android
  #1  
Old 11-22-2010, 02:33 PM
onefastford onefastford is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 6
Default Adding music via WMP

I just Rockboxed my Fuse V1 and am having troubles adding music to it with Windows Media Player. I can see the device and add a playlist but when it tries to sync it fails? I cant drag and drop music over to it either? Sorry for the dumb question. This is the first time trying to load anything to an MP3 player. I am very computer literate just have never played with an MP3. Any help would be appreciated. I am using W7 64bit..

Erik
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 11-22-2010, 02:42 PM
musichound musichound is offline
Off-Topic Moderator
 
Join Date: Jun 2007
Location: Staten Island, NYC
Posts: 2,057
Default

First off, welcome to ABI.

I believe with Rockbox, your Fuse can act as an MSC device, where you can drag and drop from Windows explorer to your player.

P.S. I noticed that you mentioned that you have a V1, so that could be an issue. Wait for more posts from people who actually own it and use it on a daily bases.
__________________
Cowon X7 160GB - iRiver H320 - IPod Classic 160GB - iPod 5.5G 80GB - Sansa Clip Plus 4GB - Original Sansa Clip 2GB
Reply With Quote

  #3  
Old 11-22-2010, 02:44 PM
onefastford onefastford is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 6
Default

I can use windows explorer to drag and drop, however I would like to use WMP just because it sorts my music in a more user friendly way...
Reply With Quote

  #4  
Old 11-22-2010, 02:53 PM
musichound musichound is offline
Off-Topic Moderator
 
Join Date: Jun 2007
Location: Staten Island, NYC
Posts: 2,057
Default

I don't think Rockbox supports MTP mode, but let's see what other people say.
__________________
Cowon X7 160GB - iRiver H320 - IPod Classic 160GB - iPod 5.5G 80GB - Sansa Clip Plus 4GB - Original Sansa Clip 2GB
Reply With Quote

  #5  
Old 11-22-2010, 02:54 PM
Marvin the Martian's Avatar
Marvin the Martian Marvin the Martian is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: east central NY state
Posts: 10,602
Default

WMP can be used with Fuze OF with MSC or MTP, but Rockbox requires MSC mode. The playlist thing, that I can't help you with, because I don't use them. It's possible you may need to learn how to make them in Rockbox....another alternative might be to play by folder instead of playlist.....just put the playlist songs into one folder and play that folder.

There are some playlist users here, but not many that use WMP.
__________________
iPod Touch 5G 32GB, Touch 4G 32GB, Clip Sport 8GB. Rockbox-> Clip Zip 4GB, iPod Nano 2G 4GB, iPod 5.5G 80GB
2012 Nexus 7 32GB, Asus MeMoPad 8 16+64GB, LG Optimus G Pro, Nokia Lumia 900 and Lumia 520
Reply With Quote

  #6  
Old 11-22-2010, 02:55 PM
Marvin the Martian's Avatar
Marvin the Martian Marvin the Martian is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: east central NY state
Posts: 10,602
Default

Quote:
Originally Posted by musichound View Post
I don't think Rockbox supports MTP mode, but let's see what other people say.
Yes, for Rockbox MSC is required......but MSC does not exclude WMP. I used WMP at one point with my Sansa in MSC mode.
__________________
iPod Touch 5G 32GB, Touch 4G 32GB, Clip Sport 8GB. Rockbox-> Clip Zip 4GB, iPod Nano 2G 4GB, iPod 5.5G 80GB
2012 Nexus 7 32GB, Asus MeMoPad 8 16+64GB, LG Optimus G Pro, Nokia Lumia 900 and Lumia 520
Reply With Quote

  #7  
Old 11-22-2010, 03:52 PM
onefastford onefastford is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 6
Default

I dont care about playlists either...I just want to use WMP to add music to the Fuze. I thought I needed to create a play list to sync with my Fuze. And then WMP will only sync the files that are on the play list. I have way to much music in my library to push on to the Fuze? Is there a better way? I even tried draging and droping music files over the the Fuze pane but it wont....
Reply With Quote

  #8  
Old 11-22-2010, 03:56 PM
dfkt's Avatar
dfkt dfkt is offline
Moderator
 
Join Date: May 2006
Location: Vienna, Austria
Posts: 15,330
Default

Is there a specific reason you have to use one of the worst players ever made? If not, then I highly recommend you ditch WMP and use something better, like Media Monkey, J.River, or Winamp.
__________________
Please don't PM me with questions that can be answered in a forum thread. Don't be an idiot.
My Gear and Reviews | My RMAA Tests | IRC: #anythingbutipod on Freenode | Last.fm | Album Art Exchange | Rockbox | Replaygain
Reply With Quote

