so high compared to the v2. Lowering the core clock, core voltage, powering off peripherals doesn't seem to help.

Theres probably some random thing set wrong somewhere thats wasting power.
Reply With Quote

  #23  
Old 11-01-2010, 07:38 AM
PEACEFUL1's Avatar
PEACEFUL1 PEACEFUL1 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: TEHRAN
Posts: 119
Default

my pause button doesn't works in new builts, do anyone knows why?!
__________________
life is serious enough to take it as a joke
Reply With Quote

  #24  
Old 11-01-2010, 08:17 AM
lestatar's Avatar
lestatar lestatar is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Hong Kong now, but NYC always
Posts: 4,657
Default

Quote:
Originally Posted by Marvin the Martian View Post
I have it now on both Clip+'s, and my V1 Fuze, and it will be installed on my V2 when it gets here in a couple days. The 3 I have here right now all work great with it.
Wow! That image gives me an idea how much better the battery life is on the V2....lol.
waitasec!!!! v2 fuze? when did that happen and how/where??

congrats bro...rb 3.7 will have to wait for me until i return to the states. and nice to know my themes should be ok as i am still running v26906 on my fuze lol...

oh sadly, the KISSv2 theme does not work for me....
__________________
DAPs:2xRBFuze8+16GB|SonyE345|ZenV+,Micro,Xtra40GBx2|RBG igabeatFX|RCAOpal
IEMs:PanaHJE900|Nuforce 700x|HippoVB|iMetal590,i490|SM PL-21|CX300|EP630,Aurvana
Guitars:IbanezS540,JS1200|Ovation
PoolCues: a bunch
A Glossary for Newbies
Reply With Quote

  #25  
Old 11-01-2010, 08:25 AM
Marvin the Martian's Avatar
Marvin the Martian Marvin the Martian is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: east central NY state
Posts: 10,602
Default

Quote:
Originally Posted by lestatar View Post
waitasec!!!! v2 fuze? when did that happen and how/where??

congrats bro...rb 3.7 will have to wait for me until i return to the states. and nice to know my themes should be ok as i am still running v26906 on my fuze lol...

oh sadly, the KISSv2 theme does not work for me....
Probably a consequence of your current ancient build!

I'll fire off an email with Fuze details.
__________________
iPod Touch 5G 32GB, Touch 4G 32GB, Clip Sport 8GB. Rockbox-> Clip Zip 4GB, iPod Nano 2G 4GB, iPod 5.5G 80GB
2012 Nexus 7 32GB, Asus MeMoPad 8 16+64GB, LG Optimus G Pro, Nokia Lumia 900 and Lumia 520
Reply With Quote

  #26  
Old 11-01-2010, 12:01 PM
Progweed's Avatar
Progweed Progweed is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Germany
Posts: 73
Default

KISSv2 supports conditionals, a feature that was introduced to Rockbox only recently: It displays the next song's artist only when it is different from the current song's artist (thereby gaining some space). Things like that were impossible to do with the old theme format…

Btw, I'm still trying to improve some aspects of my theme. I removed that superfluous comma in the line that shows the date and I'm also looking for "35-Nimbus.fnt" to improve the appearance of the radio screen. But I can't find that font, though it was mentioned in the changelog. It's not included in the font pack.

Anyone can help?
__________________
Bands I dig: Genesis, Jethro Tull, Marillion, Pink Floyd, Mike Oldfield, Arena, Savatage, Threshold, Twelfth Night, Flower Kings, Magenta, Mostly Autumn, Transatalantic, Vanden Plas, Deep Purple, Metallica, R.E.M., Cake, and, yes, Katie Melua.
Reply With Quote

  #27  
Old 11-01-2010, 03:43 PM
McDougal's Avatar
McDougal McDougal is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 2,375
Default

Quote:
Originally Posted by lestatar View Post
waitasec!!!! v2 fuze? when did that happen and how/where??

congrats bro...rb 3.7 will have to wait for me until i return to the states. and nice to know my themes should be ok as i am still running v26906 on my fuze lol...

oh sadly, the KISSv2 theme does not work for me....
I upgraded my Fuze v2 to version 3.7 and the KISSv2 theme is working perfectly, as well as most of my other themes installed. I suggest you upgrade to 3.7, and then it should work.
__________________
iPod Touch 4G 32GB; Google Nexus 7 32GB
JVC HAS600B;Pioneer SE-M390;Audio-Technica ATH-P5

Retired Devices:
Sansa Fuze 8+16GB Rockboxed
Reply With Quote

  #28  
Old 11-01-2010, 06:34 PM
lestatar's Avatar
lestatar lestatar is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Hong Kong now, but NYC always
Posts: 4,657
Default

Quote:
Originally Posted by McDougal View Post
I upgraded my Fuze v2 to version 3.7 and the KISSv2 theme is working perfectly, as well as most of my other themes installed. I suggest you upgrade to 3.7, and then it should work.
aye aye sir! lol

and thanks progweed for the continuing work
__________________
DAPs:2xRBFuze8+16GB|SonyE345|ZenV+,Micro,Xtra40GBx2|RBG igabeatFX|RCAOpal
IEMs:PanaHJE900|Nuforce 700x|HippoVB|iMetal590,i490|SM PL-21|CX300|EP630,Aurvana
Guitars:IbanezS540,JS1200|Ovation
PoolCues: a bunch
A Glossary for Newbies
Reply With Quote

