android
  #1  
Old 11-05-2010, 06:22 AM
Einav15 Einav15 is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 64
Default liberate installation guide

can someone please give me a step-by-step liberate installation guide??
i mean how to install apps on it

Last edited by Einav15; 11-05-2010 at 06:32 AM.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 11-05-2010, 06:13 PM
j4r3du j4r3du is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 77
Default

Assuming you already downloaded the liberate 1.5.1 archive and deployed it....
Download the file deployer.
Code:
http://www.mediafire.com/?lkrl79zz255ok9i
Extract the archive and drag and drop programs in the content folder. Run the file deployer application on your computer to copy the files to your Zune. Next run the file deployer program that is on your Zune; the program should appear to be loading but return to the home screen once it is finished. After this you should be able to run the Liberate program and their should be a shortcut to a folder called "files" on the Windows CE desktop. You can find all the programs located there. If for some reason the shortcut does not appear you can manually locate the files in /flash2.
Reply With Quote

  #3  
Old 11-05-2010, 06:44 PM
steinburger1109's Avatar
steinburger1109 steinburger1109 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Naperville, Illinois
Posts: 2,456
Default

Well, I've only gotten MiniOpera and Fangband to work, but here's how I did it.

(Make sure you have all the requirements for installing XNA apps. If you've installed XNA or OpenZDK apps to your Zune, you'll be fine. If not, I'm sure you can find the list of requirements someplace)

1. Download Liberate and File Deployer from ZuneBoards here: http://www.zuneboards.com/forums/dow...r-zune-hd.html

2. Extract both files.

3. Download the file that you want to install. (Try this list: http://zunedevwiki.org/wiki/miscellaneous/liberate)

4. DO NOT EXTRACT THE FILE THAT YOU ARE INSTALLING.

5. Place the file you want to install into the content folder in the deployer. (C:/My Documents/File Deployer/Data/Content/YOURFILEHERE) << Something like that...

6. Use the deploykits to deploy both Liberate and the File Deployer to your ZuneHD.

7. On your ZuneHD, run File Deployer.

8. DO NOT TOUCH THE SCREEN OR ANYTHING FOR THAT MATTER WHILE IT IS RUNNING.

9. Do not restart device.

10. Run Liberate.

11. DO NOT TOUCH THE SCREEN WHILE IT IS BLACK OR IT WILL FREEZE THAT WAY AND YOU'LL HAVE TO RESTART YOUR ZUNE.

12. When the screen shows up like a desktop, enter the folder "Files" (there should be a shortcut on the desktop, if not, navigate to it through My Device>Flash 2).

Now, here's where I'm not a hundred percent positive, but for what I've gotten to work is:

13. Run the program you deployed.

14. If it results in an installer, wait for it to finish, then press Start>All Programs>Whatever you installed.

That's all I know. Maybe someone else can fill in any gaps...

Much luck,
__________________
- Justin
Glossary for Newbies Everybody
Babble. On.
Reply With Quote

  #4  
Old 11-06-2010, 03:57 AM
Einav15 Einav15 is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 64
Default

thanks, it works, now im trying to install all kind of apps...

edit: i tried to install skyfie, but i get error massage "sorry, due to strong demand we cannot provide this service at this time..."
what should i do?

Last edited by Einav15; 11-06-2010 at 04:29 AM.
Reply With Quote

  #5  
Old 11-06-2010, 04:14 PM
Mr. Popo's Avatar
Mr. Popo Mr. Popo is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 473
Default

If i use Liberate, is there a way to make my Zune go back to normal?
__________________
Cowon J3 + AKG K518 LE
Herp Derp
http://tinyurl.com/4n73b6a
Reply With Quote

  #6  
Old 11-06-2010, 06:11 PM
steinburger1109's Avatar
steinburger1109 steinburger1109 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Naperville, Illinois
Posts: 2,456
Default

Quote:
Originally Posted by Einav15 View Post
thanks, it works, now im trying to install all kind of apps...

edit: i tried to install skyfie, but i get error massage "sorry, due to strong demand we cannot provide this service at this time..."
what should i do?
I'd wait and try later? I don't know. Seems reasonable to me...

Quote:
Originally Posted by Mr. Popo View Post
If i use Liberate, is there a way to make my Zune go back to normal?
You have to reboot to get back to the original OS. Don't use the power button to try to turn it off. Double-click "Reboot" on the desktop.
__________________
- Justin
Glossary for Newbies Everybody
Babble. On.
Reply With Quote

  #7  
Old 11-06-2010, 06:23 PM
Mr. Popo's Avatar
Mr. Popo Mr. Popo is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 473
Default

so its launched like an app?
__________________
Cowon J3 + AKG K518 LE
Herp Derp
http://tinyurl.com/4n73b6a
Reply With Quote

  #8  
Old 11-06-2010, 08:09 PM
j4r3du j4r3du is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 77
Default

It is just like any other Zune HD application. As soon as you reboot the device or exit the application you will be back where you started.
Reply With Quote

  #9  
Old 11-06-2010, 09:14 PM
Mr. Popo's Avatar
Mr. Popo Mr. Popo is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 473
Default

where are music files located?
__________________
Cowon J3 + AKG K518 LE
Herp Derp
http://tinyurl.com/4n73b6a
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 09:42 AM.