  #9  
Old 11-22-2010, 04:00 PM
onefastford onefastford is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 6
Default

No reason other than it is there? Do you have a recommendation of the other 3 you mentioned? Only thing I will do with it is use it to sync music with the Fuze. And that it will display my library better than using Windows Explorer....
Reply With Quote

  #10  
Old 11-22-2010, 04:02 PM
dfkt's Avatar
dfkt dfkt is offline
Moderator
 
Join Date: May 2006
Location: Vienna, Austria
Posts: 15,330
Default

The three I mentioned are the generally tried and proven ones (besides iTunes), they should work well for people preferring to sync their music, much better than WMP. Media Monkey is the most popular, and it's free software.
__________________
Please don't PM me with questions that can be answered in a forum thread. Don't be an idiot.
My Gear and Reviews | My RMAA Tests | IRC: #anythingbutipod on Freenode | Last.fm | Album Art Exchange | Rockbox | Replaygain
Reply With Quote

  #11  
Old 11-22-2010, 04:03 PM
Marvin the Martian's Avatar
Marvin the Martian Marvin the Martian is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: east central NY state
Posts: 10,602
Default

Quote:
Originally Posted by onefastford View Post
I dont care about playlists either...I just want to use WMP to add music to the Fuze. I thought I needed to create a play list to sync with my Fuze. And then WMP will only sync the files that are on the play list. I have way to much music in my library to push on to the Fuze? Is there a better way? I even tried draging and droping music files over the the Fuze pane but it wont....
OK, if you're on Windows 7, then here is your answer....look at the image below. I don't use it myself, I use Mediamonkey....good luck if you stick with WMP.
Attached Images
File Type: jpg Capture.JPG (39.5 KB, 11 views)
__________________
iPod Touch 5G 32GB, Touch 4G 32GB, Clip Sport 8GB. Rockbox-> Clip Zip 4GB, iPod Nano 2G 4GB, iPod 5.5G 80GB
2012 Nexus 7 32GB, Asus MeMoPad 8 16+64GB, LG Optimus G Pro, Nokia Lumia 900 and Lumia 520
Reply With Quote

  #12  
Old 11-22-2010, 04:08 PM
onefastford onefastford is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 6
Default

That is the problem. I cant get music there. The only thing I can add in that pane is a playlist. Then when I try to sync the playlist it takes a microsecond and errors out...nothing syncronizes..
Reply With Quote

  #13  
Old 11-22-2010, 04:11 PM
Marvin the Martian's Avatar
Marvin the Martian Marvin the Martian is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: east central NY state
Posts: 10,602
Default

Quote:
Originally Posted by onefastford View Post
That is the problem. I cant get music there. The only thing I can add in that pane is a playlist. Then when I try to sync the playlist it takes a microsecond and errors out...nothing syncronizes..
All I did was drag the picture of an album, drag it over there, and dropped it....no playlist involved at all. Is that what you did?
__________________
iPod Touch 5G 32GB, Touch 4G 32GB, Clip Sport 8GB. Rockbox-> Clip Zip 4GB, iPod Nano 2G 4GB, iPod 5.5G 80GB
2012 Nexus 7 32GB, Asus MeMoPad 8 16+64GB, LG Optimus G Pro, Nokia Lumia 900 and Lumia 520
Reply With Quote

  #14  
Old 11-22-2010, 10:38 PM
onefastford onefastford is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 6
Default

I try to do that but I get a little red circle with a line through it and it wont drop.
Reply With Quote

  #15  
Old 11-22-2010, 10:49 PM
Marvin the Martian's Avatar
Marvin the Martian Marvin the Martian is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: east central NY state
Posts: 10,602
Default

Quote:
Originally Posted by onefastford View Post
I try to do that but I get a little red circle with a line through it and it wont drop.
I'm really not sure then....it's been about 1.5 years since I used WMP for my players, and that was the old WMP11, as opposed to WMP12 which I have now.

One last idea.....try booting your Fuze into the Sansa firmware before you connect, and see if the same thing happens. It's worth a try, I guess. If that doesn't work, maybe yu will have to ditch WMP and either drag and drop or try another one of the programs dfkt mentioned earlier.
__________________
iPod Touch 5G 32GB, Touch 4G 32GB, Clip Sport 8GB. Rockbox-> Clip Zip 4GB, iPod Nano 2G 4GB, iPod 5.5G 80GB
2012 Nexus 7 32GB, Asus MeMoPad 8 16+64GB, LG Optimus G Pro, Nokia Lumia 900 and Lumia 520
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 04:23 AM.