  #29  
Old 11-01-2010, 06:44 PM
Marvin the Martian's Avatar
Marvin the Martian Marvin the Martian is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: east central NY state
Posts: 10,602
Default

Quote:
Originally Posted by lestatar View Post
aye aye sir! lol

and thanks progweed for the continuing work
And I have album art without the Album art extractor hassle....just as I thought I might.
__________________
iPod Touch 5G 32GB, Touch 4G 32GB, Clip Sport 8GB. Rockbox-> Clip Zip 4GB, iPod Nano 2G 4GB, iPod 5.5G 80GB
2012 Nexus 7 32GB, Asus MeMoPad 8 16+64GB, LG Optimus G Pro, Nokia Lumia 900 and Lumia 520
Reply With Quote

  #30  
Old 11-02-2010, 02:48 PM
PEACEFUL1's Avatar
PEACEFUL1 PEACEFUL1 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: TEHRAN
Posts: 119
Default

excuse me for interrupting your part guys but is it only me that has a pause problem or does it exist for all of you?!
__________________
life is serious enough to take it as a joke
Reply With Quote

  #31  
Old 11-02-2010, 02:53 PM
Marvin the Martian's Avatar
Marvin the Martian Marvin the Martian is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: east central NY state
Posts: 10,602
Default

Quote:
Originally Posted by PEACEFUL1 View Post
excuse me for interrupting your part guys but is it only me that has a pause problem or does it exist for all of you?!
Mine is working properly.
__________________
iPod Touch 5G 32GB, Touch 4G 32GB, Clip Sport 8GB. Rockbox-> Clip Zip 4GB, iPod Nano 2G 4GB, iPod 5.5G 80GB
2012 Nexus 7 32GB, Asus MeMoPad 8 16+64GB, LG Optimus G Pro, Nokia Lumia 900 and Lumia 520
Reply With Quote

  #32  
Old 11-02-2010, 03:16 PM
skip252 skip252 is offline
Administrator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chicago
Posts: 5,249
Default

Have you tried reinstalling your 3.6 build to see if that's the problem? My V2 Fuze is working fine pre and post 3.7. No issues with the pause function.
Reply With Quote

  #33  
Old 11-02-2010, 10:33 PM
solomonella solomonella is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pilipinas
Posts: 57
Default

had no problems with the "pause" function neither pre and post 3.7..
Reply With Quote

  #34  
Old 11-02-2010, 11:56 PM
Ultimate Viking's Avatar
Ultimate Viking Ultimate Viking is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Location: Illinois, USA
Posts: 525
Default

I haven't experienced any problems at all with 3.7.
__________________
Source: Clip+ (ROCKboxed), Meizu M6SL, Fuze (ROCKboxed), Nationite N2
Had: Sony E345, Meizu M6SP
IEM: Brainwavz Pro Alpha, M1, M2, M3, M4, B2, Hippo VB, CX300, MEElectronics M6

Amp: PA2V2, Fiio E3, FiiO E7, FiiO E5, FiiO E11, FiiO E6, FiiO E10
Reply With Quote

  #35  
Old 11-03-2010, 09:37 AM
PEACEFUL1's Avatar
PEACEFUL1 PEACEFUL1 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: TEHRAN
Posts: 119
Default

OK thanks for sharing your experience guys , I used the reset button in the settings & every thing went normal again .
thanks again
rocking with 3.7
__________________
life is serious enough to take it as a joke
Reply With Quote

  #36  
Old 11-07-2010, 04:33 PM
m3gaman's Avatar
m3gaman m3gaman is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Wisconsin
Posts: 21
Default

haven't tried rockbox in a while
I was sick of playlists not working and didnt want to to jump through hoops to get them working
3.7 looks great
__________________
SanDisk Sansa Fuze v2
SanDisk Sansa Clip+ 4gb Blue
16gb microSDHC
Phonak Audéo PFE Black
Reply With Quote

  #37  
Old 11-07-2010, 04:43 PM
skip252 skip252 is offline
Administrator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chicago
Posts: 5,249
Default

Quote:
Originally Posted by m3gaman View Post
haven't tried rockbox in a while
I was sick of playlists not working and didnt want to to jump through hoops to get them working
3.7 looks great
I haven't noticed any essential change in Rockbox playlist function in years. What's change do you see?
Reply With Quote

  #38  
Old 11-07-2010, 05:29 PM
m3gaman's Avatar
m3gaman m3gaman is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Wisconsin
Posts: 21
Default

Quote:
Originally Posted by skip252 View Post
I haven't noticed any essential change in Rockbox playlist function in years. What's change do you see?
in the sansa firmware, i did not make that clear
__________________
SanDisk Sansa Fuze v2
SanDisk Sansa Clip+ 4gb Blue
16gb microSDHC
Phonak Audéo PFE Black
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 10:53 AM.